Şimdi Ara

Kapanan Dava Tekrar Açılabilirmi ? Hukukcular Yardım Lütfen !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
30.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 6 ay önce Bıcakla Yaralanmıştım .. Mahkemede Şikayetci Olmadım va Bıcaklayan Serbest Bırakıldı.

Şuanda Bazı Durumlardan Doalyı Şikayetci Olmadığım İçin Pişmanım Bu Kapanan Davayı Tekrar Acalbilrimiyim?

Arkadaşlar Yardımlarınıza İhtiyacım Var ..

• Kesin bilmiyorum ama açamazsın çünkü ilk davada şikayetçi olmadığını söylemişsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: »LosTSouL«

Arkadaşlar 6 ay önce Bıcakla Yaralanmıştım .. Mahkemede Şikayetci Olmadım va Bıcaklayan Serbest Bırakıldı.

Şuanda Bazı Durumlardan Doalyı Şikayetci Olmadığım İçin Pişmanım Bu Kapanan Davayı Tekrar Acalbilrimiyim?

Arkadaşlar Yardımlarınıza İhtiyacım Var ..

bu durumu öne sürerek tekrar aç
  • bence sen bize adres wer dh oLarak geLelim oraya
  • İnsan yaralama veya öldürmeye yönelik davalar hiçbir zaman tamamen kapanmaz. Davanın seyirinin değiştiğini ve özel nedenlerini rapor edersen davayı tekrar açabilirsin. Ancak nedenlerin sağlam kanıtlara veya buna benzer doğrulayıcı nedenlere dayanmıyorsa, davanın tekrar açılmayacağı gibi bazı yaptırımlar da uygulanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güven -- 29 Ağustos 2008; 22:11:14 >
  • İlk başta niye şikayetçi olmadın para mı verdi sana?
  • Hayır Aileler Ortaya Girdi ve Ailem Şikayetci Olmamı İstemedi.

3-4 sokak İlerde Oturuyorlar Bizden Ve Mahallede Hiç Hoş OLmayan Laflar Geliyor Kulağıma .

Bende Tekrar Açmak İstiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açabilirsin.
    Yargıtay a gider dosya. Esasdan görüşür Yargıtay. Eğer yerel mahkemenin kararını bozarsa Yargıtay, dosya tekrar karara bağlandığı mahkemeye gönderilir.
    Hakim mecburen bu dosyayı yeniden açar ve yeni bir karar verir mutlaka. Çünkü aynı kararı yargıtaydan dönen dosya için hiçbir mahkeme yeniden veremez.
  • Tamam Arkadaşlar Teşekkürler...
  • şikayetçi olmadım serbest bırakıldı dediğine göre kişi yakalanmış sen cezalandırılmasını istememişsin bu durumda şikayetinden vazgeçmiş oldun artık tekrar şikayet edemezsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vires

şikayetçi olmadım serbest bırakıldı dediğine göre kişi yakalanmış sen cezalandırılmasını istememişsin bu durumda şikayetinden vazgeçmiş oldun artık tekrar şikayet edemezsin.

Evet Yakalandı Ben Cezalandırılmasını istemedim.

Ama Ailem İstediği İçin Şikayetci Olmadım.

Eminmisin Tekrar Açamayacağımdan?

Kafam Karıştııı :S

Edit:

Bu arada Bıcaklanmadan Dolayı Şuanda Sağlık Sorunları Yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi »LosTSouL« -- 29 Ağustos 2008; 22:47:47 >
  • darkchild e sor bence dostum sitenin hukuk danışmanı o bi de mezun olabilse tam süper olucak
  • basit tıbbi müdahale ile iyileşebilecek yaralanmalar şikayete bağlıdır. tabi sağlık sorunlarının boyutu veya yaralanmanın basit olup olmadığı ilk olayın işlendiği zaman tespit edilmiştir. sana şikayetçimisin diye sorulduğuna göre basit yaralanma teşhisi konulmuş. hayla salık sorunları yaşaman olayın boyutunu değiştirirmi bunu doktorlar belirliycek. bence eğer hayla sağlık sorunları yaşıyorsan bunu raporla belgeleyip savcılığa ilet. kasten yaralama suçu şikayete tabi değil savcılıkça kamu davası açılmak zorunda.
  • quote:

basit tıbbi müdahale ile iyileşebilecek yaralanmalar şikayete bağlıdır. tabi sağlık sorunlarının boyutu veya yaralanmanın basit olup olmadığı ilk olayın işlendiği zaman tespit edilmiştir. sana şikayetçimisin diye sorulduğuna göre basit yaralanma teşhisi konulmuş. hayla salık sorunları yaşaman olayın boyutunu değiştirirmi bunu doktorlar belirliycek. bence eğer hayla sağlık sorunları yaşıyorsan bunu raporla belgeleyip savcılığa ilet. kasten yaralama suçu şikayete tabi değil savcılıkça kamu davası açılmak zorunda.

Yaralama Arkam Dönük İken Sırtımdan Bıcakladı ve 6 gün Hastanede Yattım . Ben 1 Mahkemeye girdimve Şikayetci Olmadı Bıcaklayan Arkadaş kamudan yargılanacaktı Davanın Sonucunu Bİlmiyorum Büyük Bir İhtimal Kapanmıştır.

