Şimdi Ara

kaplumbağa ezdim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
8.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o kapmumbağayı gördüm galiba ama iyiydi yolun sonuna anca gelmişti ama iyi duruyordu. tabi başkasıda olabilir küçük bir taneydi bu canlılar için az bir yükseklikte tel çekseler ne kendileri telef olacak ya da başkalarını tehlikeye atacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

o kapmumbağayı gördüm galiba ama iyiydi yolun sonuna anca gelmişti ama iyi duruyordu. tabi başkasıda olabilir küçük bir taneydi bu canlılar için az bir yükseklikte tel çekseler ne kendileri telef olacak ya da başkalarını tehlikeye atacak

cevre yolunda hido yu gectikten sonra tokilere gelmeden
  • evet o taraflardaydı tam yerini hatırlamıyorum ama o civarda gördüğüm kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

o kapmumbağayı gördüm galiba ama iyiydi yolun sonuna anca gelmişti ama iyi duruyordu. tabi başkasıda olabilir küçük bir taneydi bu canlılar için az bir yükseklikte tel çekseler ne kendileri telef olacak ya da başkalarını tehlikeye atacak

cevre yolunda hido yu gectikten sonra tokilere gelmeden

ben orta seritte ezdim insallah ezilmemistir. gecis saatim yaklasık 12.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Yüksek hızda ani manevra çok daha risklidir.

Zaten hayvana çarpma vakalarında genelde iki durum söz konusu

1. Hayvan aniden yola atlıyor.

2. Hayvan yolda ama sürücü hayvanı son anda fark ediyor.

Bu iki durumda da manevra için aynalara bakma fırsatı olmaz, olay o kadar çabuk gelişir ki hayvanı görmenle çarpman neredeyse aynı anda olur.

Manevra için etrafı kolaçan edecek kadar zamanın varsa zaten hayvana çarpmazsın, yeterli mesafe varsa durursun, yeterli boşluk varsa manevra yaparsın.

Bu arada büyükbaş hayvan bir yana, köpeğe çarpıp takla atmak çok zor, araba köpeği anında altına alıyor zaten. Takla atılmaz değil atılır, ama manevra daima çok daha riskli.

Sen araba kullanıyor musun?

Yola çıkan hayvan icin manevra yapılmaz.
    Sizin sözünüz buydu ancak simdiki mesajınız hic tutarlı degil bir öncekine gore,
    Dikkat ederseniz ben size 'siz' diye hitap ederken bana 'sen' diye hitap ediyorsunuz.
    Evet araba kullanıyorum,vize haftam olduğu icin daha fazla münakaşaya girip kendimi mesgul etmek istemiyorum,iyi gunler

• Bugün de ezen ezene gerçekten.Köpek mi dersin,kaplumbağa mı dersin.Kaplumbağa ölmüştür.Bilmem kaç tonluk bir basınca kabuğu nasıl dayanacak?
  • Üzerinden geçseydiniz ciddi şekilde sarsılırdınız, hatta takla atardınız. Ya aracın altına vurdu ya da ıslak avucunuza aldığınız sabun gibi lastikle yolun arasından bir yere fırladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun yapıcak birsey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Üzerinden geçseydiniz ciddi şekilde sarsılırdınız, hatta takla atardınız. Ya aracın altına vurdu ya da ıslak avucunuza aldığınız sabun gibi lastikle yolun arasından bir yere fırladı.

sarsıldım hızım 90 filamdı.ama cok etkilenmedi gene de
  • ani bir hareket manevra yapmamanız şansınıza olmuş...
  • Belki tekerin altında kayıp gitmiştir? kaygan oluyor altları sert olduğundan pet şişeler falan ezilmiyor ya o hesap.
  • hayatımda ne kedi ezdim nede köpek 3 sene önce kaplunbağa ezmiştim istemiyerek o kadar üzülmüştüm ki zor durum anlıyorum sizi
  • hocam iyiki takla atmamıssınız. sizin canınız daha önemli. gecmiş olsun.
  • çok geçmiş olsun.iki sene önce istanbul-rize yolculuğumuz da babam aracı kullanırken 110 km hız ile yavru bir köpek önümüze atlamış ve arabanın altından gelen sesleri hayatım boyunca unutmayacağım.Gerçekten çok üzülmüştüm ve hala da tüylerim diken diken olur...

Ama bu gibi şartlarda ani direksiyon hareketleri yapmak,ani fren yapmak sizin ve çevredeki araçların güvenliğini çok büyük riske atar ALLAH korusun...
  • ezmemişsinizdir, yanına basılan kapak gibi fırlamıştır bir yere. Üzerinden geçseniz hele ki 90 km ile kesinlikle hakimiyetinizi kaybederdiniz.
  • quote:

..... aniden yolun ortasındaydı .........

hocam geçmiş olsun.iyi ki; telaşla falan ani manevra yapmamışsınız ..

not: yazınız bir taraftan da gülümsetti. "aniden yolun ortasında" diye yazınca kafamda "kaplumbağa değilmiydi o be yaw" dedim. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknettin

quote:

..... aniden yolun ortasındaydı .........

hocam geçmiş olsun.iyi ki; telaşla falan ani manevra yapmamışsınız ..

not: yazınız bir taraftan da gülümsetti. "aniden yolun ortasında" diye yazınca kafamda "kaplumbağa değilmiydi o be yaw" dedim. :))

90 la gelince aniden gördüm :))))
  • geçmiş olsun.. sonuçta kaza bu, isteyerek olmamış..
    ya izmirdeki s.o.b gibi kediyi tekmeyelerek öldürenlere ne demeli?
  • yollarda çok kedi, köpek hatta kuş ölüsü bile görmüşsünüzdür. peki hiç ezilerek ölmüş kaplumbağa gördünüz mü?

bir şey olmmamıştır merak etmeyin. kaplumbağa kabuğu üzerinden bir aracın geçmesiyle kırılacak bir kabuk değildir ve inanılmaz serttir. hayvanın kendisi ise evet, yürürken çok yavaştır, ağırdır ama bir tehlike durumunda göstereceği kendisini kabuğun içine çekme refleksi inanılmaz hızlıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

yollarda çok kedi, köpek hatta kuş ölüsü bile görmüşsünüzdür. peki hiç ezilerek ölmüş kaplumbağa gördünüz mü?

bir şey olmmamıştır merak etmeyin. kaplumbağa kabuğu üzerinden bir aracın geçmesiyle kırılacak bir kabuk değildir ve inanılmaz serttir. hayvanın kendisi ise evet, yürürken çok yavaştır, ağırdır ama bir tehlike durumunda göstereceği kendisini kabuğun içine çekme refleksi inanılmaz hızlıdır...

ben gördüm kaplumbaga. üzerinden ne gecti bilmiyorum belkide kamyon gecti ama dümdüz olmustu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.