Şimdi Ara

YÖK'e Şikayet Dilekçesi Nasıl Yazılır? Lütfen Yardım Edin!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
21.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yazım biraz uzun oldu ama özellikle dilekçe yaza bilen bir kişiyseniz lütfen okumanızı rica ediyorum. Sevgili dostlar hemen konuya gireyim sorun şu İst. Kavram MYO'da %50 burslu öğrenim görmekteyim. Hazırlık ve 1. sınıfı başarıyla bitirdikten sonra 2. yıl kayıt yenilemem için okula gittim. Bana bursumun silindiğini söylediler, nedenini sorunca 2. yıla burs vermediklerini söylediler. Benim durumumdaki bazı insanların bursunun devam ettiğini söylediğimde onların bursu ösym bursu seninkisi yök bursu gibi saçma bir cevap verdiler. Oysa 2 yıl boyunca kimse böyle bir durumdan ne bahsetti nede herhangi bir yerde bu durumla alakalı bir ibareyle karşılaşmadık. Hiç kimse iki farklı burs olduğunu bile bilmiyor. Okulun resmi sitesindeki okul yönerge ve yönetmeliğini de baştan sona okudum bütün siteyi okudum, bu söylenenleri destekleyen en ufak bir kuralla karşılaşmadım. Bu durumu öğrenci işlerine bildirdim. Onlarda bana bu durumla karşılaşan birkaç kişinin daha olduğunu ve de şikayetimi beyan etmek için müdüriyete dilekçe yazmamı söylediler. Bende yazdım tabi ki fakat üç haftadır dilekçemin okunmadığı söylüyorlar. Dolayısıyla okula kayıt da yaptıramıyorum. Her gün arıyorum veya okula gidiyorum. Bana söyledikleri bahane ise çok fazla dilekçe olduğu ve okumanın zaman aldığıdır. Dersler Eylül'ün 12 sinde başlamasına rağmen bugün itibariyle Ekim'in 2 sindeyiz. 3 haftalık almam gereken dersi okul yönetiminin kendi yaptığı hata ve lakayt tavır yüzünden alamadım ve sınıfımdan çok geri kaldım. Okul yönetiminin bu tutumunu iyi niyetli bulmuyorum. Benim de sabrım taşıtı ve yök'e başvurmaya karar verdim. Telefonla görüştükten sonra bana Yök'ün Hukuk Müşavirliğine dilekçe yazıp posta ile yollamam istendi.
    Bu noktada sizlerin yardım severliğinize sığınıyorum. Eğer bursum giderse öğrenimime devam etmek için gerekli parayı sağlaya bilecek durumum yok. Sizelere sormak istediğim soru YÖK'ün Hukuk Müşavirliğine önceden belirlenmiş kurallara göre dikkate alınır, etkili ve yukarıda yazdıklarımı özetler biçimde nasıl dilekçe göndere bilirim? Aciz bir insan değilim fakat hukuk bilgim sıfıra yakındır ve hitabet sanatına malesef vakıf değilim ama güzel ülkemde adaletin işlemesini gönülden isteyen, Allah rızası ve insanlık onuru için yardım elini uzata bilecek insanların varlığına inancım tam. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder başınızı ağrıttığım için özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BananeLan91 -- 2 Ekim 2013; 1:09:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

YÖK'e Üniversiteyi Şikayet Etme: Dilekçe Rehberi

Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) bir üniversite hakkında şikayette bulunmak, akademik hakların korunması ve eğitim kalitesinin iyileştirilmesi için önemli bir adımdır. İşte YÖK'e şikayet dilekçesi hazırlamak ve göndermek için kapsamlı bir rehber:

Dilekçe İçeriği

• Dilekçe Başlığı: "YÖK'e Üniversite Şikayet Dilekçesi" olarak belirtilmelidir.
    • Kişisel Bilgiler: Adınız, soyadınız, öğrenci numaranız (varsa), iletişim bilgileriniz (adres, telefon numarası, e-posta adresi) yer almalıdır.
    • Şikayet Konusu: Şikayetinizin ayrıntılı bir açıklaması yapılmalıdır. Üniversitenin hangi yönetmelik veya mevzuatı ihlal ettiğini açıkça belirtin.
    • Kanıtlar: Şikayetinizi destekleyen tüm ilgili belgeler, kanıtlar veya tanık ifadeleri eklenmelidir.
    • Talep: YÖK'ten şikayetinizle ilgili olarak hangi işlemi yapmasını talep ettiğinizi belirtin. Bu, soruşturma açılması, cezai işlem uygulanması veya düzeltici önlem alınması olabilir.

Dilekçe Şekli

• Dilekçe resmi bir dilde ve saygılı bir üslupla yazılmalıdır.
    • Net ve özlü bir şekilde yazın, gereksiz ayrıntılardan kaçının.
    • Dilekçeyi imzalayın ve tarih atın.

Dilekçe Gönderme

• Dilekçenizi YÖK'ün resmi adresine posta yoluyla gönderin.
    • Dilekçenizi YÖK'ün e-posta adresine de gönderebilirsiniz, ancak ıslak imzalı bir kopyayı posta yoluyla göndermek resmi olarak daha geçerlidir.
    • Dilekçenizin teslim alındığını doğrulamak için bir takip numarası alın.

Önemli Notlar

• YÖK'e üniversiteyi şikayet etme süreci zaman alabilir, bu nedenle sabırlı olun.
    • Şikayetinizin geçerli olduğundan ve destekleyici kanıtlarla desteklendiğinden emin olun.
    • Şikayetinizi resmi bir şekilde ve saygılı bir üslupla dile getirin.
    • YÖK'ün cevabını bekleyin ve gerekli işlemleri takip edin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ne zamana lazım sana dilekçe? aşırı acil değilse konunu takibe alır, zihnimi toparladığım zaman yazabilirim?
  • Aslında bugün yarın bu işi bi şekilde halletmeyi düşünüyorum çünkü artık bekleyecek zamanım kalmadı derslerden çok gerideyim. Açıkçası eteklerim tutuştu diye bilirim. Yardımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BananeLan91 -- 2 Ekim 2013; 12:15:49 >
  • BananeLan91 B kullanıcısına yanıt
    Dostum hiç dilekçe ile vakit kaybetme direkt  444 8 965 yök ü ara bunlar aksini idda ederse BİMER'e başvur BİMER gerçekten çok ilgili benim üniversite de haksızlık olmuştu BİMER'e başvurdum 1 hafta içinde rektör beni çagırdı sınav kagıdını beraber inceledik cevap anahtarına bakarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.