Şimdi Ara

Karabasan size geliyor mu hiç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde sırtüstü yatınca Karabasan geliyor. Bana çok geliyor elimi, vücudumu kıpırdatamıyorum. Geldiğinde uyku halimdeyim ama karabasan geldiğini anlıyorum. İlk başta kımıldayamıyorum sonra tüm gücümü toplayıp kurtulmaya çalışıyorum ve kurtuluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowboy-12 -- 22 Ekim 2012; 1:45:53 >

• walla banada arada olur baslarim bildigim dualari okumaya duzelir
  • Genelde yüz üstü yatınca rüyalanıyor insan ama bana da dediğiniz gibi karabasan geldi. Şans mıdır şanssızlık mıdır bilemedim
  • karabasan 1 tanemi var yoksa çokmudur

• Gece gece bu neyin muhabbetidir beyler yatın uyuyun..
  • 7-8 ay öncesine kadar gelirdi de o zamandan beri hiç gelmedi,gelmesin zaten böyle iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Djtiest_

Genelde yüz üstü yatınca rüyalanıyor insan ama bana da dediğiniz gibi karabasan geldi. Şans mıdır şanssızlık mıdır bilemedim

Pardon sırtüstü, düzelttim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya zatten peygamber efendimiz s.a.v yuz ustu yatmanin gunah oldugunu soylemistir
  • genelde yan yatıyorum,yüz üstü uyanıyorum bu caiz midir
    şaka bir yana benim başıma bi kere geldi,parmağımı kıpırdatamadım ama birşeyde görmedim yinede çok korkmuştum
  • arkadaşlar olayın aslı "uyku felci" . Öyle karabasan diye bi varlık yok. Uyku felcini biraz araştırın anlarsınız ne demek istediğimi. Ha bi tavsiye, uyku felcine uğradığınızda telaşlanmayın ve hareket etmek için çok fazla direnmeyin.bunu yaptığınız takdirde ses veya görüntü olarak halüsinasyon başlar ki işi daha ürpertici hale getirir, gerek yok . Dua edip bekleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

ya zatten peygamber efendimiz s.a.v yuz ustu yatmanin gunah oldugunu soylemistir

hiç duymadım böyle bişey ve çok da saçma geldi

her pozisyonda uyumuşumdur ama hiç başıma karabasan olayı gelmedi merak etmiyorum desem de yalan olur aslında
  • arada uğruyor çay içiyoruz severim kendisini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krezol

quote:

ya zatten peygamber efendimiz s.a.v yuz ustu yatmanin gunah oldugunu soylemistir

her pozisyonda uyumuşumdur ama hiç başıma karabasan olayı gelmedi merak etmiyorum desem de yalan olur aslında

bak su olaya sacma demeyin bu kadarda on yargili ve kestirip atan bi dusunce seklinde olmayin ben duydugumu soyluyorum

biraz arastirma yapin Lutfen diorum 2 senedir ara vermistim gene ayni seyleri yapiorsunuz

