Şimdi Ara

Kanal Tipi Kulaklık(Kulakİçi) Kullananların Dikkatine!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
0
Favori
18.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Chryin

    Aman diyim arkadaşlar. Benim arkadaşımda bu kulaklıklardan kullanıyordu konuyu açan arkadaşın rahatsızlıgından yaşadı. Şimdi müzikli ortama bile girmeye korkuyor. Arabasında müzik açmıyor hiç.. Ara ara çınlama geliyo aaaahhh diye kulaklarını tutuyo. Mesela yüksek bi yere çıkıyoruz hemen kulaklarını çınlamaya başlıyo agrısından duramıyo.

    Ben şimdiye kadar hiç kulaklık kullanmadım hayatımda. Müzigi sadece hafif seste dinlerim. Kulaklarımın durumu çok çok iyi. Gece yatarken koridordan yürüyen hamamböceginin yürürken seslerini bile duyabiliyorum o derece.

    Siz siz olun o kulaklıklardan kullanmayın çok çok zararlı.

    Hatta konuyu açan arkadaş, kulaklıgı üreten firmaya tazminat davası açsa kazanır Üretimden bile kalkabilir kulak içi kulaklıklar..

    yoksa sen syların sezon 1 deki öldürüğü kadındanmısın yagmurun sesini duyabilionmu ?


    koş koş mohindere




  • valla bende 2 ay önce w200 için panasonic kanal tipi modelini aldım öyle fazla yüksek seste dinlemiyorumda eğer zararlıysa 40 lira çöpe gitti demektir.ama neticede sağlık daha önemli dimi..
  • bende kulaklığı çıkardıktan sonra inanılmaz ağrılar yaşıyorum.işitme kaybıda büyük oranda oluştu.kesinlikle bu kulaklıklar sayesinde oldutelefonla görüştüğümde karşı tarafı duyamaz oldumbir gün otobüste son ses açmış linkin park dinliyorum.birde gözlerim karardı.başımda inanılmaz bir ağrı.o andan sonra yaklaşık 2 ay kulaklık takmadım.(tabi insanoğlu hemen unutuyor ki son 1 aydır tekrar eskisi gibi dinliyorum.)bende kesinlikle tavsiye etmiyorum.kulağa doğrudan verilen bütün sesler zararlıdır.




  • Çok fazla dinliyormuşsun bir de üstüne evde dinliyorsun ki rahatsızlanman normal. Günde en fazla 2 saat dinleyen birinde böyle şikayetlerin görüleceğini sanmam. Gerçi ben normal kulaklık kullanıyorum daha fazlasına da gerek yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ApAtHe89

     Kanal Tipi Kulaklık(Kulakİçi) Kullananların Dikkatine!!!


    bunun hangi tür olduğunu sorabilirmiyim


    Kulak içi değil bu aynısı bende de vardı çabuk bozuldu şimdi hpm-70
  • kulaklıkla dinlemek süper ötesi bişey ama bide korku var fazla dinlememeye çalışıyorum.
  • Biladerlerim Benim Sorunum Temizlik Değil Benzinle Ve Kolonya İle Temizlerdim Hep Ama Çok Kullanmaktan Oldu Böyle.....Ben O Kulaklıkta Bilgisayarda Muzikde Dinliyordum....Oyunda Oynuyordum Sabahlara Kadar Video da İzliyordum...Okula Giderkende İşte Manisa-İzmir...Gidiş ve Dönüşlerde Yani 8-9 Saat Takılı Kulağımda.

    Ne Kadar Temizlersen Temizle...Bi Faydası Yok.....En Fazla 90 dB ve 2-3 Saatten Fazla Takmamak Lazım Bu Kulaklıkları Artık...

    Kalıcı Hasara Neden Oluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 5 Aralık 2007; 0:08:30 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_19411749/tm.htm

    buda benim konu belki yardımcı olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: paTRon


    quote:

    Orjinalden alıntı: GangSTAz


    quote:

    Orjinalden alıntı: shadow_shooter

    Valla öyle dinlersen öyle olur. Günde kaç saat dinliyordun?


    3 Saat Yolda....

    İzmir-Manisa Gidiş Dönüş...

    Evdede 5-6 Saat....

    Toplam 9-10 Saat Oluyor Ama 5 Saati Full Ses'dir En fazla...

    celal bayarlıyız sanırım



    Evet Biraderim Bende İşletme-2 (Gece) Deyim.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 5 Aralık 2007; 2:55:49 >




  • etmezz efendim bende bunla 2 saat son ses dinliyordum kulakalrım ağrı yapmaya abşaldı kulaklık bozulunca yarı açık akustikli philips hp805 aldım hem 106db hem çok rahat onu tavsiye ederim fazla performans kaybıda yok fiyatı da ucuz
    quote:

    Orjinalden alıntı: Fb100.Yil

    Sennheiser HD 202

    TEKNİK ÖZELLİKLER:
    Nominal empedans: 32 Ohm
    Kablosuz ağırlık: 130 g
    Transducer prensibi: dynamic, closed
    Kulak Kapsülü: supraaural
    Kablo Uzunluğu: 3m
    Frekans Aralığı (headphones): 18.....18000 Hz
    Sound pressure level (SPL): 115 dB
    THD, total harmonic distortion: < 0,5 %
    Jak: 3,5/6,3 mm stereo

    />


    Kulaklarınız rahat eder.
    Tavsiye ederim...





