Şimdi Ara

KARABASAN OLAYI.. [CİDDİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
4
Favori
19.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Teslaman

Benim başıma 2 kere geldi. Hatta belki inanmıcaksınız ama ilk geldiğinde gidişini görmüştüm.

Arkadaş kalıyordu o gece bizde. İşte klasik hareket edemedim ve göğsümde muhteşem bir ağırlık var. Gözümü açamıyor ve konuşamıyordum. 5 sn öyle kaldım. Sonra aniden baskı kesildi ve gözümü açıp direk dikeldim yatakda. Artık hayal mi gördüm bilmiyorum ama bildiğin o karabasanı gördüm. Arkadaşımın uyuduğu yerin yanından geçti ve kapının içinde geçerek gitti. Büyük ihtimal o sersemlikle hayal görmüşümdür ama hayal bile olsa net hatırlıyorum. O kaybolur kaybolmaz ezan okunmaya başladı.

İkincisinde, bu sefer ben, o bizde kalan arkadaşın evine kalmaya gitmiştim. Neyse gece uyandım, gözlerim yarım açık. Benim arkadaş çağırıyor içeriden. 2-3 kere seslendi ama ses çok gür geliyor adımı net söylüyor yani. Neyse biraz daha açtım gözlerimi, kafamı hareket ettirmeden odanın sağına baktım, bizim arkadaş orada uyuyor. Ama sesi içeriden geliyor. Evde de bizden başka kimse yok. Durumu farkettiğim gibi baskı başladı. Bildiğin kilitlendim Ölüyorum zannetim o derece pis bi baskı oldu. 5-6 sn sonra birden ezan okunda ve o baskı direk kalktı. Kanter içinde kalmıştım.

• hacı benim abiminde başına geldi öyle bişi oldumu euzü besmele çek bişicik olmas
  • uyku felci arkadaşım.
    tamamen biyolojik bi olay.
    dinle allahla alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drummer

Uyku felci, yeni yeni olmaya başladıysa korkutur. Ama ben alıştım artık zevk alıyorum bundan, arada bir oluyor, akışına bırakıyorum geçiyor kendi kendine. İlk olduğunda korkmuştum ben de. Şimdiye kadar en az 20-30 kere olmuştur.

aynen ilk olduğu zamanlar korkutuyor sonra çığlık atanlar felan ama korkmuyorum hattta zorlayıncı yatakta oturabiliyorsun hatta bağırıp konuşabiliyorsun karşı koyabiliyorsun son zamanlarda oluyordu en son lücid rüya gördüm bu tip şeyler her insanda normal olabilcek şeyler bence

not: genelde saat akşam 5-6 gibi yatınca sabah ezanına karşı oluyor tam geçiyor uyanıyorum 1-2 sn geçiyor tak ezan okunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom.X -- 8 Aralık 2011; 21:16:10 >

• Yav isin duayla kitapla ilgisi yok, ne cahil adamlarsiniz. Beyin sizi korumak icin sizi felc eden bir madde salgiliyor, hepsi bu. Zaten bir sure sonra duzeleceksin cok normal boyle olmasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladigim kadariyla ezanlarin okunma saatinde karabasan geciyor galiba:-)
  • Okumayla falan geçmiyor. Zaten her gece okuyup yatarım. Ayrıca sağ yanıma yatarım. Ayda bir olur neredeyse. Sebebini anlayabilmiş değilim.
    Bir de bir kere olmaya bağlayınca uzunca bir süre devam ediyor. Yani bir kere oldu bitti diye bir şey yok. 5-6 kez oluyor arka arkaya. Alıştım artık.

Yine de iğrenç bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

halk arasında karabasan denilen olay geçici süreli uyku felcidir.dinle kitapla alakası yok

ne alaka ?
    karabasan denen olay benim başımada geldi.üzerime ağırlık çöktü gözüm acık ama hicbir yerimi kıpırdatamadım bağıracam bağıramıyorum en sonunda besmele cektim kendime geldim bi anda neymiş uyku felci fln uyku felci besmele cekincemi gecio bi şekilde besmele kötülüğü uzaklaştırıo
  • Yazılmış mesajları okumadım ama bildiklerimi bilim ve din olarak 2 ye ayırarak anlatayım. Uzun olabilir ama okumanızı tavsiye ederim.

