Şimdi Ara

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.307
Cevap
5
Favori
81.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burakcan42

ulan adamlar o kadar araştırma yapmışlar 320 bulduk deyip açıklamışlar. Burada o kadar değil yav çevrede daha 8 10 katı vardır diyenler var. Açıkladıkları rakam bile Allah bilir bulduklarının kaç katı ise...

Geçen sene 20 trilyon metreküp mus

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Doğrudur.Soylediklerinizde iyi partide babacanin partisinde sahsimca saman alevi olan partiler

Partiler kurulmadan önce çok büyük beklentiler oldu.Kanimca bunların hepsi boşa cilacak.

Bu kişiler yeni yüzler degilki Meral Akşener de Babacanda Davutogluda bilinen palitikacilar insana inandırıcı gelmiyorlar.

Göreceksiniz mutlaka bir oy kaybı olacaktır.Size katılıyorum.Ama bu çok sınırlı olacak.İyi parti zamanında parladı.Sonra ne oldu ilk seçimde malesef hayal kırıklığı oldu .İstifalar gelmeye devam ediyor.Digerleri iyi Parti'nin seviyesine bile gelemeyecekler.Sahsi fikrim bu yöndedir.Bu sebeple herkez hala CHP demeye devam edecek

• 4-5 yıllık gaz bulmuşlar. Çıkan sese bak. Bizde ne bulundu sandık. Bloomberg'in havadisleri daha iyiymiş. Daha bunu çıkarmak için 7-10 yıl arası bir sistem kurulacak, gelecekteki fiyatlarla katkısı mı olacak yada yatırımını karşılayamayıp pır pır mı edilecek yine gibi tonlarca sorusu cabası.

Fısssss...

• Katar 10 yıl önce sadece 80 milyar metreküp ile başladı şimdi 24 trilyon metreküp rezervde..

Mısır Önce 100 milyar metreküpluk bir rezerv buluyor sonra 2 yıl içinde rezervi 3 trilyon metreküp civarına çıkıyor. Zoor ve Nour sahalari..

İsrail önce garmath doğalgaz sahasını bulmuş 230 milyar metreküp sonra 2 yıl sonra komşu levalethian sahasında 650 milyar metreküp rezerv bulmuş..

bu işler zamanla ilerliyor kısacası..

• Ben Marmara Bölgesi'nde büyüdüm. Hala orada yaşıyorum. 1976 doğumluyum.

1990 lar,,,,,,

"temel eğitim 5 yıl. 25- 65 yaş grubunda üniversite mezunu yüzde 10 un altında

"65 yaş üstü nüfus yüzde 2 lerde

" kişi başı milli gelir 2000 doların altında.

"Askeri düzen anlayışı ile bir eğitim sistemi var. Tek tip kara önlükler ve öğrencinin saçını okulda kesiyorlar. Dayak gırla. Öğrenciler askeri yürüyüşle yürüyorlar. Gösteri dans vb yapıyorlar.

"Vatandaşın kurban derisini devlet zorla alıyor

"sağlık, ulaşım gibi hizmetler bu günkü Afrika ülkeleri kalitesinde. Anne çocuk ölümleri ve ortalama ömür yani nüfusun temel grafikleri bu günkü Afrika ülkeleri gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 22 Ağustos 2020; 1:31:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

Katar 10 yıl önce sadece 80 milyar metreküp ile başladı şimdi 24 trilyon metreküp rezervde..

Mısır Önce 100 milyar metreküpluk bir rezerv buluyor sonra 2 yıl içinde rezervi 3 trilyon metreküp civarına çıkıyor. Zoor ve Nour sahalari..

İsrail önce garmath doğalgaz sahasını bulmuş 230 milyar metreküp sonra 2 yıl sonra komşu levalethian sahasında 650 milyar metreküp rezerv bulmuş..

bu işler zamanla ilerliyor kısacası..

aynen ama hükümetinde bir hatası oldu sanki daha baştan devasal brişey bulmuş gibi reklam yaptı beklenti çok büyük olunca biraz tatmin etmedi,karadenizin altı komple gaz zaten :) ben kafadan 5 triyon m3 dayncağına eminim ama tabi zamanla 1-3 sene alır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2020; 1:29:2 >

• ne hikmetse gaz 2023'e kaldi. hay allah bak sen su ise  

• quote:

Orijinalden alıntı: Vita Es Muorte

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Iktirada kim gelirse gelsin beni ilgilendirmez, beni kategorize edemezsin siyasal islamci kardes.

ben fetocu da degilim, solcu da degilim sagci da degilim. ben hirsiz olanlara karsiyim. hirsiz var ulkede. bu ulkede peynire, bebek mamasina alarm takiliyor alarm.

