Şimdi Ara

Kapı kitlenmiyor, kitlenince de açılmıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şoför kapısı fitilleri inceldiğinden araç hareket halinde bozuk yolda kapıdan çok ince rahatsız edici bir ses geliyordu ve sesin gitmesi için kaportacı, kapı fitilleri içine iç fitil konulmasını önerdi. Biz de koyduk ve o günden beri ses kesti ancak o zamanlardan sonra aynı kapı, aracı alarmla veya kendi kumandası ile kitlediğimizde ilk denemede kitlenmemeye, 2-3. seferde kitlemeye, açınca da ilk seferde kitli kapı açılmamaya, 3-4. seferde açılmaya başladı. Diğer kapılarda hiçbir sorun yok. Problem iç fitil takılması neticesinde sertleşen kapı kapanması ile mi ilgilidir, yoksa o kısım tesadüf müdür, sorun başka bir yerde midir? Sorun başka bir yerdeyse ne yapılabilir? İlginç olan şu ki, araç uzun süre beklediğinde kapı açılma-kapanma sorunu yaşanıyor ancak bikaç kez kapı kilidi açılıp kapandıktan sonra bu sorun geçici olarak ortadan kayboluyor. Bu durumun son zamanlarda süreklilik arzetmesi psikolojimi bozdu diyebilirim, her defasında artık tüm kapıları birer birer kontrol etmeye başladım.. lütfen yardım edin..

• sıkışmadan kaynaklı bir sorun gibi. şoför kapısı diğer kapılara göre biraz daha sertleşti, kaparken ve açılırken bu sertliği fark ettiriyor. yani iç fitiller yüzünden olmuş olay anlaşılan. bunu en basitinden şöyle örnekleyebiliriz; ev kapılarımızı düşünün. anahtarla kapıyı açarken aynı zamanda sertçe ittirin. kapının açılmadığını göreceksiniz. yaptığımız kuvvet dili sıkıştırdı ve geri çekilmesini engelledi. kapıyı itmeyi bıraktığınız anda (içeri doğru açıldığını düşünürsek) kapı açılacaktır.

sorunun fitillerden olup olmadığını anlamanız çok kolay. kapıya biraz yaslanın. içeri doğru hafif bir kuvvet uygulayın sabahleyin. bu esnada alarmın kumandasıyla açın kapıyı. zorlanmadan açılırsa fitilleri değiştirdiğinizde sorun tamamen ortadan kalkacaktır.
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • kumandanın pillerini kontrol ettirin

kapı merkezi şoför mahalindeki kilitten yayılır. diğer kapılardaki motorlar bozulduysa kaldıramayabilir tekrar kapanır

merkezi sistemi de kontrol ettirin... akü voltajı düşükse de bunu yapabilir
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • quote:

Orjinalden alıntı: jagler_78

kumandanın pillerini kontrol ettirin

kapı merkezi şoför mahalindeki kilitten yayılır. diğer kapılardaki motorlar bozulduysa kaldıramayabilir tekrar kapanır

merkezi sistemi de kontrol ettirin... akü voltajı düşükse de bunu yapabilir

Akü bikaç ay önce değişti. Diğer kapılarda hiçbir sorun çıkmıyor. Sadece şoför kapısında oluyor sorun.

Orjinalden alıntı: uazro

sıkışmadan kaynaklı bir sorun gibi. şoför kapısı diğer kapılara göre biraz daha sertleşti, kaparken ve açılırken bu sertliği fark ettiriyor. yani iç fitiller yüzünden olmuş olay anlaşılan. bunu en basitinden şöyle örnekleyebiliriz; ev kapılarımızı düşünün. anahtarla kapıyı açarken aynı zamanda sertçe ittirin. kapının açılmadığını göreceksiniz. yaptığımız kuvvet dili sıkıştırdı ve geri çekilmesini engelledi. kapıyı itmeyi bıraktığınız anda (içeri doğru açıldığını düşünürsek) kapı açılacaktır.

sorunun fitillerden olup olmadığını anlamanız çok kolay. kapıya biraz yaslanın. içeri doğru hafif bir kuvvet uygulayın sabahleyin. bu esnada alarmın kumandasıyla açın kapıyı. zorlanmadan açılırsa fitilleri değiştirdiğinizde sorun tamamen ortadan kalkacaktır.

