Şimdi Ara

Karadenizlilerin başına bağladıkları şeyin adı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
24.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karadenizliler tarafından başa bağlanan geleneksel örtünün adı karadeniz bandanasıdır. Bu bandana genellikle pamuklu kumaştan yapılır ve kare veya üçgen şeklindedir. Desenli veya sade olarak bulunabilir.

Karadeniz bandanası, bölgede lazların başına bağladığı ve rizelilerin kafasına taktığı şey olarak da bilinir. Karadenizde başa bağlanan şey olarak da adlandırılır.

Karadeniz bandanası, Karadenizliler için kültürel bir semboldür ve geleneksel kıyafetlerinin bir parçası olarak giyilir. Bölgede çalışma ve günlük yaşamda sıklıkla kullanılır.

Bandananın bağlanma şekli bölgeden bölgeye değişmekle birlikte, genellikle başın arkasına veya yanına bağlanır. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından giyilebilir.

Karadeniz bandanası, bölgenin yağışlı ve nemli iklimine karşı koruma sağlar ve başı güneşten ve soğuktan korur. Ayrıca, taşıma ve eşya saklama gibi pratik amaçlar için de kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Keşan ı mı diyorsun?
  • Çember?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Keşan ı mı diyorsun?

bunu kastediyorum hocam

Karadenizlilerin başına bağladıkları şeyin adı nedir?
  • Bandana?
  • Puşi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiglat Pileser kullanıcısına yanıt
    Karadeniz de herkes takmaz. Trabzon yöresine ait bir şey sanırım. Ben Rize de kimsenin bunlardan taktığını görmedim misal. Ama bandananın biraz uzunu diyebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu kızın adı ne ??
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Karadeniz de herkes takmaz. Trabzon yöresine ait bir şey sanırım. Ben Rize de kimsenin bunlardan taktığını görmedim misal. Ama bandananın biraz uzunu diyebilirim.

Rizede mi yaşıyosunuz ?
  • Tiglat Pileser kullanıcısına yanıt
    Yok İstanbul da yaşıyorum. Rize ye tatil dönemlerinde gidiyorum fırsat buldukça.
  • Konu Dışı mesajlar silinmiştir.

İyi forumlar,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.