Peygamber Efendimiz (asm) yüzükoyun yatmayı uygun görmemiştir
    Yaiş Bin Tıhfe Bin Kays (ra) demiştir ki:
    “Babam Suffe Ashabından idi. Bir gün Resulullah (asm) bizim ev hal¬kına:
    “Haydin bizimle beraber Aişe’nin evine siz de gelin” dedi. Bunun üzerine tuttuk, Hz. Aişe’nin (ra) evine gittik. Hz. Peygamber (asm):
    “Ey Aişe bizi doyur” dedi. Hz. Aişe de (ra) içine et ve hurma katılmış ince bulgurdan yapılmış bir yemek getirdi onu yedik, sonra tekrar:
    “Ey Aişe bizi doyur” dedi. Hz. Aişe de (ra) hurma, kavut, keş ve yağ karışımı güvercin eti kadar az bir yemek getirdi. Onu da yedik sonra:
    “Ey Aişe bizi sula” dedi. Hz. Aişe de (ra) bir bardak süt getirdi. Onu içtik. Sonra tekrar:
    “Ey Aişe bizi sula” dedi. Küçük bir bardak dolusu süt daha getirdi. Onu da içtik. Sonra:“İsterseniz burada uyursunuz, isterseniz mescide gidersiniz” dedi. Ben mescitte ciğer ağrısından dolayı yüzükoyun uzanmış yatarken, bir de baktım ki, bir adam ayağıyla beni dürtüklüyor. Bana:
    “Bu yatış Allah’ın öfkelendiği bir yatıştır” diyor. Baktım, bir de ne göreyim! Resulullah (asm) imiş.” (Ebu Davud)
    Hz. Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: "Resulullah (asm) karnı üzerine yatmış bir adam görmüştü; hemen müdahale edip: "Bu Allah Teâlâ Hazretleri’nin sevmediği bir yatıştır!" buyurdular." (Tirmizî)
    Görüldüğü üzere, Efendimiz (asm) yüzükoyun yatmayı yasaklamıştır. Bu yatışın keraheti "Allah'ın sevmediği bir yatış" olarak tavsif edilmek suretiyle belirtilirken, bir başka rivayette "cehennem ehlinin yatışı"na benzetilerek belirtilmiştir. (Kütüb-i Sitte)
    Namaz için uykuda olan kimseyi uyandırmak sünnet olduğu gibi, namaz kılan cemaatin önünde veya birinci safta yatan kimse ile mihrapta ve yüzüstü yatan kimseleri uyandırmak da sünnettir. Cenab-ı Allah'ın sevmediği şeylerden biri yüz üstü yatmaktır. (Günümüz Meselelerine Fetvalar)
    Bir kısım alimler ise yüzükoyun yatmanın mekruh olduğunu ileri sürmüşlerdir. Elbette ki en güzel olan Peygamber Efendimiz’in (asm) sünnetidir. Cenâb-ı Hakk’ın bizden Resûlüne uymamızı istemesi, model ve rehber olarak onu göstermesinin sebebi, bizi kendi rızâsına ulaştıracak her türlü hal ve hareketi, ibâdet ve güzel ahlâkı onun mübarek şahsında topladığı içindir. Sevgili Habibini her yönden en mükemmel surette, en ideâl ve mutedil bir şekilde yarattığı içindir. Böyle olduğu içindir ki, "Muhakkak ki, sen yüce bir ahlâka sahipsin” (Kalem, 4) ifadeleriyle onun ahlâkını övmüştür. Peygamberimiz de (asm),
    "Rabbim bana, edebi en güzel bir surette ihsan etmiş, edeplendirmiştir." (Kenz-ul Ummal) buyurarak bu gerçeğe dikkat çekmiştir.
    Sünnet-i seniyyenin yaşanmasında birçok hikmetler ve faydalar vardır. Bu sebeple, her Müslüman sünnet-i seniyyeyi yaşamayı ve yaşatmayı kendisi için en mühim vazife olarak görmelidir.
    Peygamber Efendimiz’in (asm) yatış tarzı nasıldır?
    Efendimizin yatış şekilleri; sağ yanı üzerine yatma ve sağ elinin ayasını sağ yanağının altına koyarak uyuma şeklindedir.
    Kısa süreli istirahat yatışları ise sırt üstü uzanma şeklindedir.
    Ümmü Seleme’nin (ra) aile fertlerinin birinden rivayet edildiğine göre:
    “Peygamber’in (asm) yatağının konumu insanın kabrine konuluşu gibiymiş. Mescitte baş tarafında kalırmış.”
    Bu hadis-i şerif, Resul-i Zişan Efendimiz’in (asm) yatağa yatarken aynen kabirde yatar gibi yüzü kıbleye
    gelecek şekilde, sağ kolu üzerine yattığını, yatağının da buna göre konmuş olduğunu ifade etmektedir. (Ebu Davud)

• uyku felci özet;uyurken vicut kendini kilitliyor rüya da yaptıklarınızı olgular dünyasın da yapıp kendimize zarar ver miyelim diye bazen uyanıyorsunuz ama vicut kilitli kalıyor olay budur.
    Örnet:uyku da yürüyenler.

