Şimdi Ara

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.307
Cevap
5
Favori
81.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlackLead

aynen öyle. burada şimdi muhaliflere vatan haini diyerek saldırıyorlar ama muhalifler de çok haklı.

arkadaş 20 senedir siyaseti takip ederim hep seçim öncesi aynı teyyareler. hep bir hedef gösterme. Yok 2014 de yok 2017 de , yok başkanlık sistemi gelince, yok 2023 gelince bilmem ne... bilmem ne .... böyle böyle adamlar 20 senedir iktidar.

bir kere de yaptık ve oldu alın 1 ay sonra size vereceğiz lafını duymadım.

insanlar artık yemiyor.

Alıntıları Göster

bu konuya bile baksan yiyen çok

sokağı sen düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: Jamie Hyneman

bu konuya bile baksan yiyen çok

sokağı sen düşün

Alıntıları Göster

ooo sorma , birazdan akpli komşum arar zaten, bak senin beğenmediğin tayyip neler buldu falan diyecek bana  

• Ayasofya açılıyo 3 hafta sonra gaz bulunuyor. Ayasofyanın bereketi işte Allah bile müslümanların yanında diğerleri taş yesin. İyi ki Müslüman bir ülkede doğmuşum Amerikada christopher olarak doğsaydım ne yapardım kahrolurdum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Bu doğalgazın varlığına muhalif biri olarak inaniyorum bilim insanları da doğruluyor. Bu kaynaklardan birinin keşfedilmiş olması da bana mantıklı geliyor. Seviniyorum.
    Benim asla inanmadığım bilime aykırı tamamen seçim malzemesi edilen kısmı yani 2023 hedefi. Dünyada hiçbir teknoloji bu doğalgazı 5 - 6 yıldan önce çıkarıp işleyemez. Su altındaki sıkışmış haldeki gazı çıkaracak ve işleyecek teknoloji de sadece araştırdığım kadarıyla ABD ve Japonya'da var. Elinde olmayan teknoloji ile ütopik süre vermesi ayrı konu, bu teknolojiye sahip olmadığımız için başka şirketlere çıkartılacak gazdan pay yani kazancın direk bölüşüleceği bir tabloda cari fazla verme iddiasında bulunması ise bambaşka bir konu. Üstelik bu gazın ciddi bir ilk çıkarma maliyeti var. Türkiye'nin yıllık tüketimi de belli. Kimse kusura bakmasın bu kısmı yiyenlerin ciddi bir IQ düşüklüğü olduğu su götürmez bir gerçektir.

Sevincim bu kaynakların sonraki hükumetlere nasip olacağı, gerçekten bunca senelik bırakacakları enkazdan sonra toparlanmamız için önemli katkı sağlayacak olması.

Sanki bu sektorde yillarda calisip deneyip etmiş gibi 7 yildan assagi olmaz gibi bir bilgiye kesin olarak nasil ulastin. Sizin gibi mulaliflerin hosuna gitmiyor diye hicbirsey yapmasin hukumet ozaman gercekten bu icimizdeki dusmanllar disardaki dusmalardan daha fesatlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadece piyasalara bakarak bile bu müjdenin türkiye için gerçek mi fos mu olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz

müjde açıklanır açıklanmaz dolar 12 kuruş fırladı ve artış önümüzde ki günlerde de devam edecek.

bunları insanlar yiyebilir ama piyasalar yemez. 2023 de çıkacakmışmış da bilmem ne.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 21 Ağustos 2020; 16:22:8 >
  • 10 sene önce yerli uçak goklerdeydi inanmayan insanların çok haklı gerekçeleri var. İnşallah doğrudur ama ben gündem değiştirme manevralarindan biri olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Guzel haber lakin dogalgaz ekonomik durumu cozemez. Suriyeliler, egitim, teror, dis borc, sosyal ahlaki bozukluk, vize sorunu, issizlik ve birsuru baska sorunlar var.

Butce acigina faydasi olur ama yaptigimiz israfi kesmek en iyi fayda olur butceye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterse dogalgazı simdi versin yinede bu ekonomi düzelmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet, konu yine siyasete dönmüş

Siyaset yapmadan bu açıklamadan sonra gerçekleşen ekonomik olaylara bakınız.

