Şimdi Ara

Kapsam dışı belgesi kalktı...(DHL vs kullanmayın) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
10
Favori
10.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sanırm ben de bu kervana katıldım :)
    Banggooddan jjrc x1 almıştım indirimdeyken 82 dolara gelmişti. Gönderi takibi yaptığım zaman Gümrüğe sevk edildi, Başakşehir yazıyor.
    Beklemem mi gerekir, yoksa kendiliğimden evrakları hazırlayıp göndereyim mi kapsam dışı için, dhl ile de gelmedi. Beni arayan soran olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurs59

Beyler sanırm ben de bu kervana katıldım :)
    Banggooddan jjrc x1 almıştım indirimdeyken 82 dolara gelmişti. Gönderi takibi yaptığım zaman Gümrüğe sevk edildi, Başakşehir yazıyor.
    Beklemem mi gerekir, yoksa kendiliğimden evrakları hazırlayıp göndereyim mi kapsam dışı için, dhl ile de gelmedi. Beni arayan soran olur mu ?

82 dolara indinde nasil kacirmisiz :D

Gelebilirde gelmeyebilirde biraz bekleyin olmadi telefon acarsiniz benim bayangtoys x8 sorunsiz gelmisti 15 gun once

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    Gümrüğe sevk edildi yazısını görünce direkt takıldı gibi algıladım ben.Daha öncekiler hiç gümrüğe uğramıyordu. Hala geçme şansı var diyorsunuz yani, hem vergi olarak hem kapsam dışı yazısı olmadan ?
    Bu arada hala indirim devam ediyor, yeşil rengi 99 $, %15 indirim yazıyor "bgjjrcx1" koduyla, ama kodu girince 92 $a düşüyor. Bir bakın isterseniz..
  • quote:

Gümrüğe sevk edildi yazısını görünce direkt takıldı gibi algıladım ben.Daha öncekiler hiç gümrüğe uğramıyordu. Hala geçme şansı var diyorsunuz yani, hem vergi olarak hem kapsam dışı yazısı olmadan ?
    Bu arada hala indirim devam ediyor, yeşil rengi 99 $, %15 indirim yazıyor "bgjjrcx1" koduyla, ama kodu girince 92 $a düşüyor. Bir bakın isterseniz..

Ptt teslim ederken kapinizda vergiyi alabilir.2-3 gun icinde oynama olmazsa telefon ile ararsiniz bazilarini kapsam disi olmadan geciriyorlar sans yani :)
    Biliyorum bu arada 92'ye dustugunu ama arada 30 lira fark var birde simdilik acelem yok su aldigim ile biraz idare edicem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

quote:

Ptt teslim ederken kapinizda vergiyi alabilir.2-3 gun icinde oynama olmazsa telefon ile ararsiniz bazilarini kapsam disi olmadan geciriyorlar sans yani :)
    Biliyorum bu arada 92'ye dustugunu ama arada 30 lira fark var birde simdilik acelem yok su aldigim ile biraz idare edicem :)

Anladım hocam. Peki vergiyi alacak olursa hangi fiyat üzerinden alacak biliyor musun ? Zaten 82 dolar vergiye girmiyor. 99 dolar indirimsiz fiyatı, sanırım onun üzerinden alır.
    %15 indirim yazıyor aslında 85 e düşmesi lazım, chate bağlanıp sorulabilir. Ama siz yine de aldığınızla idare edince bence de , bu işin sonu yok :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

quote:

Anladım hocam. Peki vergiyi alacak olursa hangi fiyat üzerinden alacak biliyor musun ? Zaten 82 dolar vergiye girmiyor. 99 dolar indirimsiz fiyatı, sanırım onun üzerinden alır.
    %15 indirim yazıyor aslında 85 e düşmesi lazım, chate bağlanıp sorulabilir. Ama siz yine de aldığınızla idare edince bence de , bu işin sonu yok :)

Kutu uzerindeki yazan fiyattan yapiyorlar aksi olmadikca bazen ama dusuk gosterince anliyorlar herhalde fazla aliyorlar tamamen birazda sans bizim gumruk sans uzerine kurulmus :D

• Selam Bayanlar Beyler,
    27.05.2016 sabahı X6 geldı, ücret ödemedim. Yaptığım işlemleri aşağıda listeliyorum. Zaten arkadaş ilk postta belirtmiş ancak yinede bilgi olsun.
    - El yazısıyla SHGMye bir kapsam dışı dilekçesi (şu marka şu model yurtdışından kargo ile getirdiğim ağırlığı x gr dronum için kapsam dışı belgesi almak istiyorum gibi, ilk postta arkadaşın belirttiği gibi),
    - paypal çıktıları, ürün internet sitesi bilgileri çıktısı (ağırlığı da gösteren teknik bilgiler),
    - Kimlik fotokopisi.

Kapsam dışı yazısı 2 gunde onaylanıyor ancak, 10 günde elinize ulaşıyor.