Karabasan olayının bilim şöyle açıklar;

Biz bilmesek bile derinlerde herkesin korkuları vardır. Beyin bu korkuları dışa vurmak zorundadır. İşte buda rüya yolu ile gerçekleşir.
    Beynimiz rüya sırasında vücudumuza geçici felç yaratır. Eğer bu geçici felç olmasaydı rüyada yuvarlanırken gerçek hayatta da yuvarlanıp yataktan aşağı uçardık.
    Bu karabasan rüyalarında bağırdığımızda ses çıkmaması, el kol haraket ettirememiz bu felç yüzündendir. Karabasan ise bilinç altımızda saklı korkuların açığa çıkmasıdır.

Din ise şöyle açıklar;

Karabasan olarak adlandırılan varlıklar cinlerdir. Genellikle uzun pardesülü şapkalı siyah ve heybetli olarak gözükürler. Aynadan veya camdan gelip giderler.
    Haraket edemeyişimiz, sesimizin çıkmaması cinlerin yaydığı yüksek enerji yüzündendir. Bir nevi bizi kilitlerler.
    Hepimiz biliyoruz ki cinler bizden daha fazla enerjiye ve enerjiyi kullanma bilgisine sahiptirler.

Gelelim bu karabasan olayından kurtulmaya:

Her iki durumda da (din ve bilim) karabasan durumundan çıkmak için içimizden bunun bir rüya olduğunu sürekli tekrar ederken, enerjimizi bir noktada toplamalıyız.
    Örneğin sağ yumruğumuzu sıkabiliriz. Ama sıkarken vucüdumuzdaki tüm enerjinin sağ yumruğumuza doğru aktığını hayal edelim. Anında uyanıyorsunuz.

Sebebi ise;
    Bilime göre: Rüyada olduğumuzu anladığımız için beyin rüyayı sonlandırıyor.
    Dine göre: Enerjimizi tek noktada topladığımız için cinlerin bizi kilitlemek için yaydığı enerjiden daha fazla enerji yayıyoruz. Bu şekilde kilitlenme olayı ortadan kalkıyor.

Benim bir karabasan olayımı anlatayım;

Pardesülü şapkalı siyah bi varlık görmüştüm. Kilitlenmiş haldeydim. Sağ çaprazımda 1 metre ilerimde duruyodu bu varlık. Daha sonra enerjimi tek noktada topladım yukarda anlattığım şekilde.
    Kilitlenme olayından kurtuldum ve elimi kaldırarak karabasana has...tir lan! dedim. Ciddiyim. Daha sonra uyandığımda " vay be karabasana bile sövdük anasını satim " demiştim

(Ç)alıntı değildir. Bilgilendiyseniz ne mutlu bana.

Edit: Lütfen konuyu din-bilim kavgasına çevirmeyin. Din ve bilim tamamen farklı şeylerdir. Biri bilgiye dayanırken biri inanca dayalıdır. Bu 2 sini karşılaştırmak saçmalıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi david_caruso -- 8 Aralık 2011; 22:00:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

Birdahakine carpilmayasin hocam

İstem dışı söylenmiş bi sözdü hocam o
  • quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

quote:

Orijinalden alıntı: david_caruso

Yazılmış mesajları okumadım ama bildiklerimi bilim ve din olarak 2 ye ayırarak anlatayım. Uzun olabilir ama okumanızı tavsiye ederim.

Karabasan olayının bilim şöyle açıklar;

Biz bilmesek bile derinlerde herkesin korkuları vardır. Beyin bu korkuları dışa vurmak zorundadır. İşte buda rüya yolu ile gerçekleşir.
    Beynimiz rüya sırasında vücudumuza geçici felç yaratır. Eğer bu geçici felç olmasaydı rüyada yuvarlanırken gerçek hayatta da yuvarlanıp yataktan aşağı uçardık.
    Bu karabasan rüyalarında bağırdığımızda ses çıkmaması, el kol haraket ettirememiz bu felç yüzündendir. Karabasan ise bilinç altımızda saklı korkuların açığa çıkmasıdır.