Bu Davayı Tekrar Açmamın Hiç Bir Yolu Yokmu Bu Durumda?

• ceza davalarını savcılar açar. anlattığın olaya göre bu suçta şikayette bulunup bulunmaman önemli değil savcı olayı takip edecektir. eğer bir dava açılmışsa mahkemeye dilekçe verip katılan sıfatıyla davayı takip edebilirsin. yok dava devam etmiyorsa artık kişi hakkında ya savcılıkça hiç dava açılmadı ya da kişi beraat etti. sen bu kişi beni bıçaklamadı demişsen şimdi gidip bıçakladı diyerek savcıdan olaya el koymasını isteyebilirsin. böyle olaylarda birçok ihtimal var tam olarak neler olduğunu anlatman gerekli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: »LosTSouL«

quote:

basit tıbbi müdahale ile iyileşebilecek yaralanmalar şikayete bağlıdır. tabi sağlık sorunlarının boyutu veya yaralanmanın basit olup olmadığı ilk olayın işlendiği zaman tespit edilmiştir. sana şikayetçimisin diye sorulduğuna göre basit yaralanma teşhisi konulmuş. hayla salık sorunları yaşaman olayın boyutunu değiştirirmi bunu doktorlar belirliycek. bence eğer hayla sağlık sorunları yaşıyorsan bunu raporla belgeleyip savcılığa ilet. kasten yaralama suçu şikayete tabi değil savcılıkça kamu davası açılmak zorunda.

Yaralama Arkam Dönük İken Sırtımdan Bıcakladı ve 6 gün Hastanede Yattım . Ben 1 Mahkemeye girdimve Şikayetci Olmadı Bıcaklayan Arkadaş kamudan yargılanacaktı Davanın Sonucunu Bİlmiyorum Büyük Bir İhtimal Kapanmıştır.

Bu Davayı Tekrar Açmamın Hiç Bir Yolu Yokmu Bu Durumda?

Temhiz Davasi Die Bisey VAr TEkrar Acabilirsin SAnirim

• quote:

ceza davalarını savcılar açar. anlattığın olaya göre bu suçta şikayette bulunup bulunmaman önemli değil savcı olayı takip edecektir. eğer bir dava açılmışsa mahkemeye dilekçe verip katılan sıfatıyla davayı takip edebilirsin. yok dava devam etmiyorsa artık kişi hakkında ya savcılıkça hiç dava açılmadı ya da kişi beraat etti. sen bu kişi beni bıçaklamadı demişsen şimdi gidip bıçakladı diyerek savcıdan olaya el koymasını isteyebilirsin. böyle olaylarda birçok ihtimal var tam olarak neler olduğunu anlatman gerekli.

Suçlu Sucunu kabul etti Bıcakladığını . Bende Bıcakladığını Söyledim Fakat Şikayetci Olmak istemediğimi Söyledim..

Başka Hangi Bilgiler Gerekli Söylersen Herşeyi Anlatabilirim
  • Acamazsin. Sikayetci olup davayi kaybetsen acabilirdin ancak sikayetci olmamissin ve dava kapanmis. Bu yuzden yeniden acamazsin.
  • kişi suçunu kabul etmişse savcılıkça hakkında dava açılmıştır. senin birşey yapmana gerek yok davanın sonucunda kişiye mahkemece bir ceza takdir edilecektir. hakkında verilen ceza ertelenedebilir yani dava bitmiş olsada bu sebeble kişi hapiste yatmıyordur. savcılıktan gidip davanın gidişatını öğrenebilirsin. kişi hakkında kamu davası açılmamışsa zaten yukarda belirtmiştim senin olayı basit tıbbi müdahale kapsamına sokmuşlardır ki 6 gün hastanede yatan biri için bu olası değil büyük ihtimal dava açılmıştır ve devam ediyordur. istiyorsan kişiye karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilirsin. bunun için bir avukata başvur istersen zaten kesin tazminatını alırsın.
  • quote:

kişi suçunu kabul etmişse savcılıkça hakkında dava açılmıştır. senin birşey yapmana gerek yok davanın sonucunda kişiye mahkemece bir ceza takdir edilecektir. hakkında verilen ceza ertelenedebilir yani dava bitmiş olsada bu sebeble kişi hapiste yatmıyordur. savcılıktan gidip davanın gidişatını öğrenebilirsin. kişi hakkında kamu davası açılmamışsa zaten yukarda belirtmiştim senin olayı basit tıbbi müdahale kapsamına sokmuşlardır ki 6 gün hastanede yatan biri için bu olası değil büyük ihtimal dava açılmıştır ve devam ediyordur. istiyorsan kişiye karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilirsin. bunun için bir avukata başvur istersen zaten kesin tazminatını alırsın.

Tamam Arkadaşım İlgin İçin Çok Teşekkür Ederim.

Diğer İlgilenen Arkadaşalra Çok Teşekkürler.

En Kısa Zamanda Bir Avukatın Yanına Uğrayacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.