Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     FUJİ  S200EXR (ana başlık)

Fujifilm FinePix S200EXR

Dijital Kamera Incelemeleri
    FujiFilmFujifilm FinePix S200EXR fotoğraf makinesi : Fujifilm, ödüller kazanmış başarılı Fujifilm FinePix S100FS modelinin devamı niteliğindeki Fujifilm FinePix S200EXR dijital fotoğraf makinesini tanıttı. DSLR fotoğraf makinelerine harcama yapmadan mükemmel fotoğraf kalitesi elde etmek isteyen üst seviye fotoğrafçılara yönelik bir ürün olan Fujifilm FinePix S200EXR dijital kamera keskin netlikte 14.3 optik zum objektif ile duyurulmasından bu yana pek çok ödüle layık görülen FinePix S100FS modelindeki 12 megapiksellik Super CCD EXR görüntü sensörüne sahip. Fujifilm FinePix S200EXR fotoğraf makinesindeki EXR görüntü işlemci ile Super CCD EXR görüntü sensörü sıra dışı bir görüntü kalitesi sağlıyorlar.
    Fujifilm FinePix S200EXR

Fujifilm FinePix S200EXR megazum fotoğraf makinesi
    Kompakt ve hafif yapıdaki orta modeller uzun odak mesafeleri ile yüksek görüntü kalitesini bir arada sunarak değiştirilebilir lens özellikli hantal modellere bir alternatif oluşturuyorlar. Fujifilm FinePix S200EXR kullanıcıları devrimsel nitelikteki EXR görüntü sensör tasarımı sayesinde fotoğraf makineleri ile DSLR modellerin verdiği kalitede fotoğrafları elde edebiliyorlar.

Fujifilm FinePix S200 EXR 14.3 optik zum objektif
    FinePix S200 EXR fotoğraf makinesinin 14.3x optik zum objektifi böylesine kompakt ve hafif gövde yapısı eşliğinde gerçek anlamda bir çekim keyfi sunuyor. Kameranın ultra duyarlıktaki Fujinon lensi 30.5 mm - 436 mm odak uzaklık değer aralığında F2.8 (geniş açı) ve F5.3 (telefoto) diyafram değerlerinde maksimum çözünürlükle çekim yapma imkanı veriyor. Gövde ve lensin birlikteliği sayesinde kameranın Super CCD EXR görüntü sensörüne toz ve kir bulaşma riski de bulunmuyor.

Fujifilm S200 EXR RAW ve JPEG formatta çekim
    Fujifilm FinePix S200 EXR dijital fotoğraf makinesinde yeni olan bir özellik de aynı anda hem RAW ve hem de JPEG formatta fotoğraf çekimi yapabiliyor olması. RAW formattaki çekimler çekim sonrasında geniş düzenleme olanakları sağlarken JPEG format da daha sonra üzerinde işlem yapılmayacak çekimlerde kolaylık sağlıyor.

Fujifilm FinePix S200 EXR arttırılış batarya kapasitesi
    Fujifilm S200EXR fotoğraf makinesinin kendinden önceki modele kıyasla arttırılan batarya kapasitesi sayesinde NP-140 model batarya tam dolu haldeyken 370 adet fotoğraf çekilebiliyor. Böylece fotoğraf çekimlerinde pil bitmesi gibi bir endişe yaşamaya gerek kalmadan keyifle fotoğraf çekilebiliyor.