Din ise şöyle açıklar;

Karabasan olarak adlandırılan varlıklar cinlerdir. Genellikle uzun pardesülü şapkalı siyah ve heybetli olarak gözükürler. Aynadan veya camdan gelip giderler.
    Haraket edemeyişimiz, sesimizin çıkmaması cinlerin yaydığı yüksek enerji yüzündendir. Bir nevi bizi kilitlerler.
    Hepimiz biliyoruz ki cinler bizden daha fazla enerjiye ve enerjiyi kullanma bilgisine sahiptirler.

Gelelim bu karabasan olayından kurtulmaya:

Her iki durumda da (din ve bilim) karabasan durumundan çıkmak için içimizden bunun bir rüya olduğunu sürekli tekrar ederken, enerjimizi bir noktada toplamalıyız.
    Örneğin sağ yumruğumuzu sıkabiliriz. Ama sıkarken vucüdumuzdaki tüm enerjinin sağ yumruğumuza doğru aktığını hayal edelim. Anında uyanıyorsunuz.

Sebebi ise;
    Bilime göre: Rüyada olduğumuzu anladığımız için beyin rüyayı sonlandırıyor.
    Dine göre: Enerjimizi tek noktada topladığımız için cinlerin bizi kilitlemek için yaydığı enerjiden daha fazla enerji yayıyoruz. Bu şekilde kilitlenme olayı ortadan kalkıyor.

Benim bir karabasan olayımı anlatayım;

Pardesülü şapkalı siyah bi varlık görmüştüm. Kilitlenmiş haldeydim. Sağ çaprazımda 1 metre ilerimde duruyodu bu varlık. Daha sonra enerjimi tek noktada topladım yukarda anlattığım şekilde.
    Kilitlenme olayından kurtuldum ve elimi kaldırarak karabasana has...tir lan! dedim. Ciddiyim. Daha sonra uyandığımda " vay be karabasana bile sövdük anasını satim " demiştim

(Ç)alıntı değildir. Bilgilendiyseniz ne mutlu bana.

Edit: Lütfen konuyu din-bilim kavgasına çevirmeyin. Din ve bilim tamamen farklı şeylerdir. Biri bilgiye dayanırken biri inanca dayalıdır. Bu 2 sini karşılaştırmak saçmalıktır.

Birdahakine carpilmayasin hocam

en kısa zamanda :D

• aynen ya bana da oluyordu eskiden bu aralar şükür uğramıyor

bi gece üzerimde hafif kırgınlık vardı , neyse yatayım dedim uykuya hafif daldığımda birden ağırlık çöktü üstüme ellerim bağlanmıştı , ağzımı gözümü falan açamıyorum. Sonra karabasan geldiğini anladım kendimi var gücümle sağa sola sallamaya başladım yatakta. Birden uyandım tabi hafif korkmuştum. Neyse bildiğim duaları okudum inanın kafamı yastığa koyduktan 30-40 sn sonra tekrar ağırlık çöktü , uyandım. Sonra 1 dk sonra kafamı yastığa koydum yine aynı şey oldu peşimi bırakmadı bi türlü En sonunda annemi çağırdım bi okusun diye okudu üfledi bişeyler uyumuşum zaten sonra. Zaten annemde dedi bana uyurken hiç rahat değildin kendini sağa sola sallıyordun diye. Bitti

• Bu olay benim ciddi anlamda bilinç altıma yerleşti. Daha önce olmadı ama artık her gece böyle bi olay olucakmış gibi beklentideyim hele son 1 aydır müziksiz uyuyamıyorum, uyumayı beklerken aklımda sürekli karabasan,cinler veya korkutucu olaylar geçiyo sanki her an gelicekmiş gibi ve artık psikolojimi etkilemeye başladı her gece yatarken yine aynı korkular diye düşünüyorum.

