Şimdi Ara

Karabasanmi yoksa baska birseymi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar, 2 gun once uyurken gece yarisi birden uyandim, ustume garip bir sesle kara bir golge geldi, bagirmak istedim bagiramadim.

Bir anlik icin sok olmustum, gozlerimi acamiyorum ama ayni zamanda kapatmakta istemiyordum, bir kac saniye sonra boyle gozlerim kapandiginda yine geldi, bu sefer daha kisa oldu, yine o garip sesle.

Simdi bu nedir? O gece ustumu degismeden uyumustum ayrica cok cok uykusuzdum, az uyumustum, yani cok yorgundum. Yani beynimle ilgili bir olaymi? Karabasanmi? Mesela bana Karabasan oldu daha once ama Karabasan farkli birsey bildigim kadariyla. Ben bu olayi yasarken tamamen uyaniktim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinigamii -- 19 Mart 2009; 12:43:00 >

• Anlattıgının hemen hemen aynısını 2 ay once bende yasadım radyoaktıf sesten kastını anlamadım ama sankı odamda bırı gezıyordu bılıncım acıktı, halının uzerınde yururkenkı seslerı cok ıyı duyuyor, gozlerımı acamıyordum. Yanı mıllettın anlattıgı gıbı bogazlamaya calısmıyordu cok garıp bıseydı hatta bagırmak ıstıyor sesım cıkmıyordu. Icımden kufur etmeye basladım sonra uyumusum. (cok cıddıyım)

Türkçe virgülü oraya koymak noktayı buraya koymak değildir. Türkçe ağlamaktır, Türkçe gülmektir.
    Nihat GENÇ
  • bi keresindede benim odamda kara çarşaflı kadınlar vardı bağırmak istiyordum bağıramıyordum

Ama tabi hayalet falan demiyorum, oyle seylere hic inanmam.

Eminimki beyinle iligili birseydir, ama bunu birisi aciklayabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinigamii -- 19 Mart 2009; 12:56:44 >
  • Yil olarak tam hatirlamiyorum 1995 olma olasiligi yuksek, izmir de orta seker deprem olmustu vede tam o anda yasadim. Uyuyordum gozler birde acildi, benden baska kimse yok, ev sallaniyor, kalkmak istiyorum imkansiz, bagirmak istiyorum evdekilere cikin disari diye oda imkansiz. Dedim tamam gidiyorum diger tarafa, sonra biranda cigerlerime hava girdi vede hersey normale dondu.
    Allahim Bu kiz Gerçekmi ya ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kedidir kedi..

Fan Club

Kissing. Shoes. Grace. Beryllium clock. Half human. Who am I? Eye of harmony. Nice everybody hate me !
  • Karabasan görmüşssün arkadaşım endişelenme.Böyle durumlarda nefes almayı düşün.Bence karabasan solunumun aksadığı durumlarda çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßoost

banada bazen oluyo uyurken , vücudumu kımıldatmak istiyorum fakat kımıldatamıyorum.
    psikolojik bişey sanırsam.açıklaması vardır.

Uyku felci olarak bilinen geçici bir durum.. Wikipediada açıklamasını bulabilirsin.
    Sistemim: AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 12MB | Asus ROG STRIX B350-F GAMING DDR4 | ASUS GTX770 2GB 256 BIT | Corsair 16 GB 3000 Mhz DDR4 | 250GB Samsung 850 Evo SSD | COOLER MASTER HAF-922 RED | COUGAR 700W 80 Bronze | BenQ 24" XL2411Z 144Hz 1ms
  • Banada olmuştu benzer bi durum. Aynı şekilde garip bi ses ler duuyordum bağırmak istiyordum ama bağıramıyordum falan.

Didier Yves Drogba Tébily

• uyanıkken olması imkansız.bende bana olduğunda uyanık olduğumu sanıyordum ama aslında tam uykuya dalma sırasında oluyor.bu yüzden uyumadığını sanıyorsun.bunu anlamak için olayı yaşadığında ve uyandığındaki yatış pozisyonuna dikkat et.küçükte olsa fark göreceksin.mesela bana bir kere olduğunda kendimi sırt üstü yatar gibi hiisediyordum ama olduktan sonra baktımki yan yatıyorum.
    bu arada sakın korkma.uykun düzensiz olduğunda oluyor genelde.gündüz uyuma ve uzun süre uykusuz kalma.
  • Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

Kardeşlerim, ALLAH'tan gelen herşey Haktır, yani bizim faydamızadır. Çoğu kişinin başına gelen bu karabasan olarak tabir ettiğimiz olayı, (öteki dünyaya hazırlanmak gibi tabir edebiliriz, ahiret için hazırlanmadıysan, azap çekersin) diye anlayabiliriz. Her ne kadar kormam, korkmuyorum, korkmayacağım desek de, korkulacak bir olaydır hemde nasıl korkma. Ben bu olayı, kabir hayatına benzetiyorum.