Fujifilm FinePix S200 EXR teknik özellikleri
    • Super CCD EXR 1/1.6 inç 12 megapiksel değişken sensör
    • EXR Priority ve EXR Auto modları
    • Fujinon 14.3x optik zum lens (30.5mm- 436mm)
    • Manuel zum
    • 2.7 inç 230K piksel yüksek kontrastlı LCD ekran
    • Elektronik vizör (EVF), 0.2 inç, 200k piksel
    • 3 megapiksel çözünürlükte ISO 12.8000 Ultra yüksek Hassasiyet
    • Pro Focus modu / Pro Lowlight modu
    • Çift Görüntü Sabitleyici (ISO ve Optik Görüntü Sabitleme)
    • 5 adet film benzetim modu
    • %800'e varan oranda arttırılmış Dinamik Alan
    • Face Detection 3.0 yüz tanıma teknolojisi
    • Otomatik Kırmızı Göz düzeltme
    • Super Intelligent flaş
    • Aynı anda RAW ve JPEG formatta çekim olanağı
    • 640 x 480 piksel çözünürlükte saniyede 30 kare sesli ve zumlu video kayıt
    • Kişiselleştirilebilir ayarlar

Model FinePix S200EXR
    Çözünürlük 12.00 Mpixel
    Maksimum çözünürlük 4000x3000
    Minimum çözünürlük 1920x1088
    Sensör boyutları 1/1.6-inch
    Sensör tipi Super CCD EXR
    Optik Zoom Evet
    Odak uzaklığı çarpanı n/a
    Geniş açı zoom (mm) 30
    Tele zoom (mm) 436
    Dijital zoom Evet
    Otomatik odaklama Evet
    Manuel odaklama Evet
    Odak uzaklığı (cm) 50
    Makro odak uzaklığı (cm) 1
    Flaş modları
    anti red-eye
    auto
    fill in
    off
    slow flash
    Bellek türü
    SDHC
    Secure Digital
    ISO oranı auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800
    Diyafram önceliği Evet
    Geniş açı minimum diyafram f2.8
    Geniş açı maksimum diyafram f11
    Telefoto minimum diyafram f5.3
    Telefoto maksimum diyafram f11
    Çekim hızı önceliği Evet
    Minimum çekim hızı (sn) 30
    Maksimum çekim hızı (sn) 1/4000
    Seri çekim (kare/sn) 6

Dahili flaş Evet
    Harici flaş Hayir
    Harici flaş türü n/a
    Metrajlama
    TTL 256-zones metering
    Pozlama telafisi
    -2EV - +2EV with 1/3EV steps
    Beyaz ayarı
    Auto
    Fluorescent
    Incandescent
    Manual
    Shadow
    Sunny
    Underwater
    Video çekimi Evet
    Sesli video çekimi Evet
    Maksimum video çözünürlüğü 640x480
    Minimum video çözünürlüğü 320x240
    Kare sayısı (kare/sn) 30
    Ses kayıt Evet
    Optik vizör Hayir
    Elektronik vizör Evet
    LCD ekran Evet
    LCD ekran boyutları 2.7-inch
    LCD çözünürlüğü (piksel) 230,000
    Kendi kendine çekim Evet
    USB bağlantısı USB 2.0 Hi-Speed
    Video çıkışı Evet
    Firewire Hayir
    Bluetooth Hayir
    Resim formatı
    JPEG
    Pil-Batarya türü
    Li-Ion
    Ağırlık 175g.
    Boyutlar (mm) 133.4x93.6x145

Fujifilm FinePix S200EXR gelişmiş özelikler
    • 1/1.6 inç 12 megapiksel Super CCD EXR sensör
    • EXR Priority ve EXR Auto modları
    • Pro Focus ve Pro Lowlight modları
    • 5 film benzetim modu
    • Yeni 2.7 inç yüksek kontrastlı 230k dot LCD ekran
    • Yeni 'Super Intelligent Flash süper akıllı flaş
    • FinePix S100FS modeline göre %50 arttırılmış batarya ömrü
    • CCD-RAW (EXR) / JPEG çekim olanağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 7 Aralık 2009; 23:40:08 >