ne zamandır paylaşma isteği duyuyordum çok iyi oldu
  • @david_caruso birdaha olunca deniycem teşekkürler. Yalnız cin dediniz ben iyice tırstım altıma mıccam birazdan yataga gircem
  • Evet arkadaşlar size karabasan olayından nasıl kurtulacağımızı anlatayım.Karabasan mağduru olan @24 nick li arkadaşımızın bahsettiği gibi konuşamayız hareket edemeyiz yoğum sesler duyarız göremeyiz vs.bunlar gerçektir,oluyor.
    Peki bu neden oluyor?
    Ben nedenini bilmiyorum bazıları cenabet yatarsan diyor ama ben cenabet yatsamda oluyor yatmasamda o doğru bir bilgi değil.Size bu konuda yardımcı olamam.
    Peki bundan nasıl kurtulacağız nasıl hareket edeceğiz ?
    Bakın işte bu benim uzamanlık alanım bana ilk oalrak 15-16 yaşlarımda başlayan karabasan olayı hala devam etmekte ve ben 19 yaşındayım yaklaşık 5 senedir her hafta olmadı her ay birdefa bu olayla karşılaşırım.Küçükken ilk olduğunda çok korkmuştum.Sürekli oluyordu küçükken ve artık birşeyi fark etmiştim.Sağ ayağım ! evet sağ ayağım.Birgün yine karabasan geldi ve alıştığım için artık korkmamıştım eskisi kadar ve sakince biyerlerimi hareket ettirmeye çalıştım ve sağ ayağımın boşta olduğunu fark ettim ve ayağımı yavaşça sallamaya başladım salladım salladım ve birden bütün vücüdum çözülmeye başladı ve yatakta oturu konuma geldim.Ve artık bitti işin dedim.Artık birdaha olsada gerçekten bu işe yarıyomu diye denedem diye geçiriyorum ve bir akşam yine oldu ve yine sağ ayağımın boşta olduğunu anladım salladım ayağımı yine ve bütün vücüdum açıldı.Artık karabasanlardan korkmuyordum ve gelirse gelisin çözülüp tekrar uykuya geçiyordum.18 yaşındayken bi ara yine oldu ve bu gerçekten çok zorlayıcıydı hani küçükken ayağımı sallıyodum geçiyordu fakat busefer ayakla olmayacak kadar güçlüydü.Ama yine aynı taktikle ayağımı sallayarak kurtuldum ondan daha fazla zamanımı alsada artık karabasanlar bi üst seviyeyemi çıktı bilmiyorum ama gerçekten çok zorluyorlar yeni açıklar arıyorum bulursam güncellerim.
    Bu arada dediğim taktikle çözülüp tekrar uykuya dalarsanız genelde yine kitleniyorsunuz tam kitlenirken tekrar kalkın ve tekrar uyuyun hiç bişe olmayacak.
    Bu arada dikkat ettinizmi bilmiyorum ama karabasan evdeki herkes uykudayken gelir yani sizin gözünüz açıkken ve bağırmaya çalışırken anneniz veye babanızın sizi görme imkanı yoktur.Buda işin ilginç tarafıdır.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana deneyin sizdede işe yarasa söyleyin yaramassada söyleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: HjojoT

Bu olay benim ciddi anlamda bilinç altıma yerleşti. Daha önce olmadı ama artık her gece böyle bi olay olucakmış gibi beklentideyim hele son 1 aydır müziksiz uyuyamıyorum, uyumayı beklerken aklımda sürekli karabasan,cinler veya korkutucu olaylar geçiyo sanki her an gelicekmiş gibi ve artık psikolojimi etkilemeye başladı her gece yatarken yine aynı korkular diye düşünüyorum.

ne zamandır paylaşma isteği duyuyordum çok iyi oldu

Stres yapma bana mail adresini gonder sana ozel bi levha mail atayim, ciktisini al yastiginin altina koy uyu. Bisi olursa bana istedigini diyebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıpçak+kk