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU]

Neyse ki rabbim kismet etti, dogalgaz cikacak, o da 2023 de ne hikmetse. lozanin da gizli maddeleri kalkar o zamana kadar ve dunya gucu oluruz. selam ve dua ile

• Vita Es Muorte kullanıcısına yanıt

Bu tarz kendinizi mükemmel görüp başkalarına laf atmanız komik oluyor. O saydığın özellikler sizde de bolca var ama o yüzden akp iktidar olamaz diyor musun? Bu bakış açısı tamamen dar ve taraflı. İktidar oluyorsunuz diye böyle havalara giriyorsunuz ama bir gün bu hayalleriniz bitecek.

• Bu konu altindaki aktrollere sesleniyorum,

Fahrettin altun babaniz o iletisim baskanligi binasini, o 5 maasi bosuna almiyor. biraz daha farkli argumanlarla savunun hukumeti. gelistirin kendinizi. herkese PUT PEREST, HEYKELCI diyosunuz, komik oluyor. Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] 

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

CHP yi CHP liler eleştiriyor hatta taban hareketi oluşturuyor da AKP yi AKP liler eleştiriyor mu?

Koskoca hayır.

İBB seçimlerinde kaybedince AKP liler İstanbul il başkanlığında birbirini suçluyordu. Sonra döndüler HDP laflarına sarıldılar.

Hani öz eleştiri nerede ? İmamoğluna oy veren hain neden oy vermiş soruldu mu hayır.

Geçen okudum AKP nin bu hale gelmesinde muhalefetin etkisi var güçlü muhalefet olsa AKP demokratik olur demiş biri heheh çok güldüm ya.

Muhalefet muhaleftligini yaptığında siz ne yaptınız?

Feto ye yüz vermeyin dediğinde destek oldunuz mu? Suriye olayına girmeyelim başımıza bela alırız dendiğinde ne dediniz? Mısır olayında karışmayalim dediğinde tepkiniz ne oldu?

Bakın şimdi Feto hain Suriyeliler topraklarımızda cirit atıyor Mısır ve Arap ülkeleri de İsrail'e yanladi. Yunanistan adaları topladı şimdide kafa tutuyor eee muhalefet deyince oww yalancılar hainler falan filan. Söylenenler olunca da muhalefet uyuyor mu..

Bakın ilk oy verdiğimde herkez mevcut partilerden bıkmış usanmisti.Yeni yüz ariyorlardi.Bir Cem uzan Birde Erdoğan vardı.Ben son 3 secime e kadar Erdoğan'a oy verdim.Sonrada bıraktım.İnanin imamogluna verilen o 800.000 oy sadece bahsi geçen partilerden gelmedi.Akpdende geldi.Ama ben İmamoğlu Ada oy vermedim

Kendi partilerinin yolundan çıkışını göstermek icindi.Oncedende yaptılar.Akp hatta mesajı aldık demişlerdi.Diyelim bunları yapmadılar.Diyorumya cahiller

Ama CHP hala ittifak yaptığı halde oyunu öyle aman aman artiramadilar.Akp sahsimca İstanbul seçimlerinde mektup olayını ortaya cikarmasaydi.Secimi rahat alırdı.Ama kendi ayağına sıktı.İste etrafındaki tecrubesiz yeteneksiz kişiler yüzünden bu duruma düştü.

Ama İstanbul başkanı sadece hayal kırıklığı oldu.

Ama CHP için gurur kaynağı sadece sn yavaş.Bu şansını boşa harcadı.

CHP kendine çeki düzen vermedikçe akp çok kalacak iktidarda ama Erdoğan siyaseti bırakırsa o zaman koalisyon yani ittifaklar sayesinde iktidar olabilir.Ama ben CHP'li olsam HDP ittifakı yapan bir partiyi affetmezdim.

İşte şunu dediniz ya dinlemediler diye

CHP herşeyi eleştirdi.Baskan suriyede Rus uçağı düşürüldü.Sen nasıl dusurursun o uçağı dedi.Derhal ozur dinlemelisiniz dedi.

İktidar özür niteliginde yada değil bir mektup gönderdi.iliskiler düzelmeye başladı.

Başkan ne dedi.Sen nasıl özür dilersin İtibarimizi mahtettiniz dedi.İste bu yüzden ciddiye alınmıyor.Alinmayacak ta

Ya cokmu zor ülkemiz için hayırlı olsun de ama sonradan da kıvırma

15 temmuzda önce darbe de sonrada senaryo deyip ileriki süreçte tekrar darbeye dönmemeli delikanlı olmalı

• un momento kullanıcısına yanıt
    Boruyu döşemek 3 sene sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOU

Boruyu döşemek 3 sene sürüyor.

masum

• Keşke doğalgaz devlet eli ile çıkartılıp, daha uygun bir fiyata bizlerin kullanımına sunulabilse.

