Şimdi Ara

Kant hiçbir halta yaramaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • O cıvıl cıvıl bayramın tanında ağzı süt kokan altın kalpli çocuklar gelir

    Şekerin var mı abey yakarışlarını duymazdan gelip 1 kutu kant verirsen ağzının ortasına çakma hakkı vardır o çakmazsa ben çakarım

    Sorumlu birer yetişkin olup geleceğimiz hatrına 1 kutu kent çikolata alın pis fakirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 11 Temmuz 2019; 14:25:16 >



  • Ya da bunu verin

    Kant hiçbir halta yaramaz
  • Filozof olan Kant aslında Cunt tır. Bu sebeple felsefeyi kanıttırmak etik olabilir mi?
  • Kristisizm'i koymuş adam. Ne yapsın daha.
    Rasyonalist ve Empiristlere uzlaştırmış işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kant bu denli ti'ye alınmayacak kadar büyük bir filozoftu. Kendinden önceki felsefecilerin aslında metafiziğin ırzına geçtiğini ortaya koydu; epistemolojiye hak ettiği konumu bahşetti. Bilginin olanaklılığı hakkındaki ortaya konan tüm sözde aşkınsal hakikatlerin altını kazımıştır.

    Tabi Kant'ın bilgiye çizdiği sınırı -kendinde şey'in(ding an sich) bilinemez oluşu- aşmaya çalışan haylazlar topluluğu Alman İdealistlerine laf geçiremedi. Çünkü ölmüştü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kant, hiçbir halta yaramamazlığın nasıl olduğunu apaçık temsil etmesi açısından pek çok halta yarar. Antika'nt'yen olduğumuz kadar hakikate varırız. Bunun için Kant'ı çok iyi bilmek gerektiği kadar, Popper'i de Hegelyen tarzda okumak şarttır.
  • Schwartzenius kullanıcısına yanıt
    konu boş olmasına rağmen bu yorum içerik itibariyle dikkate değer gözüktü bana. müsaade buyurursanız, bir kaç yanlış anlamayı düzeltmek isterim; öncelikle kant'ın aşkın (transzendent) ile aşkınsal (transzendental) ayrımı çok karıştırılmakta ve görünen o ki siz de bu hataya düşmüşsünüz. kant, aşkın olana dair bilginin olanaklı olmadığını söyler ve aşkın olanın (tanrı gibi) aslında aşkınsal yani deneyimin olanağını sağlayan, zemini saf akılda (vernunft) bulunan öğeler olduğunu gösterir. düzenleyici (regülatif) işlev üstlenen bu öğeler, kant tarafından kesinlikle yadsınmaz tam aksine sisteminin temel zemini olması bakımından reddedilemezdir.
    son olarak fichte ve hegel'in itirazları da öyle "haylazlar" diyerek hafife alınacak türden değildir, kant'ın tıkandığı noktaları göstermeleri bakımından oldukça değerlidir ki düşüncenin devinimi böyle zuhur eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montesqu12 -- 5 Ağustos 2019; 18:27:39 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiçbir şeye yeteneğim yok..
    8 yıl önce açıldı
    ESKİ ÇALIŞKANLIĞIM HİÇ YOK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.