Şimdi Ara

Kapasitif / Capacitive Ekranlar için Stylus Kalem yapımı (Nerdeyse BEDAVA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
31.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MErhabalar, artık cep telefonların ve tablet PC'lerin hemen hemen hepsi kapasitif ekranlı.
    ve çinde 1, 2 dolara, Türkiye'de ise 5-6 liraya kapasitif ekranlar için stylus kalemler satılıyor.
    Ama bir çoğu işe yaramıyor veya çalışmıyor.

Bugün internette gezinirken bulduğum bir yöntem ile bedavaya kapasitif stylus'unuz olabilir.

Tek lazım olan malzeme,
    bilgisayar parçalarının, PC'lere takılan HDD'lerin veya CD/DVD sürücüleri statik elektrikten korumak için kullanılan anti-statik torbalardan.
     Kapasitif / Capacitive Ekranlar için Stylus Kalem yapımı (Nerdeyse BEDAVA)

Bu torbalardan düzgün ve istediğiniz ölçülerde bir parça kesip, çok sıkı olmayan bir rulo haline getirdiğiniz anda, artık bir kapasitif stylus'unuz oldu demektir.

denemesi bedava :)

http://www.youtube.com/watch?v=LBpo7USR8I8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 15 Eylül 2011; 15:29:37 >

• ayrıca bildiğiniz gibi bu tür ekranları eldivenle kullanmanız mümkün değildi şimdiye kadar.
    Fakat yine aynı tür bir torbadan dairesel bir parça kesip eldiveninizin işaret parmağının parmak ucu kısmına yapıştıtırsanız, -10 derecelerde eldiveninizi çıkartmadan kapasitif ekranlı telefonunuzu kullanabilirsiniz.
  • Ben tamamen bir plastik kaleme dolayıp, kendim torbaya hiç dokumandan rahatlıkla kullanıyorum şu anda.
  • Süngerle de yapılabiliyor hem gerçekten çok çok güzel oluyor tepkimesi. Parayla aldığım kalemden iyi.
  • İşe yarıyor da kalem değil ki? Tutması çok saçma bi süre sonra sıkılırsınız ve elinizi terletir.
  • Ben para verip aldığım ama işe yaramadığı için kullanamadığım kapasitif kalemlerin süngerli kısımlarına yapıştırdım birer düzgün parça ve rahatlıkla kullanabiliyorum.
  • Maalesef ki kapasitif stylus'lar şu anda yazım-çizim işleri için uygun değiller. Bakalım ilerki nesillerde bu işe nasıl bir çözüm getirecekler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çizim yapmak için para verip almayı düşünüyorum bunu ama nasıl bilgim yok verimli mi yoksa sıkıntılımı bilemiyorum
  • antistatik flan uğraşmayın o işlerle hıyar kullanın ben denedim parayla satılan çoğu kalemden kat ve kat daha iyi:D

• quote:

Orijinalden alıntı: PCKO_08

antistatik flan uğraşmayın o işlerle hıyar kullanın ben denedim parayla satılan çoğu kalemden kat ve kat daha iyi:D

Sakar şakirin hıyarıyla iphone ekranına dokunmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uluç.

Süngerle de yapılabiliyor hem gerçekten çok çok güzel oluyor tepkimesi. Parayla aldığım kalemden iyi.

Kullandığınız süngerin markası / çeşidi nedir acaba? Benim denediğim 2 tip sünger işe yaramadı çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilaykarpat

quote:

Süngerle de yapılabiliyor hem gerçekten çok çok güzel oluyor tepkimesi. Parayla aldığım kalemden iyi.

Kullandığınız süngerin markası / çeşidi nedir acaba? Benim denediğim 2 tip sünger işe yaramadı çünkü.

Banyo süngeriydi ama kaç sene oldu unuttum yani, boşverin hiç uğraşmayın çünkü iletken malzeme de lazım. Parasını verip dx/buyincoins gibi yerlerden adam gibi bi tane alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kubilaykarpat

quote:

Banyo süngeriydi ama kaç sene oldu unuttum yani, boşverin hiç uğraşmayın çünkü iletken malzeme de lazım. Parasını verip dx/buyincoins gibi yerlerden adam gibi bi tane alın.

Alıntıları Göster

Kendim bir şeyler yapmayı seviyorum o sebeple :) Ucuz alternatifler iş görür mü peki, arkadaşlar memnun kalmamış sanırım?

• Orijinalden alıntı: kubilaykarpat

Kendim bir şeyler yapmayı seviyorum o sebeple :) Ucuz alternatifler iş görür mü peki, arkadaşlar memnun kalmamış sanırım?

Ben de o sebeple yapmak istedim ama çok uğraştırdı ve 2 gün kullanamadım yani, bence kaliteli, ucuza bulursunuz kullanıcı yorumlarına göre. :)

• Kalem pilin veya başka herhangi bir pilin (-) kutubu ile de dokunmatik ekranlı cihazları kullanabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: nesensor

Kalem pilin veya başka herhangi bir pilin (-) kutubu ile de dokunmatik ekranlı cihazları kullanabilirsiniz

(+) kutupla da oluyor :)
  • gerçekten işe yarıyor sağol gardaş
  • Gençler misvak kullanın. Dün akşam telefonla oynarken keşfettim. Hem dişleriniz beyazlasın hem de stylus kaleminiz olsun :)
  • http://www.youtube.com/watch?v=6MfN9HN2zMs

her şeyden oluyor gibi duruyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.