Şimdi Ara

Kararsız kaldım. Hangi Philips TV. 6309'mu? 6809 mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün mağazaları gezdim. 2 TV arasında kaldım. Karar veremeyince alamadan çıktım. Bir tanesi Philips 42PFK6309/12 Ambilight. Diğeri 40PUK6809/12 4K UHD.

İki TV'yi birbirinden ayıran bir kaç özelliğinden bahsedeceğim.

6309 olan Full HD. 6809 olan UHD 4K
    6309 olan 42 inc. 6809 olan 40 inc.
    6309 olan 200 Hz. 6809 olan 400 Hz.
    6309 olan pasif 3D+4 gözlük. 6809 olan aktif 3D+2 gözlük.
    Diğer özellikler aynı.
    6309 olan 1.499,00 TL. 6809 olan 1.599,00 TL.

Şimdi beklentilerimi söyleyeyim. Öncelikle sıkı bir TV izleyicisi değilim. Bu TV evde salonda kullanılacak. Diğer aile bireyleri TV yayınlarını da seyredecek. Ben fırsat buldukça DVD ve Blu-ray film seyredeceğim. Bu filmler hiç bir şekilde internetten izlenmeyecek. Hepsi orijinal disklerden izlenecek. Salonum için 40 inc de ideal. Yani küçük sayılmaz.

Şimdi sorum şu: UHD 4K bir TV'de Blu-ray seyretmek istesem Filmin görüntüsünde Full HD TV'ye oranla görüntüde az da olsa bozulma olur mu. Çünkü Full HD Blu-ray bir filmin çözünürlüğü, 1920x1080 Full HD bir ekrana birebir oturuyor. Görüntü çok güzel oluyor. Fakat aynı film UHD 4K bir TV'de Full HD'ye göre 4 kat fazla olan piksellere yayılacağı için görüntüde bozulma olabilir mi. Yoksa aksine daha mı net olur.

Benim için önemli olan bu. DVD filmleri o kadar dert etmiyorum. Çünkü 82 ekran HD Ready TV var LG marka. DVD görüntüleri kusursuz oluyor.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

•  Kararsız kaldım. Hangi Philips TV. 6309'mu? 6809 mu?

3D alma. Çok gereksiz. Wifi alırsan daha çok özelliğinden faydalanabilirsin.
  • grain2 G kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi zaten olacak. Smart vs. her şey olacak. Kardeşime 1 ay önce LG 42LB652V aldık. Dün ilk defa 3D performansını test ettim. Tabiri caizse dibim düştü. Pasif 3D idi ama çok güzeldi. Bende de orijinal 3D Blu-ray filmler var. Yani ilk defa almayacağım. 100 Adet Blu-ray film var ve hepsi orijinal. 7-8 tanesinde 3D var.

Yani mutlaka 3D olacak.
  • 6809 olan UHD 4K demişsiniz ama burda Panel 4K, içindeki uydu alıcısı 4K değil. TRT 1 4K' yı izleyemezsiniz. Yani pazarlama aldatmacası var. Ben hu cihazın 58" modelini izledim. Maç yayınlarında memnun kalmadım açıkcası. Sizde mutlaka görerek alın.
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. İşte şimdi soğudum cihazdan. Maç yayınlarında iyi olmadığını söylemeniz iyi oldu. Kardeşimde de 102 ekran Philips var. Onda da aynı sıkıntı var. Maç yayınlarında saha çimleri sünüyor. Hiç hoş değil. Demek ki philips'lerde böyle bir sıkıntı var.

Teşekkürler. Sanırım yine LG'ye yöneleceğim.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Alacağınız cihazı netten arfaştırdıktan sonra görerek test edin. Ben Samsung 55H6870 Curved 3D için pusudayım. TV şuan 3300-4000 TL bandında. 2700 TL ye kampanya vardı kaçırdık. TV kavisli. İçinden 3D gözlük ve akıllı kumanda çıkmıyor. Gözlükleri aktif gözlük.
    Benim ayırdığım bütçe 1500-1700 arasında. Philips'e aslında soğuk bakıyorum ama hani belki dedim. Fakat siz de maç görüntülerinde böyle böyle deyince artık iyice kanaat getirdim ki bu TV Hz. olayında sorunlu gibi.

LG 42LB652V aklımı çeliyor ciddi ciddi. 1699 TL fiyat çekiyorlar. Bir türlü daha aşağı inmedi. Ben de takipteyim. Marka takıntım yok. Sunny, Premier Nexon gibi markalar hariç her markaya yakınım. Hatta Vestel bile olur. İlk tercih LG.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    20 Gün öncesine kadar GG' deki kampanya ile 42LB652V 1250-1300 TL' ye alınıyordu. (150 TL TV indirimi + 100 TL kart puanı). Hatta ben 47LB670V alacaktım 1799 TL' ye gözlük ve akıllı kumanda hediyeside vardı. 55" niyetim olduğu için almadım. Bence 42LB652V' ye 1700 TL vermeyin. Ben olsam vermezdim. 47LB670V' yi takip edin derim. Veya 1800-2000 TL bandında 48" Samsung 6270, 6290 (gözlük yok, fazladan almak lazım) 6470 i takip edebilirsin. Gerçi bu zamandan sonra kapalı kutu ve açılmamış LB serisi bulmak zor. 2015 modeller çıktı.

47LB670V modelinde köşelerde hafif kararma var deniyor. Kronik sorunmuş. Sizdeki 42LB652V de durum nedir ? Dikkat edip baktınızmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 25 Mayıs 2015; 14:29:53 >
    42LB652V'ye çok dikkatli baktım. Hiç bir olumsuzluk ve kararma gözlemlemedim. Hatta dün geniş geniş 3D görüntü kalitesini de kendime göre test ettim. Pasif 3D gayet yeterli. geldi bana. Ayrıca şu da var. 1920x1080p Full HD TV alacağım için 42 inc'ten yukarı TV almayı düşünmüyorum. Görüntüye çok önem veriyorum. Ekran büyüdükçe piksel sayısı aynı kaldığından dolayı piksellerin arası da açılıyor. Özellikle yuvarlak objelerin kenar tırtıkları belli olmaya başlıyor. Geçmişte kaliteli ve doğal görüntüler üzerine bir yazı okumuştum. Bayağı uzundu. Fakat beni ilgilendiren kısmı aklımda kaldı. Full HD kaliteli bir görüntü için ekran büyüklük sınırı 32 inc ile 42 inc arası kabul ediliyordu. Hatta 46 inc boyutunun da durumu kurtarabileceğinden bahsediliyordu. Fakat 42 en ideali. Daha büyüğünü düşünmüyorum. Zaten salonum da buna pek müsait değil. En fazla 3 buçuk metre uzak kalabiliyorum TV'ye.

GG' de bu TV indirime girmiş. Bu güne özel %5 indirim var + 100 TL' de Word kart puanı TV 1400 TL civarına geliyor.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/lg-42lb652v-3d-smart-tv-led-televizyon-162956053

55" olsun hocam. 3 Mt' den süper olur
    Bu siteler güvenilir mi. 1 buçuk milyar verip bir kaç ölü pikselli TV ile karşılaşmayalım. Gerçi satıcıya %97 iyi puan vermişler ama. Bilmiyorum ki. Ayrıca Worldcardım yok. Puan hikaye olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.