Merhabalar, iş yerine bir kapı kartı ile giriyorum. Bu kart acaba giriş çıkış zamanlarımı tutuyor mudur? Nasıl erisebilirim tutuyorsa? NFC tools indirip okutmayi denedim ama okumadı. Kart beyaz düz bir kart. Üzerinde "AY PRATİK KEY" yazıyor. Kapıda ise şifre girilebilen bir cihaz var kartı o cihaza okutuyoruz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kapı Giriş Kartı Log Okuma

-
-
Muhtemelen tutuyordur, veriye erişemezsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu sisteme 'PDKS' adı veriliyor. Bu sistemle giriş - çıkış saatlerinizin kaydı tutulur. Kart düz kart gibi gözüksede aslında bir numaraya/koda tekabül ediyor; o numara sayesinde veritabanına giriş yapılır, kim nereye ne zaman giriş yapmış kayıt altına alınır.
Bunun takibinin kimin yaptığı şirkete göre değişir. Genellikle performans takibi açısından insan kaynakları/bağlı bulunduğunuz yönetici takip eder. PDKS'nin kayıtlarının tutulduğunu bir sunucu oluyor; takip edecek kişilere de bu sunucuya erişim sağlayabilmeleri için link - kullanıcı adı - şifre iletilir. Kontrol edecek kişilerde kendi hesaplarından girer bakar.
O düğmeler fiziksel müdahalede bulunmak için var(manuel kart kaydı, şifresiz giriş ayarları, manuel cihaz resetleme vs.) Şirketin büyüklüğüne göre bilgi işlem/teknik ekipler bakar. Küçük bir şirketse idari işlere de kitlenmiş olabilir.
Neden erişmek istiyorsunuz? Yetkiniz yoksa durduk yere başınıza bela almayın
-
Teşekkürler yanıt için. Çalıştığım yerden ayrıldım ve ek mesailerimin ücreti ödenmedi. Yaptığım mesaileri kanıtlamak için bu kartı kullanabilir miyim diye merak etmiştim. Kartı mahkemeye sunsam bilirkişiye gittiğinde bu verilere erişebilir diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Resmi istek olursa bu veriler mahkemeye sunulmak zorunda, içiniz rahat olsun
Rica ederim
-
O zaman ben kartı şirkete teslim edeyim zaten mahkemeye sunmak zorundalar ise. Çünkü kartı teslim etmem için ihtarname gönderdiler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kart üzerinden o bilgilere ulaşamazsın. Bilgiler serverda tutulur. Kartı sadece anahtar ya da ID gibi düşünebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Normalde çıkış sürecinde kapı kartını iade etmek zorundasınız. Kartı teslim edin
İçiniz rahat edecekse kartın detaylı videosunu çekin. Üzerinde numara, kod vs.varsa not alabilirsiniz. İşyeri ile sıkıntılıysanız, ihtarname ile kartı istedilerse kartı teslim ettiğinize dair tutanağı mutlaka alın.
-
evet tutuyor hatta giriş saatini tutar o bilgilere erişmezsin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X