• Abartmıyorum haftada 1 oluyor. Baya bir araştırdım kendim yapıyorum bilerek en hızlı nasıl kilidi açabilirim diye kendi üzerimde deneyler yaptım ve sonucu buldum istediğim zaman yapıyorum ve istediğim zaman anında kurtulabiliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Krezol

quote:

bak su olaya sacma demeyin bu kadarda on yargili ve kestirip atan bi dusunce seklinde olmayin ben duydugumu soyluyorum

biraz arastirma yapin Lutfen diorum 2 senedir ara vermistim gene ayni seyleri yapiorsunuz

Peygamber Efendimiz (asm) yüzükoyun yatmayı uygun görmemiştir
    Yaiş Bin Tıhfe Bin Kays (ra) demiştir ki:
    “Babam Suffe Ashabından idi. Bir gün Resulullah (asm) bizim ev hal¬kına:
    “Haydin bizimle beraber Aişe’nin evine siz de gelin” dedi. Bunun üzerine tuttuk, Hz. Aişe’nin (ra) evine gittik. Hz. Peygamber (asm):
    “Ey Aişe bizi doyur” dedi. Hz. Aişe de (ra) içine et ve hurma katılmış ince bulgurdan yapılmış bir yemek getirdi onu yedik, sonra tekrar:
    “Ey Aişe bizi doyur” dedi. Hz. Aişe de (ra) hurma, kavut, keş ve yağ karışımı güvercin eti kadar az bir yemek getirdi. Onu da yedik sonra:
    “Ey Aişe bizi sula” dedi. Hz. Aişe de (ra) bir bardak süt getirdi. Onu içtik. Sonra tekrar:
    “Ey Aişe bizi sula” dedi. Küçük bir bardak dolusu süt daha getirdi. Onu da içtik. Sonra:“İsterseniz burada uyursunuz, isterseniz mescide gidersiniz” dedi. Ben mescitte ciğer ağrısından dolayı yüzükoyun uzanmış yatarken, bir de baktım ki, bir adam ayağıyla beni dürtüklüyor. Bana:
    “Bu yatış Allah’ın öfkelendiği bir yatıştır” diyor. Baktım, bir de ne göreyim! Resulullah (asm) imiş.” (Ebu Davud)
    Hz. Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: "Resulullah (asm) karnı üzerine yatmış bir adam görmüştü; hemen müdahale edip: "Bu Allah Teâlâ Hazretleri’nin sevmediği bir yatıştır!" buyurdular." (Tirmizî)
    Görüldüğü üzere, Efendimiz (asm) yüzükoyun yatmayı yasaklamıştır. Bu yatışın keraheti "Allah'ın sevmediği bir yatış" olarak tavsif edilmek suretiyle belirtilirken, bir başka rivayette "cehennem ehlinin yatışı"na benzetilerek belirtilmiştir. (Kütüb-i Sitte)
    Namaz için uykuda olan kimseyi uyandırmak sünnet olduğu gibi, namaz kılan cemaatin önünde veya birinci safta yatan kimse ile mihrapta ve yüzüstü yatan kimseleri uyandırmak da sünnettir. Cenab-ı Allah'ın sevmediği şeylerden biri yüz üstü yatmaktır. (Günümüz Meselelerine Fetvalar)
    Bir kısım alimler ise yüzükoyun yatmanın mekruh olduğunu ileri sürmüşlerdir. Elbette ki en güzel olan Peygamber Efendimiz’in (asm) sünnetidir. Cenâb-ı Hakk’ın bizden Resûlüne uymamızı istemesi, model ve rehber olarak onu göstermesinin sebebi, bizi kendi rızâsına ulaştıracak her türlü hal ve hareketi, ibâdet ve güzel ahlâkı onun mübarek şahsında topladığı içindir. Sevgili Habibini her yönden en mükemmel surette, en ideâl ve mutedil bir şekilde yarattığı içindir. Böyle olduğu içindir ki, "Muhakkak ki, sen yüce bir ahlâka sahipsin” (Kalem, 4) ifadeleriyle onun ahlâkını övmüştür. Peygamberimiz de (asm),
    "Rabbim bana, edebi en güzel bir surette ihsan etmiş, edeplendirmiştir." (Kenz-ul Ummal) buyurarak bu gerçeğe dikkat çekmiştir.
    Sünnet-i seniyyenin yaşanmasında birçok hikmetler ve faydalar vardır. Bu sebeple, her Müslüman sünnet-i seniyyeyi yaşamayı ve yaşatmayı kendisi için en mühim vazife olarak görmelidir.
    Peygamber Efendimiz’in (asm) yatış tarzı nasıldır?
    Efendimizin yatış şekilleri; sağ yanı üzerine yatma ve sağ elinin ayasını sağ yanağının altına koyarak uyuma şeklindedir.
    Kısa süreli istirahat yatışları ise sırt üstü uzanma şeklindedir.
    Ümmü Seleme’nin (ra) aile fertlerinin birinden rivayet edildiğine göre:
    “Peygamber’in (asm) yatağının konumu insanın kabrine konuluşu gibiymiş. Mescitte baş tarafında kalırmış.”
    Bu hadis-i şerif, Resul-i Zişan Efendimiz’in (asm) yatağa yatarken aynen kabirde yatar gibi yüzü kıbleye
    gelecek şekilde, sağ kolu üzerine yattığını, yatağının da buna göre konmuş olduğunu ifade etmektedir. (Ebu Davud)