• mangır olarak ne kadar acaba?
  • yeni mi?
    keske hd olsa.. dadından yinmez valla.
  • amerika çıkış fiyatı 600 $
  • bu özelliklerin eklenmesi iyi olmuş
    Manuel odaklama Evet
    raw
    1/1.6-inch büyük ccd
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

bu özelliklerin eklenmesi iyi olmuş
    Manuel odaklama Evet
    raw
    1/1.6-inch büyük ccd

makro uzaklık 1 cm S5800 hatta 5700dede var yeni eklenmemiş
  • herhalde Türkiye'ye 2000 lira civarı gelir
  • makinaya tele lens takılıyor
    Pro 67mm 2X Tele Lens For Fuji FinePix S205EXR S205 EXR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 3 Eylül 2009; 23:32:37 >
  • makina 1800tl civarı satılmaya başlamış
    dsrl fiyatına
    http://urun.gittigidiyor.com/FUJIFILM-FINEPIX-S200EXR_W0QQidZZ20476897
  • bu tür makinalar genel olarak ticaret kaygısının sonucu olarak doğuyor. bu makinaya verilen paraya tek koşulla acımam. oda eğer bu işten para kazanan birisi anı kaçırmamak için alıyorsa tamam da bizim gibi kullanıcılar için gereksiz. bu paraya güzel bir giriş seviyesi dslr ve 2 tane de işimizi görecek objektif almak mümkün. ve şu bir gerçekdir ki dslr makina her zaman kompak makinalardan daha iyi sonuç verir.

ama bu makinada anlam veremediğim birşey var. ISO 12800 ve ccd sensör bir arada saçma olmuş. cmoslu olsa daha kaliteli olurmuş.
  • Makinenin tasarımı çok hoşuma gitti... Fakat fiyatı uçurmuşlar yine
  • Tam da DSLR almak üzereyken...İso performansı nasıl acaba.İncelemeleri dört gözle bekliyorum....
  • şimdi tekrar ebay de kontrol ettim fiyat 500küsür dolarlara inmiş.
    s6500fd ye göre resim kalitesi nasıldır acaba çok derinlemesine bi inceleme ve yorum yok forumda biraz daha netleşse makinenin durumu almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rok54

Tam da DSLR almak üzereyken...İso performansı nasıl acaba.İncelemeleri dört gözle bekliyorum....

DSLR fotoğraf makinelerine harcama yapmadan mükemmel fotoğraf kalitesi elde etmek isteyen üst seviye fotoğrafçılara yönelik bir ürün olan Fujifilm FinePix S200EXR dijital kamera keskin netlikte 14.3 optik zum

bu bilgi dikkatimi çekti nederece doğru tartışılır.
    Pixel density 25 MP/cm² görünüyor fena değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 6 Eylül 2009; 23:01:04 >
  • BİPEKKAN hocamın bu makine ile alakalı yorum ve görüşlerini dört gözle bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yzy.

BİPEKKAN hocamın bu makine ile alakalı yorum ve görüşlerini dört gözle bekliyorum.