ALLAH'tan gelen herşeye razıyız, kabulümüzdür, peki nasıl korkmamaya çalışırız, nasıl tedbir alırız, ne yapabiliriz? Hepimizin de bildiği gibi İKİ CİHAN GÜNEŞİ HZ. MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM EFENDİMİZ yatmadan önce,
    Felak
    Nas surelerini okuyup ellerine üfler, başından, yüzünden ve vücudunun ön tarafından başlayarak ulaşabildiği yerlere kadar ellerini sürer ve bunu üç defa yapardı.

İhlas Suresi
    Ayetel Kürsî... gibi birçok dua okurdu.

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
    -“Biriniz yatağına yatacağı zaman elbisesinin bir ucuyla yatağını silksin. Çünkü yatağından ayrıldıktan sonra oraya hangi zararlının girdiğini bilemez. Sonra da şöyle desin: Bismike Rabbî, vaza‘tü cenbî ve bike erfauhû, in-emsekte nefsî ferhamhâ ve in erseltehâ fahfazhâ bimâ tahfazu bihî ibâdeke’s-sâlihîn: Rabbim senin isminle yatağıma yattım, yine senin isminle yatağımdan kalkarım. Eğer uykuda canımı alacaksan, bana merhamet edip bağışla! Şayet hayatta bırakacaksan, iyi kullarını muhafaza ettiğin gibi beni de fenalıklardan koru!”

Buhârî, Daavât 13, Tevhîd 13; Müslim, Zikir 64. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 98; Tirmizî, Daavât 20

Bizim de yapacağımız; tarlamızı ekmektir, tarlamızı ekip mahsulün miktarını ALLAH'a bırakmaktır. Dualar ederek kötülükten, şerden, pislikten, büyüden, azaptan,... ALLAH'a sığınarak sonucunu ALLAH'a bırakmaktır. Korkarak başkalarını korkutmak, kafamızda biçimlendirerek, (-mış'lı -muş'lu) konuşarak yanlış tabirler yapmak, yanlış olur.
    Seni senden başka kimse iyi tanıyamaz.
    Hemen herşeye Öfkelenme.Öfkeli halde konuşurken yada bir iş yaparken dönüşü olmayan hatalar yapabilirsin ve sonra çok pişman olursun.
    Unutmaki her ihanet sevgiyle başlar.
    Bir kere ihanet eden yine ihanet eder.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ruknu

Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

Kardeşlerim, ALLAH'tan gelen herşey Haktır, yani bizim faydamızadır. Çoğu kişinin başına gelen bu karabasan olarak tabir ettiğimiz olayı, (öteki dünyaya hazırlanmak gibi tabir edebiliriz, ahiret için hazırlanmadıysan, azap çekersin) diye anlayabiliriz. Her ne kadar kormam, korkmuyorum, korkmayacağım desek de, korkulacak bir olaydır hemde nasıl korkma. Ben bu olayı, kabir hayatına benzetiyorum.

ALLAH'tan gelen herşeye razıyız, kabulümüzdür, peki nasıl korkmamaya çalışırız, nasıl tedbir alırız, ne yapabiliriz? Hepimizin de bildiği gibi İKİ CİHAN GÜNEŞİ HZ. MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM EFENDİMİZ yatmadan önce,
    Felak
    Nas surelerini okuyup ellerine üfler, başından, yüzünden ve vücudunun ön tarafından başlayarak ulaşabildiği yerlere kadar ellerini sürer ve bunu üç defa yapardı.

İhlas Suresi

Ebû Hüreyre radıyallahu anh�den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
    -�Biriniz yatağına yatacağı zaman elbisesinin bir ucuyla yatağını silksin. Çünkü yatağından ayrıldıktan sonra oraya hangi zararlının girdiğini bilemez. Sonra da şöyle desin: Bismike Rabbî, vaza�tü cenbî ve bike erfauhû, in-emsekte nefsî ferhamhâ ve in erseltehâ fahfazhâ bimâ tahfazu bihî ibâdeke�s-sâlihîn: Rabbim senin isminle yatağıma yattım, yine senin isminle yatağımdan kalkarım. Eğer uykuda canımı alacaksan, bana merhamet edip bağışla! Şayet hayatta bırakacaksan, iyi kullarını muhafaza ettiğin gibi beni de fenalıklardan koru!�

