Şimdi Ara

Karadeniz Teknik Yazilim Muhendisligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bu sene bazı sıkıntılar nedeniyle tam anlamiyla istedigim puani yapamadim ve ek tercih ile ktu teknoloji fakultesi yazilim muh girdim.Kazanana kadar hic bir sikintim yoktu ama okula basladigimdan beri aklimi yiyip bitiren sorular var.
    1-Okulu bitirdigimde bir muhendisle ayni itibari gorebilecekmiyim
    2-Ise girerken sen teknoloji fakultesi mezunusun alt kademede kalicaksin mat fizik az bilirsin gibi diyaloglar yasarmiyim.
    Okuyanlara sacma gelebilir ama ciddi ciddi dusunuyorum bunlari.Eger kafayi siyirmazsam yarim donemde birakip 1.5sene hazirlanip tekrar girip daha iyi bir yeri kazanabilirim diye dusunuyorum.Ama yas 20olmus olur o zamanda.Yardimlarinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yazılım işinde sıkıntı olucağını zannetmiyorum işi biliyor ve yapabiliyorsan sıkıntı olmaz ki
    benim böte den (( bu ismi duyunca gülesim geliyor )) mezun olupta 3 büyük telekominikasyon şirketlerinden birinde çalışan tanıdıklarım var
    yani kısacası diğer bölümler için sıkıntı olurdu ama yazılım konusunda sıkıntı olamz yeterki programlama dillerine hakim ol
  • Herkes oyle diyor ama yinede insan tedirgin oluyor.Tabi is dunyasini bilmedigim icin kesin yargiya varamiyo insan ama sonucta kariyer bunada bagli.Tesekkur ederim yinede.Baska fikri olan varmi ?

• Baska yardim edebilecek kimse yokmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: 34firatk

Baska yardim edebilecek kimse yokmu?

İş ilanları hakkında bilgi edinebilirsen daha iyi olur. Sadece yazılım mühendisi mi arıyor firmalar yoksa bilgisayar mühendisi / yazılım mühendisi şeklinde mi ilan veriyorlar.Eğer öyleyse tabi ki arada fark olur
  • Yazilim muhendisi yazmiyoki hic.Bilgisayar elektrik elektronik vs muhendislik mezunlarindan diyo

• Kardes soylendigi gibi.Yazilimda hatta yaz.muh. diploman bile olmasa ama tum yazilim programlarin yaliyip yutuyorsan kendi projelerini gelistircek kadar kodlamadan anliyorsan kimse takilmaz diplomana.Kendini gelistirmeye calis.Diger muhlerde sorun oluyor.Mesela odalar falan muh. saymiyor uye yapmiyor gibi ama yazilim daha cok ozel sektorde gelistigi icin oyle sorunun olmuyacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

Kardes soylendigi gibi.Yazilimda hatta yaz.muh. diploman bile olmasa ama tum yazilim programlarin yaliyip yutuyorsan kendi projelerini gelistircek kadar kodlamadan anliyorsan kimse takilmaz diplomana.Kendini gelistirmeye calis.Diger muhlerde sorun oluyor.Mesela odalar falan muh. saymiyor uye yapmiyor gibi ama yazilim daha cok ozel sektorde gelistigi icin oyle sorunun olmuyacak.

Dostum cok sagolasin forumlardaki yorumları okudukca iyice batiyorum.Sagolasin ic acici yorumun icin

• 34firatk kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bizim ülkemizde önemli olan diplomadır benim 2 tane tanıdıgım lise mezunu ama bircok mühendisten cok ciddiyim kat kat fazla programlama ve donanım biilgisi var ama aldıkları maaslar 1500tl ve o maaşıda zamanında aldıklarını hiç görmedim ve bu yaz ben bir teknik servisde staj yaptım ordaki bi adam bilge adamdan birsürü sertifika almıs gercektende çok müthiş bi bilgisi vardı her konudan mükemmel anlıyordu ama 1400tl maas alıyodu ve onuda 1-2 hafta gec veriolarıd adam bi yıllık izin almaya çalıstı tatile gitmek için yaz bitti adamı aradım zar zor 1 hadta izin almış o da daha yeni inş anlatabilmişimdir ne demek istediğimi devlet işine veya daha büyük şirketlere girmek istiyorsan ya saglam diploman olcak ya da sabredeceksin en alttan baslayıp yavas yavas tırmanacaksın(eğer işinde iyiysen tırmanırsın)
    KTü Yazılım müh. nasıl eğitimi? Çevresi, barınma olanağı filan nasıl?
  • Patates

Anlaşılabilir bir şekilde yazarmısın, karnımı acıktırdın
  • Hocam çevresinde hicbirsey yok.Trabzonda degil zaten of da. Bombos bir yer öğrencilik hayalin falan varsa hergun iki saatini yolda gecirip trabzona gitmen lazim. Hocalar prof. falan degil hepsi yrd. Doc vs vs tek guzel yani of kyk yurdu. Kazandiysan hayirli olsun

• Selamun aleykum bende sanırım sizinle kader yoldaşı gibiyim son anda tercih listesinden silemedim bu yıl üniye ofa gitmeyim diyorum bu sebeple 1 yıl daha kalacağım ama bazen diyorum ki gitsem mi acaba iş bulmada zorlandınız mı pişmanmısınız ofa gittiğimde çok korktum çok sınırlı geldi

• Okulu bilmiyorum ama Asuman Hoca ya dikkat edin bizim dönemde myo da bölüm başkanımızdı doktora yapınca sizin fakülteye geçmiş.
  • abi şuan ne yapıyorsun iş bulabildin mi ? okunur mu sence?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.