arkadaşlar ortalama bir anadolu lisesinde 11. sınıfa gidiyorum 430 civarı giriş puanı var ders notlarım teşekkür alacak kadar ygs lys ye ise daha hiç başlamadım asıl sorunum ise mayıs ayında satranç turnuvaları var satranç bilgim birkaç yıl önce öğrenip daha sonraları ise unuttuğum kombinezon gambit ve varyantlara dayanıyor bu sebeple turnuvalara katılmak istemiyorum ancak hoca beni oynatmadan dinlemeden direkt turnuvalara kattı sorunum ise evet satrancı çok severim ama şöyle bir huyum var oynadım mı bütün gün oynarım başımdan kalkamam bütün sınavları unuturum bu da bana çok şey kaybettiir oynamazsan ise hocaların vereceği kanaat notları ortada açıkçası çok dengesizim arkadaşlar siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız lütfen nedenleriyle ve yardımcı olmak maksatıyla yazarsanız çok sevinirim
teşekkür alacak düzeydeysen hocanın kanaat notuna ihtiyacın mı var ortalamanı düşürecek hali yok heralde hocaların düşürse de ne kadar düşürebilir ki zaten . durum dediğin gibiyse ygs- lys sınavına yönelmelisin sonuçta üniversiteler kanaat notuyla almıyor