Şimdi Ara

Kapı Zilleri Nasıl Çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 kez basınca melodinin tamamen çalması nasıl gerçekleşiyor?
    Pic ile mi yoksa bunun için özel bir anahtar mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 7 Eylül 2017; 9:48:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunun için birçok yöntem var.
    1) hazır melodi ve zil entegreleri var. bunların içinde belli melodiler kayıtlıdır. gerekli devre kuruldu mu istenilen müzik çalar.

2) 555 zamanlayıcı entegreleri var. bunlarla çeşitli kombinasyonlar oluşturulabilir.genelde bunlar kullanılır çünkü daha ucuzlar. ding dong sesi meşhurdur mesela. aynı şekilde telefon çalma sesi ve benzeri işler için de kullanılırlar. çalışma modları vardır. monostable ve astable şeklinde. en basitinden monostable modla butona bir kere basılınca (konulan kap ve res değerine göre ) belli bir süre çıkış veren bir devre yapılır. sonra bu monostable ın çıkışı astable modda çalışacak şekilde ikinci bir 555 entegresinin enable ya da reset ucuna girilir(uygun kullanım kullanıcıya bağlı birşey hani. keyfi nasıl isterse) bu ikinci devre ile de belli bir sıklıkta çalışan bir kare dalga ile melodi sağlanmış olur.
    yani ilki butona bir kere basınca melodinin ne kadar süre çalacağını belirler diğeri de melodiyi belirler.

3) çalan ses çok özelse kayıt yapılabilen entegreler de var. onlarla da yapılır.
    4)biraz daha minimum fiyat ideal ses ama ince işçilik olsun derseniz .uygun bir transistorlü devre de tasarlanabilir. sonuçta 555 entgeresi de diğer birçok entegre de temelde kendilerine has transistör tasarımlarında ibaret

bunların dışında başka şeyler de vardır kesin.ancak ben saydıklarımın dışındakileri hiç yapmadım. onlarda deneyim sahibi olan arkadaşlar vardır elbet . onlar yazalar artık.
    mesela pic kullanıyorum ben . ama hiç melodi çaldırmak için kullanmadım. hem diğerlerine göre pahalı hem de üzerine çalışmadım hiç. ama kullanım alanı var baya. denk geldim hani

• En basitinden transistöre paralel bağlı kondansatör elektrik kesilse bile c-e arası iletime devam eder.

Buda kondansatörün kapasitesine göre zilin çalmasını sağlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

En basitinden transistöre paralel bağlı kondansatör elektrik kesilse bile c-e arası iletime devam eder.

Buda kondansatörün kapasitesine göre zilin çalmasını sağlar.

Teşekkürler gerçekten mantıklı ve basit bir çözüm

• Kondansatörle pek mevzu değil, elektriğinin azalmasına da kırk türlü çare lazım.

Sayın Ghostun cevabında iki 555den birisi timer oluyor, bu durumda bir 555 bir de timer kullanılabilir. Yalnız 555 sadece frekans ile işlem yapar. Melodi çalamaz. Sabit bir çıkışa sebep olucaktır. Yani basit bir ses döngüsü.

Minik oyuncaklardaki melodi devreleri esastır. Siyah bir kısım vardır melodi ve ya ses frekans üreteci o kısımdadır. Bu entegrelerin muhakkak büyükleri yani parça olarak satılanları de mevcuttur.

Amacınızı yazarsanız daha iyi yardımcı olunur.
  • Zil butonuna basınca anlık bir kapasitör şarjı olur. Siz butona basmayı çekseniz bile melodi azala azala devam eder ta ki kapasitör boşalana kadar.

Bülbül sesli zillere bakın, azala azala devam eder. Hatta bi süre sonra az voltajdan seste parazit oluşur dikkatle dinlerseniz.

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kapı Zili Nasıl Bağlanır
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.