İşenmiş etlerin kanserojen olduğu bilinir ama hangileri işlenmiş et? Salam sosis kesinlikle işlenmiş ettir zaten yumuşayıp tuhaflaşıyor normal et gibi değil ama pastırma ve sucuk farklı. Pastırma doğal etin beklemesiyle oluyor burda bir işlenme yok çemeni ni bilemiyorum. Sucuğa gelirsek fermente yani doğal beklemiş ve ısıl işlem görmemiş sucuklar bildiğim kadarıyla doğal kıymanın baharatlarla beklemesiyle üretiliyor ama ısıl işlem görmüş olanları bilmiyorum. Yani ısıl işlem görmemiş fermente sucuk ve pastırmanın işlenmiş et olmaması gerekiyor yanılıyor muyum ve bunlardan başka hangileri işlenmiş et?
Kavurma ne oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Turin Turambar.
Kavurma ne oluyor
Bildiğim kadarıyla kavurma doğal etten üretiliyor zaten lezzeti de öyle. Zaten ne kadar zararlı gıda varsa salam sosis jambon rosebeef filan hep dışarıdan geliyor bizim pastırma sucuk kavurma doğal.