Öncelikle merhaba arkadaşlar.Ben anadolu lisesi 10. sınıf öğrencisiyim.Tabii lisedeyken aklımıza birçok meslek seçimleri geliyor.Ben kaptanlık düşünüyorum.Kaptanlık hakkında bilgim var ama sizlerinde bilgisini almak isterim.İlgilenen ilgilenmeyen herkesten cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.
Bende Kaptan olmak istiyorum bildiğim kadarıyla üniversitede Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünü kazanıp bitirdikten sonra staj varmış daha sonrasında 4.kaptan olarak başlıyormussun işe sonra tecrübe kazandıktan sonra sınavlara girip 3.kaptan 2.kaptan ve 1.kaptan olunuyormus.
Evet bende biliyorum bunları.Bence en iyi üniversite İTÜ-Denizcilik.Benim dayım kaptan İTÜ'den mezun.O diyor ki okuldan sonra 6-8 yıla 1. kaptan olabilirsin.Bence güzel meslek.
"İnsanın aptalı denizci, denizcinin aptalı makineci olur" derdi bir büyüğüm.
İyi bakımdan mı söylüyorsun yoksa kötü bakımdan mı :) ?
yazacaklarım kaptanlıkla alakalı değil ama denizcilikle alakalı,makina-güverte aynı kaderi paylaşırlar zaten o nedenle yaptıkları işe baktığımız zaman pekte farkları yoktur insanın aptalı denizci olur ona bişey diyemeyeceğim ama sözün devamına itirazım var.dostum o söz eskiden öyleymiş şimdi gemilerin çoğu full otomasyon,makinacılar vardiya bile tutumuyolar,sabah 8 akşam 17 şeklinde çalışıyolar makina arza verirse müdahale ediyolar onun dışında herşey otomatik.hangi kaptana sorarsan sor,makina iyidir,makinayı seçin vs. diyo.tabi ikisininde kendine göre zorlukları var. amacım aklınızı çelmek değil,sadece bi bölüme odaklanmayın. 10.sınıfa giden arkadaşım: seni şu başlığa yönlendireyimhttp://forum.donanimhaber.com/m_41221379/tm.htm orada denizcilikle ilgili aradığın birçok şeyi bulursun.özellikle bu mesleğin içinden olan kişilerin yazdıklarını oku (petersburg ve solti)konu gemi inşaatı bölümü ile alakalı ama işine yarar. iyigünler herkese
Yine de bu kadar ön yargıyla yaklaşmamanı tavsiye ederim ben zaten bir mesleğe odaklanmıyorum.Fizik-tedavi,makina mühendisliği gibi birçok düşüncem şu an aklımda mevcut ..Üniversite sınavından sonra puanıma göre hangisine gideceğime karar vereceğim.