Şimdi Ara

Kapanma Coronavirüse Çare Değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu yazıyı dünkü nöbette yüzlerce covid-19 hastası ile muhattap olmuş bir sağlık çalışanı ve temmuz ayında covid-19'u geçirmiş biri olarak giriyorum. Temmuz ayında başıma gelenleri https://forum.donanimhaber.com/covid-19-ve-gun-gun-basima-gelenler--144601454 adresinde anlatmıştım. Herkes 15 yada 30 günlük kapanmanın çözüm olacağına inanıyor ama bu çok yanlış bir düşünce. Bu sıkıntıdan kurtulmanın en önemli şartı mart-nisan ayında ki gibi vatandaşa duyarlılık kazandırmaktır. Mart-nisan döneminde hastalığın yeni görülmesi nedeniyle insanlarda bilinmemezlikten kaynaklanan bir korku ve çekince durumu vardı. Çünkü hastalığa yakalanan kişilerin ölüp ölmeyeceğini yada sakat kalıp kalmayacağını kimse bilmiyordu. Zamanla hastalık yayılıp herkesin çevresinde bu hastalığa yakalanıp iyileşenler oldukça vatandaşta "grip gibiymiş, birşey olmuyormuş" algısı oluştu ve duyarlılık azaldı. Çevresinde covid-19 nedeniyle vefat eden kimse bulunmayan kişiler bu sebeple tedbirlere ve uyarılara aldırmamaya hatta alınan tedbirlerden şikayet etmeye başladılar. Mart-nisan döneminde yeme-içme ve eğlence mekanları kapatıldığında herkes işi ciddiye aldığından caddeler ve meydanlar bomboştu, kimse akraba-komşu ziyareti yapmıyordu fakat şimdi bu duyarlılık azaldığı için mekanlar yine kapatılmasına rağmen caddeler ve meydanlar iğne atsan yere düşmez vaziyette ve hala duyarlı olduğunu söyleyen kişi bile akraba-komşu ziyaretini tehlikesiz olarak görüyor. 15-30 günlük kapanma sürecinde 50 bin covid-19 pozitif olan kişiden 49 binini ve temaslılarını tespit edip karantinaya alsanız bile kaçırdığınız o bin kişi sebebiyle 3-5 ay sonra vaka sayıları yine günümüz seviyelerine ulaşacaktır. Eğer bu salgınla mücadele edilmek isteniliyorsa bir şekilde vatandaşa mart-nisan ayında ki duyarlılık hatta korku yeniden kazandırılmalıdır.








  • 30 günlük kapatma yaparsan 1000 kişi kaçırma şansın yok.Virüsü 30 gün taşıyıp ,30 gün sonra bulaştıramazsın.

  • semptomsuz olduğu için test yaptırmayan kişiler aynı evde yaşadıkları kişilere bulaştırmaya devam edebilir. Karantinanın son 7-10 günlük kısmında virüse maruz kalıp pozitif olan kişiler karantina sonrası bulaştırmaya devam edebilirler

  • "vatandaşa korku yeniden kazandırılmalıdır" derken?
    coronanızdan illaki herkes tır tır korkmalı yani?
    insanların normal yaşaması neden bu kadar rahatsız ediyor aldığınız onca maaş yetmiyor mu, daha ne istiyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapanmadaki amaç zaten sıfırlamak değil sağlık sistemini rahatlatmak. Sıfırlamak için de sadece 30 gün kapanmak yeterli değil tabii. 30 gün içinde en az 50 milyon test yapıp ülkeye girişleri kapatmak gerekiyor. Bunların bir tanesini bile uygulamamız mümkün görünmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal şartlarda korkmuyorsanız birde covid-19 mezarlıklarını ziyaret edin. O zaman bekli aklınız başınıza gelir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.