  • helal olsun insanların iyiliği için kasıp uzun uzun yazıp uğraşmışsın
  • Ben şimdi çok korkmaya başladım, ben de kulakiçi kullanıyorum. Hiç ağrı olmazdı ama bu yazıyı okuduğumdan beri kulağım ağrıyor. Müziği orta düzeyde dinliyorum veya daha az seviyede.

    Sanırım ben evde büyük kulaklıklarla dinlemeye başlayacağım Ne olur ne olmaz .
  • Benimki de ondanmış cok tırstım simdi ilk fırsatta değistiricem ins gunde en az 4 saat dinliyorum bu aralar da kulagım agrımaya baslamıstı zaten
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Birce

    Benimki de ondanmış cok tırstım simdi ilk fırsatta değistiricem ins gunde en az 4 saat dinliyorum bu aralar da kulagım agrımaya baslamıstı zaten


    Aman Ha Dikkat
  • arkadaşlar bendende bugün kapkara kir çıktı kanal tipi sağolsun tırstım harbiden bir süre orj w200 kulaklıklarına döndüm bass reflex..2 hafta falan kullanmam bu kanal tipini..sizde dikkat edin şakası yok
  • hata sende ama ne diye sesi sonuna kadar açarsın
  • alışmışızya kanal tipine şimdi normal kulaklığı takınca dışarıdaki sesleride duymaya başladık bi garip geldi 3 ay sonra
  •  Kanal Tipi Kulaklık(Kulakİçi) Kullananların Dikkatine!!!


    ben de bu Sennheiser IE 4 kulaklığına sahibim... Sony mp3 çalarımda 10. ses seviyesinde kullanıyorum... çok uzun süre 2-3 adet Sennheiser mx 200 kullandım.. aynı mp3 çalarda 22. ses seviyesinde kullanıyodum ... yani daha fazla ses açıyodum (açıyosunuz) ister istemez...


    *tam tersine kanal tipi çok ses açılmadan kullanılırsa normal kulaklıklardan daha sağlıklı diye biliyorum çünkü normal kulaklıklarda dış gürültüyü azaltmak için sesini açıyosunuz... kulağınız daha çok sese maruz kalıyo ... kulaklıklardan dış etkenlerin sesleriyle dB si ile yarışmak zorunda kalır.. bu durumda normal kulaklıkta siz kulaklığın sesini müziği daha iyi duyabilmek için daha çok açarsınız .. ama kanal tipi zaten dış sesi izole ettiği için önemli ölçüde... bu yüzden kanal tipinde ses açmak zorunda kalmazsınız....





    Alıntıdır..




    4. Kulaklık Nasıl Kullanılmaz?

    Kulaklıklar hayatı kolaylaştıran çok kullanışlı cihazlardır. Ancak kulaklıkların yanlış kullanımı, kullanıcıların kulak sağlığını için ciddi tehditler oluşmasına yol açacaktır.

    Kulaklıkları uzun süre yüksek ses ile kullanmak, geçici veya bu hareket devamlı yapılırsa kalıcı işitme bozukluklarına, hatta sağırlığa yol açabilir. Özellikle metro, uçak, konser..vb gürültülü mekanlarda kullanıldıklarında, kulaklıklar dış gürültülerin ses seviyeleriyle yarışmak zorunda kalırlar.



    iv. Kanal Tipi (Earcanal) Kulaklıklar : Kulak-içi monitör (IEM - In Ear Monitor) olarak da bilinen ve özellikle sahne üzerinde ve profesyonel uygulamalarda kullanılan bu kulaklıklar doğrudan kulak kanalının içine yerleştirilirler. Kulak kanalını tamamen kapattıkları için dışarıdan gelen sesi neredeyse tamamen izole ederler ve genellikle çok detaylı ses duyulmasına imkan tanırlar. Bu tip kulaklıklar istenildiğinde kişinin kulak kanalının kalıbı çıkartılarak kişiye özel olarak da imal edilebilir. Bu şekilde kulaklığın özellikle hareketli ortamlarda (konser..vb) kulaktan çıkması engellenmiş olur.


    Örnek model : Sennheiser CX300

    iii. Kulak-içi (Earphones) Kulaklıklar : Bu tip kulaklıklar, kulak kanalının dışına, kanalı tamamen kapatmayacak şekilde yerleştirilen ufak kulaklıklardır. Bu kategorideki kulaklıklar genelde çok ucuzdur. Ufak boyutları ve yüksek taşınabilirlikleri sayesinde çok tercih edilirler. Ancak isolasyon konusunda çok yetersizdirler ve kanal tipi başta olmak üzere diğer kulaklık tiplerinin sunduğu ses kalitesini sunamazlar. Bu yüzden, dışarıdaki sesten rahatsız olmamak ve dinlenen sesi rahat duyabilmek için iişitme sağlığını tehdit edecek kadar yüksek seviyelerde dinlenirler. Bu durum kesinlikle önerilmemektedir ve işitme kaybı ile sonuçlanabilir.

    Örnek modeller : Sennheiser MX200, Sennheiser MX500





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 18 Aralık 2007; 15:32:45 >




  • emeğine sağlık ustada ben katılmıyorum neticede kulak kanalını kapatıyor yani ses direkt zara gidiyor normal kulaklıkta ses dağılıyor.bende kısık dinliyordum ama geçen cuma kulaktan kapkara kir çıkınca bir süreliğine kullanmamaya karar verdim normal kulaklığa döndüm.1-2 ay geçsin tekrar dönecem ama kanal tipine alışmışım napim earphone kesmiyor pek.
  • Kanal tipi kullanıyorum. Bende de çınlama başladı. Yüksek seste dinlememek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.