Şimdi Ara

Kar Lastiği Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2000 model kango aracımız var ve önden çekişli.

Madddi durumlar sebebiyle 4 kar lastiği alamıyorum.şimdi internetten 2 kar lastiği aldım Petlas (101 tl ) ,

Bu gelen iki kar lastiğininin ikisinide ön'e takmak mı mantıklıdır ? yoksa birini ön sağ tekere ,diğerinide sol arka tekere çapraz çekilde takmak mı mantılıdır ?

Aracın çekmesi kadar durmasıda önemli ,arkalar kar lastiği olmadığından frenleme sorun olur düşüncesiyle bir tanede arkaya olur mu diye sormak istiyorum ?

Saçma gelebilir ama sadece merak ettim ?

• Çapraz daha mantıklı.
  • Sakın öyle bir şey yapmayın, dengesiz olur.

Buna ilaveten öne taktığınız kar lastiğinin de bir etkisi kalmaz. Kar lastiğinin takılı olduğu taraf yolu tutsa bile diferansiyel tüm gücü eski lastiğin takılı olduğu, patinaja düşen diğer tarafa gönderir, olduğunuz yerde saymaya devam edersiniz. Kar lastiği takılan tarafın hiç bir manası kalmaz.

Fren olayında da fren gücünün büyük kısmı ön tekerlerdedir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 8 Ocak 2015; 11:32:41 >
  • Cekis neredeyse oraya takilmak ZORUNDA. Ancak arkalarada almalisiniz bu sekikde hicbir guvenliginiz yok.Allah korusun Aracin arkasini sarampolde topladiginizda anlarsiniz neden 4 lastige birden takilmasi gerektigini.

Bu sekilde hem kendinizin hem baskalarinin canini riske atiyorsunuz.Maddi durumlar yoksa karda cikmayin disari ya da cikma lastik alin.

Ben sifir kar lastigi alamiyordum gitim 4 tane daha 2 bin km kullanilmis michellin kar lastigi aldim neredeyse yari fiyatina.Mis gibi en baba yokusta bile banamisin demiyor karda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Cekis neredeyse oraya takilmak ZORUNDA. Ancak arkalarada almalisiniz bu sekikde hicbir guvenliginiz yok.Allah korusun Aracin arkasini sarampolde topladiginizda anlarsiniz neden 4 lastige birden takilmasi gerektigini.

Bu sekilde hem kendinizin hem baskalarinin canini riske atiyorsunuz.Maddi durumlar yoksa karda cikmayin disari ya da cikma lastik alin.

Ben sifir kar lastigi alamiyordum gitim 4 tane daha 2 bin km kullanilmis michellin kar lastigi aldim neredeyse yari fiyatina.Mis gibi en baba yokusta bile banamisin demiyor karda.

Her dediğinizie kelimesi kelimesine katılıyorum ama akşam babam acil rahatsızlandı hastaneye giderken bikaç kere araba kaydı.

Nromalde kışın arabayı yerinden hayatta oynatmam ama dediğim gibi acil bir durumdu.

En azından önlere alayım diye düşündüm

• Sürekli araba kullanıyorsanız 4 tane almak en mantıklısı, fiyatlarıda zaten pahalı değil artık, yaz - kış dönüşüm yaptığınız için ömrüde uzuyor lastiklerin.
    100 tl ye kış lastiği yazlıktan daha ucuzmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Cekis neredeyse oraya takilmak ZORUNDA. Ancak arkalarada almalisiniz bu sekikde hicbir guvenliginiz yok.Allah korusun Aracin arkasini sarampolde topladiginizda anlarsiniz neden 4 lastige birden takilmasi gerektigini.

Her dediğinizie kelimesi kelimesine katılıyorum ama akşam babam acil rahatsızlandı hastaneye giderken bikaç kere araba kaydı.

Nromalde kışın arabayı yerinden hayatta oynatmam ama dediğim gibi acil bir durumdu.

En azından önlere alayım diye düşündüm

Hocam yanlis anlamayin maddi durumunjza birsey demedim demem de haddime degil.Herkesin donem donem maddiyat sıkıntıları oluyor ama simdi soyle dusunun.

bi ayaginizda bot digerinde kundura ya da terlik var.Kar da yuruneye baslayin nolur ? Aracta o sekilde iste.Onden tutunmaya calisir ama arkada kar lastigi olmadigi icin kaymaya baslar , fren mesafesi uzar , yol tutamayacagi icin aracin butun dengesini bozar.

Bu sefer one aldiginiz lastikelerde ise yaramayacak ve paranizi cope atmis oluyorsunuz.borc para cikma lastik vs bulun arkaya da taktirin mutlaka.Sadece kar icin degil 7 derece altinda ki havalarda kullanilmasi icin var bu lastikler.

Bu arada gecmis olsun Allah acil sifalar versin babamiza :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 8 Ocak 2015; 11:40:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Sürekli araba kullanıyorsanız 4 tane almak en mantıklısı, fiyatlarıda zaten pahalı değil artık, yaz - kış dönüşüm yaptığınız için ömrüde uzuyor lastiklerin.
    100 tl ye kış lastiği yazlıktan daha ucuzmuş.

http://www.hepsiburada.com/liste/petlas-175-65-r14-82t-snow-master-w601-kis-oto-lastigi-uretim-yili-2014-/productDetails.aspx?productId=otozsu21400&categoryId=259720

Ha bunu aldım kardeş

• !sTaNbLuE ! kullanıcısına yanıt
    Kardeş araç hususi kango ,lastik üzerinde 175 65 r14 yazıyordu bu ilandakini aldım , uyar dimi ?

http://www.hepsiburada.com/liste/petlas-175-65-r14-82t-snow-master-w601-kis-oto-lastigi-uretim-yili-2014-/productDetails.aspx?productId=otozsu21400&categoryId=259720
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Kardeş araç hususi kango ,lastik üzerinde 175 65 r14 yazıyordu bu ilandakini aldım , uyar dimi ?

Aracinizin yazlik lastik uzerinde ki ebatla ayniysa sorun yok.Hususi vs yazmasi onemli degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Çapraz daha mantıklı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.