Bu evraklar posta ile SHGMne gonderiliyor.
    Ankara SHGM Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:128/A 06570 Maltepe / ANKARA
    Ankara SHGM Tel :(312) 203 60 95

Ben DHL ile getirttiğim için DHLin istediği evrakları verdikleri maile attım. DHLin istediği evraklar;
    - Kapsam dısı yazısının taranmış hali,
    - Fiyat bilgisi ve teknik bilgilerin oldugu sayfaların taranmış, elektronık hali (paypal, ürünün alındıgı siteden bilgiler, vb)

Bunları DHLin verdiği maile atıyorsunuz, gümrüğe itiraz ediyorlar. 2 iş günü bu sürüyor. Gümrük limiti altındaysa ücretsiz size kargolanıyor, gümrük limiti üstüyse vergisini vb ücretleri ödeyip kargolanıyor, bu da yaklaşık 2 iş günü sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blasph -- 27 Mayıs 2016; 10:59:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blasph

Selam Bayanlar Beyler,
    27.05.2016 sabahı X6 geldı, ücret ödemedim. Yaptığım işlemleri aşağıda listeliyorum. Zaten arkadaş ilk postta belirtmiş ancak yinede bilgi olsun.
    - El yazısıyla SHGMye bir kapsam dışı dilekçesi (şu marka şu model yurtdışından kargo ile getirdiğim ağırlığı x gr dronum için kapsam dışı belgesi almak istiyorum gibi, ilk postta arkadaşın belirttiği gibi),
    - paypal çıktıları, ürün internet sitesi bilgileri çıktısı (ağırlığı da gösteren teknik bilgiler),
    - Kimlik fotokopisi.

Kapsam dışı yazısı 2 gunde onaylanıyor ancak, 10 günde elinize ulaşıyor.

Bu evraklar posta ile SHGMne gonderiliyor.
    Ankara SHGM Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:128/A 06570 Maltepe / ANKARA
    Ankara SHGM Tel :(312) 203 60 95

Ben DHL ile getirttiğim için DHLin istediği evrakları verdikleri maile attım. DHLin istediği evraklar;
    - Kapsam dısı yazısının taranmış hali,
    - Fiyat bilgisi ve teknik bilgilerin oldugu sayfaların taranmış, elektronık hali (paypal, ürünün alındıgı siteden bilgiler, vb)

Bunları DHLin verdiği maile atıyorsunuz, gümrüğe itiraz ediyorlar. 2 iş günü bu sürüyor. Gümrük limiti altındaysa ücretsiz size kargolanıyor, gümrük limiti üstüyse vergisini vb ücretleri ödeyip kargolanıyor, bu da yaklaşık 2 iş günü sürüyor.

Hocam dilekçeye adres ve telefonda yazmamız gerekirmi.

• cengo42 C kullanıcısına yanıt
    gerekir mail adreside ekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ze_mahşer

gerekir mail adreside ekleyin

Teşekkürler.
  • cengo42 C kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısınız, dilekçenin altına adres telefon mail de ekleyin :)
  • Ben de JJRC H11D aldım arkadaşlar, 17 Mayısta sipariş verdim, 22sinde kargolandı, jet hızıyla geldi, 26sında teslim aldım.
    Hiç bir yere takılma olmadı, gerçi drone 126 gr filandı , kutusu da 41x28x10 civarıydı ondan herhalde takılmadan geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blasph

Aynen haklısınız, dilekçenin altına adres telefon mail de ekleyin :)

adres ve tel. ekledim de mail eklemedim mail ne için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt.us -- 28 Mayıs 2016; 22:29:47 >
  • hayırlı olsun. hangi siteden aldın hızlı kargo fazla para tutmadımı. ben banggood tan jjrc x1 aldım onu bekliyorum Hollanda postası ile gelecek. bakalım takılacakmı benimki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: termomen

hayırlı olsun. hangi siteden aldın hızlı kargo fazla para tutmadımı. ben banggood tan jjrc x1 aldım onu bekliyorum Hollanda postası ile gelecek. bakalım takılacakmı benimki.

Arkadaslarla iki tane mjx x101 aldik sikintisiz geldi postnl ile

benim x6 da postnl ile geliyor suan ucakta bakalim nolcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • termomen kullanıcısına yanıt
    Banggood dan aldım, posta ücretine ekstra birşey vermedim, sanırım RH ile başlayan takip kodları böyle hızlı geliyor.
    Bir de banggood artık tüm gönderilerden cüzi bir miktar kargo ücreti almaya başladı.
  • Evet beyler, bayanlar ;
    Banggooddan 82 dolara almış olduğum jjrc x1 bugün elime geçti.
    60 kuruş aldı PTT görevlisi, vergisi o kadar çıktı sanırım :)
    Kapsam dışı yazısı da istemediler, gümrükten geçip kısa bir sürede elime ulaştı...
  • hayırlı olsun bende jjrc x1 aldım banggood tan bekliyorum bakalım nolacak
  • banggood'dan $72.99'a almış olduğum MJX X601H gün itibariyle İSTANBUL UKİM'e takıldı.

190 gram cihaz ancak paket 948 gram çıkmış tartıda.

başakşehir'e gebze'den kalkıp gün içinde nasıl gideyim.

almasam geri gönderirler mi?

bu süreçte paypal'e ödeme itirazında bulunsam olur mu?
  • tt.us kullanıcısına yanıt
    selam, mail adresi de bulunsun diye yoksa sorun cıkmaz. Size ulaşabilmek için bir yol daha, hem hızlı hemde yazılı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.