Dediğinizi deniycem birazdan. Yazdığınız doğruysa iç fitiller yüzünden oluyor sorun. Yani sizin dediğiniz gibiyse aracın kendi şoför kapısı fitillerini değiştirirsem sorun ortadan kalkacak. Bi bakalım bakalım..

• son durumu bekliyoruz
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

• Maalesef kapıya yaslanarak da açmayı denediğimde olmadı, açılmadı. Kapıyı açmadan kilidi 3-4 kez açıp kapadıktan sonra kapı açılıyor. Ancak ilk denemelerde açılmıyor kesinlikle. Diğer kapılarda sorun yok. Kitlediğimde de diğer kapılar kitleniyor ancak şoför kapısı en az 2 kez deneme ile kitleniyor. Yani alarmdaki kitleme tuşuna bastığımda tüm kapılardan kitlendiğine dair ses geliyor ancak şoför kapısından o ses gelmediği için kitlenmiyor, baktığımda mandalın çok az döndüğünü, tam dönmediği için kitleme yapmadığını görüyorum. Acaba aracın şoför kapı kilidi mi bozuldu?

• quote:

garip, kapının kilidini değiştirin diyicem ama sorun orda değilse boşu boşuna masraf etmiş olacaksınız. en iyisi servise yada ilgili ustaya aracı göstermek olacaktır.

Ustaya gösterdiğim zaman da diyor ki alarmın ömrü bitmiş. Sanırım iç fitilleri takmış olan kaportacı ustaya gidip durumu konuşacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 30 Mart 2009; 0:41:35 >

Orjinalden alıntı: Wolverine

quote:

garip, kapının kilidini değiştirin diyicem ama sorun orda değilse boşu boşuna masraf etmiş olacaksınız. en iyisi servise yada ilgili ustaya aracı göstermek olacaktır.

Ustaya gösterdiğim zaman da diyor ki alarmın ömrü bitmiş. Sanırım iç fitilleri takmış olan kaportacı ustaya gidip durumu konuşacam.

peki kapıyı anahtarla açarken yine aynısı oluyor mu?

• quote:

peki kapıyı anahtarla açarken yine aynısı oluyor mu?

Aynı sorun anahtarı kapıya sokup açmaya çalıştığımda da oluyor. O nedenle alarmda sorun olacağını sanmıyorum.
  • Kesinlikle eminim ki sorun taktırdığım iç fitilin ana fitili sertleştirmesi sonucu çıkıyor.İç fitili çıkartsam bu sefer kapıdan ana fitil zayıfladığı için ses geliyor. Yeni fitil taktırsam 40-50TL masrafı var. Fitili takan ustaya gösterip çözüm arıycam..
  • Üstad ben kapı cam-Kapı fitillerinin türkiye geneli dağıtımını yapan bir distribütör firma yetkilisiyim.Bahsettiğin sorun tamamen kapı fitilinin içine koyduğunuz muhtemelen 10mm yuvarlak EPDM fitilden kaynaklanıyor.o fitili doğuda soğuktan fitil yapışmasın diye kullanıyorlar.Senin ilk önce fitillerini değiştirip sonra kapı ayarını yaptırman gerekiyor.Çözümün bu...Fitille ilgili herhangi bir sorununda bana danışabilirsin.Seve seve yardımcı olurum.

Eren KANBUR

DCS Otomotiv/İstanbul

erenkanbur@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prozacc -- 1 Nisan 2009; 14:09:06 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 1 Nisan 2009; 1:23:09 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.