Döviz yukarı cıkmış yani tl değer kaybetmiş. Bunun yanısıra borsadaki şirketlerimiz değer kaybetmiş. Özellikle Tüpraş Petkim gibi firmalar

Sonuç olarak beklenti bu değildi. Daha büyük bir beklenti vardı. Sanırım 7-8 yıllık ülke ihtiyacı olan bir gaz bulundu. Dedikodular hep 20 yıl-50 yıl vs vs idi

Bulunan gazın bize maddi karşılığı 100 milyar usd gibi. Yani yıllık 10 milyar usd civarında bir avantaj. Elbette bu gazın çıkarılma maliyetlerini saymıyorum. Sadece bu gaz için dışarıya ödediğimiz paradan bahsediyorum

Hal böyle olunca yıllık 5-10 milyar usd gibi bir rakam bizim ekonomimiz için biraz ufak kalıyor. Sanırım sadece bu yıl turizmden beklentimiz 40-50 milyar usd civarında idi. Yine yerleşiklerin elindeki döviz tutarı yanılmıyorsam 200 milyar usd üstünde. Bu bilgileri paylaşıyorum elde ettiğimizin bizim için ne anlama geldiğini aktarabilmek adına.

• Doğalgaz Hayırlı Uğurlu Olsun Arkadaşlar.

• bu konuyu nedense yerli milli aracimiz TOGG'un konusuna benzettim. altinda birileri kudurun digerleri de yalan diyordu.

gel gelelim aradan kac ay gecti ve sonuc :

Demem o ki, tasarimi italyan, motoru alman olacak arac icin degdimi o kadar gaz vermeniz birbirinize? sonuc yine husran yine husran. bu gaz da aynisi.

• un momento kullanıcısına yanıt

Açıklama çok manidar.

Yerli uçağı toprağa gömüp Amerika'dan uçak alanlar içinde bunu diyorlardı. Peki kendileri aynısını yapıyorlar..

Yarın Almanya ile sorun olsa motor gelmese ne olacak..

• Doğalgaz bulunması çok iyi bir haber ama güvenilirlik olarak düşük bir durumda sayın cb. Her seçim öncesi bulunan asla çıkmayan rezervlerin de bunda etkisi var. Özellikle 2023 vurgusu da bu durumu kuvvetlendirdi. Ne olursa olsun umarım gerçekten çıkarılır.

• Türkiye'de tüketilen yıllık doğal gaz miktarı 50 milyar metreküp bu bize en fazla 6 yıl yetiyor gibi görünüyor. Gerçekten bilmiyorum Bilen birisi varsa aydınlatsın gerçekten ? Ne kadar yeter ülkemizde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: un momento

bu konuyu nedense yerli milli aracimiz TOGG'un konusuna benzettim. altinda birileri kudurun digerleri de yalan diyordu.

gel gelelim aradan kac ay gecti ve sonuc :

Demem o ki, tasarimi italyan, motoru alman olacak arac icin degdimi o kadar gaz vermeniz birbirinize? sonuc yine husran yine husran. bu gaz da aynisi.

yarın aynı şekilde biz bu gazı çıkaramıyoruz ruslar çıkaracak ama yarısını alacaklar, o yüzden doğalgaza yüzde 20 zam derlerse şaşırmayın

• Üsluplu konuşacaksan ingilizce bilimsel kaynakta paylaşırım, gördük ülkedeki profesörleri ondan ilk 500 de dünyada üniversitemiz yok.

• Halkçı2013 H kullanıcısına yanıt

Boşuna yazıyorsunuz böyle yazanlara daha fazla laf ediliyor.

Malum kesim gerçekleri beğenmiyor onlara elma şekeri lazım tatlı tatlı yalayıp bitince de sapı kaldığında birilerine suç atmaları gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

evet şimdi şimdi dh nın hazımsız güruhları 1 gün diyecektim ama çok uzun gelir 1 saatte enerji profu olur. Bu doğalgaz rezervinin bir işe yaramayacağından tut az olacağı 2023 e kadar çıkmayacağı vs gibi engin bilgi birikimler ile goygoyculuk yapmaya devam ederler :)

Ve hep bu video aklıma gelir :)

Böyle diyerek onlardan farkınız kalmıyo.Video yerine sizin bu konudaki bilgilerinizi dinlemek daha iyi olur.Siz enerji sektöründesiniz sanırım bu kadar net konuştuğunuza göre.Yani uzmanlar çıkarmak meşakkatli iş bunun için 6 7 sene var derken 2023de çıkarılması için nasıl bi yöntem uygulanacak.Sizin engin bilgilerinizden faydalanıp utansınlar bence

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.