Şimdi Ara

Kango Multix 1.5 dci şehir içi yakıt tüketimi nedir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    5 yıldır 1.2 clio 3 HB kullanıcısıyım iki çocuk var sık sık memlekete gidiyoruz bir o kadar da şehir içi kullanımımız var market çarşı her yere araba ile gidiyoruz özellikle memlekete gidiş gelişler de yükümüz çok oluyor ve artık clio beni sıkmaya başladı bagaj doluyor yerde kalan eşyaları eve geri bırakıyorum iki nedenden dolayı artık Kango ya geçmeye niyetliyim

    1. yük kapasitesi geniş bagaj hacmi ferah iç hacim
    2. yakıt tüketimi aracı genelde şehir içi kullandığım için dizel daha ekonomik olur diye düşünüyorum

    bir haftadır formda bakmadığım yer kalmadı,önce kango mu doblo mu ? bunu test sürüşü yaparak aştım sonuç kongo oldu sonra hafif ticari mi sedan mı ? bunu da kango parasına dizel sedan yok ve sedan bagaj hacmi yetersiz bu şekilde aştım gerçi halen megan sedan joy da aklım kaldı ama bu devirde 1.6 benzinli motor araca binmek akıl karı değil diye düşünüyorum son soru şu bu kango şehir için de ne yakar bulunduğum yer Manisa çok yoğun trafiği olan bir yer değil evden çarşıya en fazla 8 km mesafe İzmir çok yakın ama clio ile sabuncu beli çıkılmıyor ve çok yakacak diye gitmek istemiyoruz bu durumda kafamda şu soru kaldı kango şehir içinde ne yakar bu konuda form da güncel bilgi yok sadece yakıt tüketimi değil her konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim özellikle benim gibi ikilemde kalıpta kango almış olan varsa iyi mi yaptınız kötü mü oldu cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

    saygılarımla,
    Orkun Dağar







  • 6 civarı yakar sıkışık trafıkte.
    ve son olarak max 120 km/s hız'da uzun yolda 4.0/4.5 civarı görebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 25 Ağustos 2017; 2:28:26 >
  • Bende clio 2 1.2 den yeni kangooya geçtim.Geçenlerde park etmek için yine clio 2 kullanmam gerekti nasıl 8 sene bu aracı kullanmışım dedim :)

    Geç kardeşim hemde hemen geç rahat edersin.Ancak arada kaldığın 1.6joy meg-4 sedan lpg ile iyi olabilir :)

    Tüketim izmirde hafif trafikte 5.5lt şehir içi şehir dışı da 100-110km ile 5.5lt rüzgar hız artıkça tüketimi artırıyor.Bunlar yazın kışın 5.8-6lt ye çıkıyor.Manisa da sıcak olduğundan dizel sıcağı seviyor iyi.

    Bu değerler bir önceki motor için 2011 105hp 6 ileri ,85lik de var oda hemen hemen aynı yakıyor.Ama 85 lik (şimdi 90 lık) 5 vites ve uzun yolu çekilmiyor :).

    Eğer şu an alacaksan bu değerler daha da düştü çünkü euro 5 motor var ve tüketim 5 in altına indi ve daha da sessizleşti.

    Aracın kullanımı şehir içi dahil çok kolay araç geniiş ama çok uzun değil 4.2mt yani megane 4 hb den bile kısa ,direksiyon yol tutuş fren kullandığın clio 3 den çok daha iyidir.

    Bagaj çok iyi,altı yüksek hafif arazi aracı olarakda iş görüyor.

    Şu an satılanlarda traction control da standart ,koltuk arkası tepsilerde ,ön sağ yolcu koltuğu tam katlanması da(uzun eşyalar bile kolayca yüklenir bizde yok arada gerekli oluyor),tavan rafı,kol dayama çok kullanışlı.

    Yüksekte araç kullanmak,araç içi ferahlığı,rahat görüş güçlü frenler ,hıza duyarlı elektrik destekli direksiyon abs-esp,virajlarda tedirgin etmiyor.

    Ben 110hp liği tavsiye ederim diğerini tavsiye etmem bizde ikisi de var.Kesinlikle 110hp lik.Sabuncu beline çıkarkende inerkende hiç zorlanmıyor klima açık fark etmiyor.Manisadan sabuncubeli başlangıç virajına kadar 6.vites 110km ile rahat çıkıyor hep sol şeritten :)

    Dez avantajları:

    Hız limitleri araç belli etmediğinden kolayca 100-110 geçilebiliyor ,EDS lerde 70km yi aşmamak gerekiyor diğerlerine 82km.

    MTV 6 yıl sıfır araç gibi ödeniyor ,6 yıl sonra düşüyor.1.2 de düşük vergiye alışınca zor geliyor :)

    2.el değeri düşük.

    Heryıl muayene sorun olmuyor 15dk nı alıyor.


    lpg li meg 4 1.6 sedan ile kangoo dizel tüketimlerinde lpg den dolayı meg 4 daha az yakar ,dizelden sessizdir ,ama lpg sorunları da çıkacaktır ,2. eli daha iyi olacaktır.Ama ferahlık ,bağ bahçe ,yağmur çamur düşünmeyim dersen kangoo.Kangoo tam hobi aracı ,ayarındaki binek araç kadjar.

    Benim tavsiyem uzun yıllar bineceksen 10 sene gibi 110hp lik kangoo ,daha az ise meg sedan 1.6 joy+lpg.Sıcakta dizel iyi lpg kötü lpg li araçta kullanmıştım.lpg sıcağı sevmez.Eğer lpg olmayacaksa meg-4 veya benzinli hiçbir aracı düşünme.

    Depom 60 lt rahatlıkla 1100km yi görüyorum.Ve kangoo olacaksa kesinlikle 110hp 90lığı düşünme banada aynısını tavsiye etmişlerdi iyiki o zaman 105 lik almışım uzun yolda farkı daha da iyi anlıyosun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.