Şimdi Ara

karabasan göreniniz varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gördüyseniz nasıl oldu.vücüdunuzdaki tepkiler nelerdi?

•  karabasan göreniniz varmı?

Bi filmde görmüştüm.Adamlar kara basıyolar.
  • Karabasan değil ama uyku felcine rastgeldim.

Yan yatarken öbür tarafımı dönmek istedim ve dönemedim. Resmen uyanıktım fakat uyanık olduğumun da tam farkına varamıyordum. Kıpırdayamıyordum fakat daha sonra dönebildim ve döndüğümde her yeri siyah biri tam önümde duruyordu ve o an kalktım. Hatırladıklarım bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -AsiL

• Bknz : Uyku Felci
  • Ben iki kez uyku felci yaşadım.Çok yorgunsan ani ortam değişikliği filan olmuşsa veya televizyonun başında kanepede büklüm büklüm yattısyan vb.Tam derin uykuya dalacakken uyanıyorsun.Hiçbir tarafını hareket ettiremiyon bana ilk olduğunda gözlerim de kapalı kalmıştı.İkisinde de euzü besmele çektim ve birden geçti gerçekten hayret ettim.Bi kez de karabasana benzer bir rüya gördüm doktorun teki boğazıma iğne saplayıp duruyordu ben de hareket edemiyodum o gün salonda yatmıştım.Böyle bir şey işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -AsiL

Bu sıcak ve nemli havada çok iyi geldi valla sağol.

Edit: @Historia Calamitatum; karabasan halk dilindeki ismi, uyku felcide bilimsel ama sonuçta bahsedilen aynı şeyler. Bende seninkine benzer bir durum yaşadım (astral seyahat çalışmaları yaparken) ama siyah duman gibi birşey gördüm. Ama siyahtı sonuçta. Kara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 25 Temmuz 2010; 15:32:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne böceği? Bilen var mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önce yatağına ekmek tuz falan dök. sonra o gelir zaten.

diyecek olan embesiller gelir şimdi.
    o karabasan değil, uyku felci.
  • 4ten önce uyursam kesin görürürm
  • karabasan görmedim ama uyku felci 2 kere oldum
  • Önce yatağına ekmek tuz falan dök. sonra o gelir zaten.
  • 2-3 yıl önceydi kardeşimle birlikte yatıyorduk bi an üstüme bir ağırlık çöktü uyandım kardeşimi uyandırmak istedim ellerim tutuldu,bağırmak istedim dilim tutuldu ama bunlar 7-8 saniye içinde olup bitti.sonra 1 gün içinde kendime gelememiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

Ben iki kez uyku felci yaşadım.Çok yorgunsan ani ortam değişikliği filan olmuşsa veya televizyonun başında kanepede büklüm büklüm yattısyan vb.Tam derin uykuya dalacakken uyanıyorsun.Hiçbir tarafını hareket ettiremiyon bana ilk olduğunda gözlerim de kapalı kalmıştı.İkisinde de euzü besmele çektim ve birden geçti gerçekten hayret ettim.Bi kez de karabasana benzer bir rüya gördüm doktorun teki boğazıma iğne saplayıp duruyordu ben de hareket edemiyodum o gün salonda yatmıştım.Böyle bir şey işte.

Kandırmayın milleti şöyle ya. eğzübesmele çektim geçti diyo adam.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci

Karabasanla uyku felci aynı şeydir bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzcana

quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

Ben iki kez uyku felci yaşadım.Çok yorgunsan ani ortam değişikliği filan olmuşsa veya televizyonun başında kanepede büklüm büklüm yattısyan vb.Tam derin uykuya dalacakken uyanıyorsun.Hiçbir tarafını hareket ettiremiyon bana ilk olduğunda gözlerim de kapalı kalmıştı.İkisinde de euzü besmele çektim ve birden geçti gerçekten hayret ettim.Bi kez de karabasana benzer bir rüya gördüm doktorun teki boğazıma iğne saplayıp duruyordu ben de hareket edemiyodum o gün salonda yatmıştım.Böyle bir şey işte.

Kandırmayın milleti şöyle ya. eğzübesmele çektim geçti diyo adam.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci

Karabasanla uyku felci aynı şeydir bu arada.

Hacı imza ölümüne sakat.

• Karabasan ile uyku felci aynı şeylerdir ve halüsilasyonda görebiliyorsun uyku felci geçirdiğin zaman ben siyah küçük adamlar görürdüm
  • bana çok sık oluyordu eskiden, genelde mesla sabah 8 de kalktım akşama doğru 5-6 gibi yattım akşam 8 de tekrar uyandım ve 11 de yattım, o zaman oluyor, çok uykum olmayınca yani.
    Kötü birşey, gözleriniz açık fakat kıpırdayamıyorsunuz, bazen böyle tık tık tık sesler duyuyorum, ve hani güneşe çok bakınca renkli şeyler görürsünüz ya, onun gibi birşey görmüştüm duvarda o zaman korkuyorum işte.Tekrar uyumaya çalışırsam yine oluyor, artık bikere oldu mu o gece yatmıyorum.En iyisi.
    Ama öyle siyah bi adam falan görmedim başında.Öyle birşey de yok.Korkutmayın milleti.
    muhimmat
    besmeleyle ilgisi yok, siz onu çekene kadar zaten normale dönüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 25 Temmuz 2010; 15:46:51 >
  • çavuşu tokatladım abedst almadanda yattım sabaha karsı uyandım lakın kıprayamıyordum hava daha aydınlanmamıstı ısıklar dısko ısıgı gıbı sonup sonup yanıyordu bırden yorgan ustume kapandı nefes alamıordum gerı sayımı yaptım ve son bırden gercek uyandım ve yıne la yıne kurtardın hadı eısın dedim kendıme :D
  • gece yatmamıştım.
    sabah ilk derste sızmışım ve derste karabasan geldi.
    hoca konuşuyordu ama kalkamıyordum.arkadaşım dürttü gene kalkamadım son nefesle bi isyan etmiştim.
  • Uyku felci ile aynıdır. Genellikle günlük stres ve düzensiz uyku sistemi nedeniyle baş gösterir. Uzman desteği alınarak gerekirse ilaç tedavisi ile uyku düzene sokulabilirse geçici olan bu durum atlatılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 25 Temmuz 2010; 15:55:13 >
  •  karabasan göreniniz varmı?

Başlık sakat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.