• Şimdi bu makina ile çekilmiş hiçbir fotograf örneğini görmediğim bir ürün için bir yorum yapmak hiç doğru değil.
    Ancak verilen özellikleri dikkatle inceledim ve dikkatimi çeken noktalar var hem iyi hemde geriye giden.
    Bu makinanın gerisinde S100SF var. Ve bu makina için verilen ödüllerden bahsediliyor. Bu bana hiç de inandırıcı gelmiyor. Daha evvelce 1.5 sene evvel bunun tartışmasını yapmıştık ve objektifte ilave hiçbir tedbir alınmadan S6000FD objektifininin zoom'unu arttırmak Renk sapmalarını ve Mor saçaklanmaları kabul edilebilir sınırların ötesine taşımıştı. Zamanımın elverdiği ölçüde objektifini öncelikle araştırdım.
    14.3x zoom lenste 10 grupta 13 eleman kullanılmış ve bu sisteme aspherical lens (ASP lens, Asiferik lensi diğerlerinden ayıran en büyük özellik, göçme veya kabarma (Distortion) gibi optik bozulmaları düzeltir. Asiferik lens merceği içeren lensler en açık diyaframlarda dahi en az bozulma ve maksimum keskinlik sağlar. Özellikle geniş açı objektiflerde kullanılan bu tip mercekler, daha hafif ve daha küçük lenslerin yapılmasına imkan verir) ve Düşük dağılıma sahip mercekler (Low Dispersion=Düşük dağılımlı veya ED lens. Bu lens kromatik renk dağılmalarının (Color Aberation) en aza inmesini sağlar) ilave edilmiş. Görünüşü itibariyle kullanılan objektif S100SF ile tıpa tıp aynı görüntüye sahip. Eski objektifte renk sapmaları ve distorsiyon konusu insanı mutsuz ediyordu ve Renk sapmaları geniş açı çekimlerde oldukça dikkat çekiyordu. Biraz zum yapınca bu sapmalar daha kabul edilebilir seviyelere iniyordu ancak tamamen ortadan kalkmıyordu. Eğer bu makinada yukarda konu ettiğim ilaveler yapıldı ise bu çok olumlu bir gelişme. Ancak objektifin 30.5 - 436mm olması geniş açıdan bir geriye gidiş (S6000FD/S65000FD' de 28 mm.) Ayrıca diyaframın F2.8 (Geniş açıda) - F5.3 (Telefotoda) olmasıda bir hendikap. Panasonic FZ 50 de bu değer 3.9 idi) Kullandığı 1/1.6"' lik Super CCD EXR Sensor de bu makinanın önemli artılarından biri. Ancak daha evvelki modellerde 400 ISO üstü, noise açısından pek de kabul edilebilir değildi. Bu nedenle bu modelde Noise Reduction devrede olmadan sonuç nedir bilmiyoruz. Bu sistem devrede olmadan 800 ISO' da bile kullanılabilir fotograf elde edilebiliyorsa ve gece çekimleride bu değerde iyi ise, bence fazlasıyla yeterlidir. SD kard kullanımı da çok olumlu ama bir evvelki modelde olan xD-Card desteğinin kaldırılması doğru bir yaklaşım değil. Diğer özellikler S100SF de de mevcut olduğundan konu etmiyorum Menü olarak mükemmel gelişmeler vardı.
    Gelelim Olumsuzluklara, İlki S100SF' de olduğu gibi kapasitesi az biraz arttırılmış NP-140 tipi Li-ION pilin kullanılması Fujifilm'in diğer modellerinin aksine FinePix S100fs'de AA tip pillerin kullanılmaması üzücü bir nokta ve bence bu makina için önemli bir eksi puan. Bir evvelki modelde CIPA standartlarına uygun koşullarda bu batarya ile 250 adet fotoğraf çekebilirken ki bu normal koşullarda 200 adedi ancak bulursunuz, bunun 330 adete çıkarılabilmesi CIPA kıstaslarına göre) başarı değil tam tersine herşeyden önce tam bir geriye gidiştir. Ben S6000FD ile 700 fotograf çekebiliyordum. S9100 ile de 650 Adet. Gerisi BOŞ LAF. Cihazın Ağırlığınında 950 gr' dan 820 grama düşürülmesi olumlu ama like sınıfı bir makina için yine de tartışılır.
    Bir evvelki Modelde LCD hareketli idi. Bu makinada LCD' nin sabit olması Tam bir geriye gidiş. ve fiyatınında her zaman olduğu gibi çılgın bir seviyede olması da hayret verici. Bu fiyata kit lensi ile birlikte giriş seviyesi bir dSLR almak mümkün.
    Kısacası, yanılıyor da olabilirim ama şimdilik kesinlikle bir BOMBA değil.
    quote:

Orijinalden alıntı: cengaver029

quote:

Orijinalden alıntı: yzy.

