Şimdi Ara

kaplumbağa ezdim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
8.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun. İyiki ani manevra yapmamışsınız. Eğer yol müsaitse ve hızım düşükse ani manevra yaparım karşımdaki hayvanı ezmemek için,
    ama tam tersiyse yapacak bir şey yok.
  • bende kedi ezmiştim malesef,kedi tarlanın kenarında bekliyordu karşıya geçti tam araba ile geçerken korktu yeniden geldigi yöne döndü ve ezildi :(((
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Yüksek hızda ani manevra çok daha risklidir.

Zaten hayvana çarpma vakalarında genelde iki durum söz konusu

1. Hayvan aniden yola atlıyor.

2. Hayvan yolda ama sürücü hayvanı son anda fark ediyor.

Bu iki durumda da manevra için aynalara bakma fırsatı olmaz, olay o kadar çabuk gelişir ki hayvanı görmenle çarpman neredeyse aynı anda olur.

Manevra için etrafı kolaçan edecek kadar zamanın varsa zaten hayvana çarpmazsın, yeterli mesafe varsa durursun, yeterli boşluk varsa manevra yaparsın.

Bu arada büyükbaş hayvan bir yana, köpeğe çarpıp takla atmak çok zor, araba köpeği anında altına alıyor zaten. Takla atılmaz değil atılır, ama manevra daima çok daha riskli.

Sen araba kullanıyor musun?

Senin araba kullanmadığın sadece düz şöförlük yaptığın belli.. İleri sürücü her daim sağında solunda arkasında ne olduğunun farkındadır.. Sadece gerektiğinde kontrol etmez sağını solunu arkasını..

Gerçi rumuzuna baktım da, yanıt vermek de manasız oldu...

• Bende bir sefer kedi ezmiştim. Tam da kafasından ezmişim yani hiç şansı olmamış hayvanın. Ama nereden nasıl çıktı anlamadım. Her şey anlık oldu sanki. Frene bile basamadım.
  • Kafasından ezilmesi şansı olmuş.

Karnından ezilince hayvanlar öyle can çekişiyorlar ki... Kedi, köpek fark etmez, hayvan can verirken dört dönüyor, boyunca zıplıyor, dermanı tükenince kalıyor orada. Ama bir dakika boyunca izlemek çok kötü ve linizden de bir şey gelmiyor.

O yüzden görünüşe bakarak, kaplumbağa olması biraz daha az etkileyebilir
  • Çok kötü bir durum her zaman korkarım özellikle dikkat ederim. Şu zamana kadar benim ezdiğim bir canılı olmadı, anacak bir taksiye binmiştim sabah saatiydi ana caddeden giderken köpek sokakdan öyle bir koşarak geldiki direk sağ ön tekerin altına girdi bir ses geldi içim sızladı resmen, aynadan baktığımda köpek sekiyordu cins bir köpekti muhtemelen sahibi dolaşmaya çıkartmıştı.
  • yerinizde olsam çeker sağa bakardım.en azından şu an bu başlıkta tereddütünüzden bahsetmek yerine üzüntünüzden veya ezilmediği için sevincinizden bahseder olurdunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

yerinizde olsam çeker sağa bakardım.en azından şu an bu başlıkta tereddütünüzden bahsetmek yerine üzüntünüzden veya ezilmediği için sevincinizden bahseder olurdunuz...

normal yol değil çevre yoluydu ve trafik yoğundu. tali bir yol olsa dururdum zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

ezmemişsinizdir, yanına basılan kapak gibi fırlamıştır bir yere. Üzerinden geçseniz hele ki 90 km ile kesinlikle hakimiyetinizi kaybederdiniz.

Beyblade mi lan bu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.