yahu kardeşim sen şu koyduğunu okuyunca tatmin olduysan daha da alıntılama beni zaten ne bir sebep yazıyor ne mantıklı bir şey orda yazan tek şey "bu yatış allahın sevmediği bir yatıştır" tamam da neden diye sormadın mı hiç? sorduysan eğer nedenini buraya neden yazmadın?

onu geçtim ön yargılı yaklaşmayın demişsin ben yargı mı yaptım ki ön yargı olsun ben sadece saçma geldi dedim bu saçmalık demedim az da türkçe bilseniz...

• 18 yıllık hayatım boyunca hiç gelmedi gelmesinde eksik olsun
  • cowboy-12
    cowboy-12
    [size=3]cowboy-12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnitzParis -- 22 Ekim 2012; 2:38:50 >
  • Bana da çok olur sırt üstü değilde kolumun üzerine ve yüzüstü çok yatıyorum. İlk zamanlar dua okuyup, bismillah falan çekiyordum ama sonraları küfür falan etmeye başladım o kadar alıştım yani. Bende bilimsel olduğunu düşünüyorum, uyku felcini araştırmıştım ilk zamanlar kafama daha çok yatmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byabsnn

Abartmıyorum haftada 1 oluyor. Baya bir araştırdım kendim yapıyorum bilerek en hızlı nasıl kilidi açabilirim diye kendi üzerimde deneyler yaptım ve sonucu buldum istediğim zaman yapıyorum ve istediğim zaman anında kurtulabiliyorum.

Ciddi isen tarifini öğrenebilir miyim birader ? Bende de haftada 1-2 kesin oluyor çünkü, bazen can sıkıcı olabiliyor. Uyanıyorum tamam gene uyuştuk diyorum, gözümü kapatıp uykuya devam edeyim diyorum bu sefer artıyor sinir oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi September_ -- 22 Ekim 2012; 2:51:08 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.