Evet arkadaşlar size karabasan olayından nasıl kurtulacağımızı anlatayım.Karabasan mağduru olan @24 nick li arkadaşımızın bahsettiği gibi konuşamayız hareket edemeyiz yoğum sesler duyarız göremeyiz vs.bunlar gerçektir,oluyor.
    Peki bu neden oluyor?
    Ben nedenini bilmiyorum bazıları cenabet yatarsan diyor ama ben cenabet yatsamda oluyor yatmasamda o doğru bir bilgi değil.Size bu konuda yardımcı olamam.
    Peki bundan nasıl kurtulacağız nasıl hareket edeceğiz ?
    Bakın işte bu benim uzamanlık alanım bana ilk oalrak 15-16 yaşlarımda başlayan karabasan olayı hala devam etmekte ve ben 19 yaşındayım yaklaşık 5 senedir her hafta olmadı her ay birdefa bu olayla karşılaşırım.Küçükken ilk olduğunda çok korkmuştum.Sürekli oluyordu küçükken ve artık birşeyi fark etmiştim.Sağ ayağım ! evet sağ ayağım.Birgün yine karabasan geldi ve alıştığım için artık korkmamıştım eskisi kadar ve sakince biyerlerimi hareket ettirmeye çalıştım ve sağ ayağımın boşta olduğunu fark ettim ve ayağımı yavaşça sallamaya başladım salladım salladım ve birden bütün vücüdum çözülmeye başladı ve yatakta oturu konuma geldim.Ve artık bitti işin dedim.Artık birdaha olsada gerçekten bu işe yarıyomu diye denedem diye geçiriyorum ve bir akşam yine oldu ve yine sağ ayağımın boşta olduğunu anladım salladım ayağımı yine ve bütün vücüdum açıldı.Artık karabasanlardan korkmuyordum ve gelirse gelisin çözülüp tekrar uykuya geçiyordum.18 yaşındayken bi ara yine oldu ve bu gerçekten çok zorlayıcıydı hani küçükken ayağımı sallıyodum geçiyordu fakat busefer ayakla olmayacak kadar güçlüydü.Ama yine aynı taktikle ayağımı sallayarak kurtuldum ondan daha fazla zamanımı alsada artık karabasanlar bi üst seviyeyemi çıktı bilmiyorum ama gerçekten çok zorluyorlar yeni açıklar arıyorum bulursam güncellerim.
    Bu arada dediğim taktikle çözülüp tekrar uykuya dalarsanız genelde yine kitleniyorsunuz tam kitlenirken tekrar kalkın ve tekrar uyuyun hiç bişe olmayacak.
    Bu arada dikkat ettinizmi bilmiyorum ama karabasan evdeki herkes uykudayken gelir yani sizin gözünüz açıkken ve bağırmaya çalışırken anneniz veye babanızın sizi görme imkanı yoktur.Buda işin ilginç tarafıdır.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana deneyin sizdede işe yarasa söyleyin yaramassada söyleyin.

Dostum ciddiyim dün gece bunu bende farkettim. Sag ayagım boştaydı. son paragrafta bahssetim zaten yine sogukluk çöktü agırlık çökemeye baslayınca kalktım yataktan diye. İşte yine başalıyınca paso ayaklarımı oynattım ve gecti hemen kalkıp ışıgı actım mutfaga gittim.

Üstteki arkadas güzel bir acıklama yapmıs david nikli üye oku bir istersen

• Bazı arkadaşlar demiş yok bişey gördüm yok pardüsolu adam gördüm size şöyle söyleyeyim ben 5 yıldır aktif karabasan la uğraşıyorum daha hiçbir silüet görmedim o sizin hayal gücünüz artık.
    Bazıalrıda demiş nefesimi kesiyodu karabasan sizi öldürmeye çalımaz nefesinizi kesmez sadece sizi kitler.Benim daha karabasandan dolayı nefesim kesilmedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: =PistoLeRo=

quote:

Orijinalden alıntı: tassa

halk arasında karabasan denilen olay geçici süreli uyku felcidir.dinle kitapla alakası yok

ne alaka ?
    karabasan denen olay benim başımada geldi.üzerime ağırlık çöktü gözüm acık ama hicbir yerimi kıpırdatamadım bağıracam bağıramıyorum en sonunda besmele cektim kendime geldim bi anda neymiş uyku felci fln uyku felci besmele cekincemi gecio bi şekilde besmele kötülüğü uzaklaştırıo

besmele çekiyon diye gitmiyor.o şey nasıl olsa 1-2 dk içinde geçecek sende besmele çekiyon dua okuyon o sırada 1-2 dk geçmiş oluyor ve kaybolmuş oluyor.sende dua okudum diye gitti sanıyon.

bir daha olduğu zaman ana avrat küfür etmeye başla bak o zaman gene gidecek.

• Ayrıca duayla falan gitmiyor bunlar bigün yine başıma geldi.Dedim ulan busefer dua okuyacam bakalım gidecekmi.fatiha okudum kulfufallah okudum nas okudum okudumda okudum gitmiyo pezo dedim sen kaşındın artık bi başladım ayağımı oynatmaya çözüldüm
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.