Buhârî, Daavât 13, Tevhîd 13; Müslim, Zikir 64. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 98; Tirmizî, Daavât 20

Bizim de yapacağımız; tarlamızı ekmektir, tarlamızı ekip mahsulün miktarını ALLAH'a bırakmaktır. Dualar ederek kötülükten, şerden, pislikten, büyüden, azaptan,... ALLAH'a sığınarak sonucunu ALLAH'a bırakmaktır. Korkarak başkalarını korkutmak, kafamızda biçimlendirerek, (-mış'lı -muş'lu) konuşarak yanlış tabirler yapmak, yanlış olur.

güzel yazı.yatmadan önce bildiğim surelerin çoğunu okur ve dua ederim.hem sevap hem de ezberlediğim sureleri unutmamış oluyorum.herkese öneririm.
    edit:korkma kısmına fazla katılmıyorum.ilk yaşandığında gerçketen çok korkutuyor.ama başına birkaç kez geldiyse alışıyorsun.günde 5 kere geldiği oluyordu.geldiğinde anlıyorum ve sakin oluyorum.normal devam ediyorum.hatta tamamen umursamadığım oluyor.o zaman daha uyanamadan uykuya dalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeM-Tr -- 19 Mart 2009; 16:02:28 >

• Yıllar önce bir belgeselde seyretmiştim karabasan konusunu anlatıyorlardı. Bazı bilim adamlarının görüşlerine göre karabasan denilen şey aslında vücudumuzun ilginç bir savunma mekanizması olay şu ilk insanlar vahşi hayvanlardan geceleri saklanmak için bazı zamanlarda yüksek ağaçlarda ve bunun gibi yerlerde uyuyorlarmış ancak rüya görmeye başladıklarında vücut bunu gerçek olarak algılayıp gerçekten harekete geçiyormuş tabi sonuç pufff aşağı yapışmak. Sonraları tam uyku moduna geçtiğimizde bu yanlış hareketleri engelleyecek olan kilit mekanizmamız ortaya çıkıyor. Yani tam uyku modundayken vücut kalkıp gitmeyi engellemek için kendini kitliyor. Ancak bazen uykudan uyanıldığı zamanda bu mekanizma hala aktif oluyor ve kişi hareket edemiyor bööle birşeylerdi anlattıkları bana mantıklı geldi.

Orjinalden alıntı: Ruknu

Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

Felak

İhlas Suresi

Ebû Hüreyre radıyallahu anh�den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
    -�Biriniz yatağına yatacağı zaman elbisesinin bir ucuyla yatağını silksin. Çünkü yatağından ayrıldıktan sonra oraya hangi zararlının girdiğini bilemez. Sonra da şöyle desin: Bismike Rabbî, vaza�tü cenbî ve bike erfauhû, in-emsekte nefsî ferhamhâ ve in erseltehâ fahfazhâ bimâ tahfazu bihî ibâdeke�s-sâlihîn: Rabbim senin isminle yatağıma yattım, yine senin isminle yatağımdan kalkarım. Eğer uykuda canımı alacaksan, bana merhamet edip bağışla! Şayet hayatta bırakacaksan, iyi kullarını muhafaza ettiğin gibi beni de fenalıklardan koru!�

niye bu tarz seyler hep dinine baglı kişilerin başına gelıyor?

benım basıma hıc gelmedıde

not : kımseyı asagılamak yada uzmek ıcın yazmadım sadece meraktan soruyorum?

• sadece dinine bağlı kişilerde değil.aynı olay bütün insanların başına gelebilir.belki sen bile yaşamışsındır ama unutmuş veya ne olduğunu anlyamamışsındır.
  • Banada ünivde okurken yuttta olmuştu. Odanın perdesi ve ışığı kapalıydı sırt üstü uyuyordum, sabah karşı 4 gibi kulaklarımda bağıran birinin çığlığını hissettim dedim noluyoruz bi uyandım üzerimde bi ağırlık kollarım ve ayaklarım kıpırdamıyorduRanzanın üstünde yatan arkadaşıma bağırıyordum ama sesim çıkmıyordu ve burnumun ucunda hissettiğim bir şey vardı gözlerimi açsammmı açmasam mı diye epey korktum ve açtım evet açtım :) Yemin ederim gördüğüm şey gerçekti sanki milyonlarca arıdan oluşan bir yüz vardı karşımda simsiyah hemen gözlerimi kapattım ve içimden nas suresini okumaya başladım gitti. Ben uyku felcine falan inanmıyorum ben gördüğüme inanırım çünkü o an kendimdeydim uykuda falan değildim.
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.