Ancak yolu-köprüyü-tüneli araç sayısı, hava limanını yolcu, hastaneyi hasta sayısı garantisi ile özel sektöre inşa ettirdiklerini düşünürsek, doğalgazı da muhtemelen m3'ünü döviz cinsinden belli bir meblağ karşılığı, yıllık belirli bir m3 alış garantisi ile birilerine paslarlar.

Herkes dışa bağımlılığın azalmasının öneminden bahsediyor. Ancak hazine garantili projeleri uçuk rakamlara ve döviz cinsinden anlaşmalarla yaptırırsan içe bağımlılığın azalması da bir o kadar önemli olur. Şuan döviz kurunun artması sadece dış borcumuzun artmasına sebep olmuyor. Aynı zamanda hazine garantili projelerin maliyetini de arttırıyor. Sonuçta bu borçları hükümetler değil, halk ödeyecek ...

• quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Tarihlere dikkat ettiniz mi? Yani haklı çıkmışlar. Neyin mujdesi? Yillardir ayni terane. Cidden halka yarayan bir şey yapsınlar takdir edelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nctemiz

Bakın ilk oy verdiğimde herkez mevcut partilerden bıkmış usanmisti.Yeni yüz ariyorlardi.Bir Cem uzan Birde Erdoğan vardı.Ben son 3 secime e kadar Erdoğan'a oy verdim.Sonrada bıraktım.İnanin imamogluna verilen o 800.000 oy sadece bahsi geçen partilerden gelmedi.Akpdende geldi.Ama ben İmamoğlu Ada oy vermedim

Kendi partilerinin yolundan çıkışını göstermek icindi.Oncedende yaptılar.Akp hatta mesajı aldık demişlerdi.Diyelim bunları yapmadılar.Diyorumya cahiller

Ama CHP hala ittifak yaptığı halde oyunu öyle aman aman artiramadilar.Akp sahsimca İstanbul seçimlerinde mektup olayını ortaya cikarmasaydi.Secimi rahat alırdı.Ama kendi ayağına sıktı.İste etrafındaki tecrubesiz yeteneksiz kişiler yüzünden bu duruma düştü.

Ama İstanbul başkanı sadece hayal kırıklığı oldu.

Ama CHP için gurur kaynağı sadece sn yavaş.Bu şansını boşa harcadı.

CHP kendine çeki düzen vermedikçe akp çok kalacak iktidarda ama Erdoğan siyaseti bırakırsa o zaman koalisyon yani ittifaklar sayesinde iktidar olabilir.Ama ben CHP'li olsam HDP ittifakı yapan bir partiyi affetmezdim.

İşte şunu dediniz ya dinlemediler diye

CHP herşeyi eleştirdi.Baskan suriyede Rus uçağı düşürüldü.Sen nasıl dusurursun o uçağı dedi.Derhal ozur dinlemelisiniz dedi.

İktidar özür niteliginde yada değil bir mektup gönderdi.iliskiler düzelmeye başladı.

Başkan ne dedi.Sen nasıl özür dilersin İtibarimizi mahtettiniz dedi.İste bu yüzden ciddiye alınmıyor.Alinmayacak ta

Ya cokmu zor ülkemiz için hayırlı olsun de ama sonradan da kıvırma

15 temmuzda önce darbe de sonrada senaryo deyip ileriki süreçte tekrar darbeye dönmemeli delikanlı olmalı

Alıntıları Göster

Mektup olayı tekrar seçiminden önce oldu. İlk seçimi de kaybettiklerine göre mektup olayı olmasaydı AKP rahat kazanırdı tezi çürüdü.

• nctemiz kullanıcısına yanıt

Tipik ağır akp li lafları. İmamoğlu gayet iyi çalışan bir başkan sizin gözlerinizde AKP li perdesi olduğu için görmemiş olmanız normal

15 temmuz olayında siz çıkıp diyebilir miydiniz ilk günden bu olay senaryo..

Ülkenin vahim hali bu doğruları söyleyince ya hainsin ya pkk li. Bunu anlayamayacak kadar ağır AKP lisiniz. Hatta tüm AKP lilerin sorunu bu ağır AKP li olmak ağır AKP gözlüğü ile bakmak hiç birşeyi doğru görmemek ve doğru işler yapmamak gibi hatalara düşürüyor.

İmamoğlu çalışmıyor diyorsunuz da AKP İstanbul belediyesini soymus diyemiyorsunuz. Haksız hukuksuz metro parasını haciz etmiş diyemiyorsunuz.

Vatana millete hayırlı olacak 20 trilyon metreküp luk gaz vardı nerede o..

• Vita Es Muorte kullanıcısına yanıt

Mevcut siyasal iktidar sadece kendi kesimini kucaklıyor. Demek ki olunabiliyormuş.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.