BİPEKKAN hocamın bu makine ile alakalı yorum ve görüşlerini dört gözle bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 9 Eylül 2009; 21:08:51 >

• hocam zamanınızı ayırdığınız için minnetarım.açılamalarınız ön izleme olarak mükemmel.anladığım kadarıyla yine teknolojiyi yedire yedire yükseltiyorlar,ağırdan alıyorlar fakat kullanıcın parasını almak için çok hızlı davranıyolar.ham fotoğraf örneklerinide kıyaslayıp ve inceleyene kadar beklemeye karar verdim buda cihazı yabana atmadığımın bir işaretidir.umutla resim kalitesi olarak s6500 ün seviyesine ulaşabilen bi like bekliyorum ama sanırım nafile
  • Hep aynı pazarlama hilesi. 1 ileri 2 geri. Sonrada bol reklam kandırma politikası.
    Kucuk sensor, bol pixel, fazlaca optik carpan pek kaliteli fotograf icin uygun seyler degil.
    Eskiden ne guzel 2/3 " sensorlu like lar vardı. Geriye dogru bakınca 14 MP/cm² pixel yogunluguna sahip makinalarda kaliteli foto alındıgı goruluyor.
    S6500 de 14 MP/cm² bu arada. Like sınıf ccd de ustunu kaldırmıyor belli. Ama ısrarla pixelleri kucultuyorlar. Cmos a gecme zamanları coktan geldi. İsi bilen kesim icin yapılmıs canon G serisi bile sacmaladı ve G11 le geri adım attı mesela. Amator kesim 10-15 mp i ne yapsın poster cıktısımı alıyor sanki yer kaplamaktan ve fotograf kalitesini dusurmekten baska bir ise yaramıyor. Yapsınlar 2/3 " buyuk sensor ve 10 mp. 24 mm den baslayan genis acı dusuk carpan kaliteli objektif. Birde guclu islemci ve basarılı algoritma hatta yuksek bitli raw cıkıs. O zaman desinler D-SLR ye yakın fotograf kalitesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Hep aynı pazarlama hilesi. 1 ileri 2 geri. Sonrada bol reklam kandırma politikası.
    Kucuk sensor, bol pixel, fazlaca optik carpan pek kaliteli fotograf icin uygun seyler degil.
    Eskiden ne guzel 2/3 " sensorlu like lar vardı. Geriye dogru bakınca 14 MP/cm² pixel yogunluguna sahip makinalarda kaliteli foto alındıgı goruluyor.
    S6500 de 14 MP/cm² bu arada. Like sınıf ccd de ustunu kaldırmıyor belli. Ama ısrarla pixelleri kucultuyorlar. Cmos a gecme zamanları coktan geldi. İsi bilen kesim icin yapılmıs canon G serisi bile sacmaladı ve G11 le geri adım attı mesela. Amator kesim 10-15 mp i ne yapsın poster cıktısımı alıyor sanki yer kaplamaktan ve fotograf kalitesini dusurmekten baska bir ise yaramıyor. Yapsınlar 2/3 " buyuk sensor ve 10 mp. 24 mm den baslayan genis acı dusuk carpan kaliteli objektif. Birde guclu islemci ve basarılı algoritma hatta yuksek bitli raw cıkıs. O zaman desinler D-SLR ye yakın fotograf kalitesi.

ikarahal
    Yeni Canon PowerShot SX20
    - 1/2.3"
    - 12.1MP
    Sony Cyber-shot DSC-HX1
    10.3 Megapixels, 1/2.4"

Panasonic Lumix DMC-FZ28
    10.7 Megapixels, 1/2.5"

örnek çoğaltılır bu makina bunlara göre sensör büyüklüğü bakımından yine iyi
    ama bu makinayı 12 piksel değilde 7 piksel yapmalarını bende isterdim.
    gönül istiyor likelere 36- 24 mm) sensor ve iyi işlemci dsrl pazarı düşer herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 10 Eylül 2009; 20:02:10 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.