Şimdi Ara

KANAL İSTANBUL PROJESİ ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLURMU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

KANAL İSTANBUL PROJESİ ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLURMU ?

(En Son Oy Tarihi: 29.12.2019)
Giriş
  • Arkadaşlar günümüzde gündemde olan bu konu uzun zaman gündemde kalacak gibi gözüküyor ben bu konuda kararsızım sizin fikriniz nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İstanbul'da kestiğin ağacın yerine Çorum'da dikince faydalı mı oluyor?
    İstanbul'un yeşil alanı git gide yok oluyor. Bu kafa nereden geliyor?

Marmaray'a kim karşı çıktı? Milyonlarca taraflı tarafsız açılması için gün saydı.
    YHT'ye neden karşı çıkıldı sabıka olduğu için. Pamukova faciası yüzünden güven sarsıldığı için karşı çıkıldı başka bir nedeni yok.
    3. havalimanına ben de şiddetle karşıydım halen daha fikrim değişmiş değil. İstanbul'un büyük ve şehirdışında bir havalimanına ihtiyacı vardı ama yeri kesinlikle orası değildi. İstanbul daha doğru dürüst kış görmedi. Muazzam bir olumsuz iklimi olan bir bölgede. Havalar iyice bozunca seri şekilde Çorlu'ya inen uçakları duymaya başlarsınız. Yazın bile birkaç benzer durum yaşandı.
    Köprülere, yollara kullanılan ekonomik modelden dolayı karşıyız. 2 birim fayda sağlamak için 10 birim zarar ediliyor.
    Senin o sürekli vurguladığın "zihniyet" iq'su düşük zihniyetin elinde neler neler yitirdiği için karşı çıkıyor. Güvenemiyor, kuşkuyla bakıyor. Uçak fabrikasını Amerika istedi diye yani en büyük milli değerini para için satan zihniyete güvenmiyor yıllardır gelen bir şey.
    Nasıl bir çevre katliamı? Amazon ormanları mı kesilecek? Yada pkknın yaktığı ormanların onda biri kadar ağaç mı yok edilecek. Ki herhangi bir projede x ağaç kesilecek taşınacak ise proje sonunda x ağaçtan kat ve kat fazlası ekiliyor yerleştiriliyor.
    Bir başkası da nüfus zaten çok yoğun Anadolu'dan iyice göç alacak vs vs demiş. Kanal istanbulda konuşulan istanbulda deprem riski olan yerler kentsel dönüşüm ile kanal İstanbul çevresine taşınıp nüfus ve trafik yoğunluğu azaltılacak bir nebze. Bunu gerçekleştirirler mi bilemeyiz tabi.
    3.havalimanına köprülere yollara Marmaraya Yht.ne herşeye karşı çıktılar yahu herşeye karşı çıktılar.
    Zamanında devletler nükleer bombaları envanterine koyarken bu zihniyet boğaz köprüsüne hayır diye eylem yapıyorlardı.
    Gündemde filan değil. Sadece konjoktürel olarak RTE karşıtlarının ağababaları RTE'nin konjoktürel olarak zayıflaması algısı üzerinden aha bu kez RTE'ye matik atacaz hamlesi yaparak fanatik karşıtları kışkırtarak ortalığı veyveleye verme cabası.
    Bu proje bile bu ülkenin nasıl güdülmeye müsait olduğunun kanıtı. İlkortaya atıldığındaki konjoktüre bak, şimdikine bak. Bu ülke insanının tamamı doğruların peşinden gitmiyor, algıların peşinden gidiyor. Böyle kedi köpek dalaşı iki tarafı daha da katı yapıyor. Projenin yapılmaması özellikle CHP için siyasi geleceği için önemli görüyor, İmamoğlu bir üst makama sıçrama hamlesi görüyor, RTE karşıtları için RTE'yi yenme fırsatı görüyor. Başbakanı bile RTE'ye savaş açtığı bir ortamda RTE'nin aptalca tamam yenilgiyi kabul ediyorum, siniyorum mu demesini bekliyorlar.
    Ne güzel ya keselim yerine yenisini dikeriz. Bu çevreyi seviyoruz politikası değildir. Hele ki hayati önem gerektiren bir ihtiyacı karşılamayan bir proje için kesinlikle çevre katliamıdır.

Her şeye karşı çıkıyorlar demek ki bu doğrudur demek hangi safsataya giriyor bilmiyorum ama ağır saçmalıyorsunuz.

Bu kanal 1 getiriyorsa 10 götürüyor. Türkiye'nin geleceğini uzun dönemde etkileyecek bir projeye kısa ömürlü bir insanın karar vermesi halka sorulmaması garabetten başka bir şey değildir.
    Bir gerizekalı bile bunun yarardan ziyade çevreye, ekonomiye fena halde zarar vereceğini, T.C. vatandaşının sırtında kambur oluşturacağını bilir. Lan elin paralı çöl bedevisi toprağın değeri artacak diye satın alıyor, artınca da yine senin vatandaşına yüksek fiyattan çakacak. Bunu görmemek için gerizekalıdan öte bir şey olmak lazım. Bunu tarif edebilecek şiddette kelime yok Türkçe'de. Doğanın içine sıçılıyor, toplum borca zorlanıyor. Ne için? Birkaç Arap zengininin ve yandaş mütheahitlerin voleyi vurması için.
  • İnşallah

• bizim için değil,ama o güzergahta arazi toplayan Araplar ve yandaş müthaitler için çok hayırlı ve karlı iş.
  • Arayi rantı falan es geçiyorum. Bu adamlar yaralı parmağa işemez. tekel konumundaki para basan devlet kurumlarını bile zarara uğratıp yandaşına peşkeş çekmek için satan adamlardan ülkeye hayır beklemiyorum zaten de, hadi sadece ülke menfaati için yapılıyor(!) diyelim.
    Bunun zamanı şuan mı ? dolar olmuş 6 lira, ekonomi yerlerde enflasyon sözde 8lerde olmasına rağmen zamlar %22 küsürlerde.. Sınırlarımızdaki ülkelerin durumları desen tam bir muamma, Suriyeye Irağa müdahil olmamış bir büyük ülke kalmamış.. Şuanda bu kadar büyük çaplı bir projeye para harcamaya değer mi ? Hadi rantı peşkeşi bir kenara koyuyorum, bu soruma mantıklı cevap versinler bakalım ben razı olacağım..
  • akp liyim ve zerre ikna olmadım.

amacı ne bi bilen söylesin.
  • Gündemde filan değil. Sadece konjoktürel olarak RTE karşıtlarının ağababaları RTE'nin konjoktürel olarak zayıflaması algısı üzerinden aha bu kez RTE'ye matik atacaz hamlesi yaparak fanatik karşıtları kışkırtarak ortalığı veyveleye verme cabası.
    Bu proje bile bu ülkenin nasıl güdülmeye müsait olduğunun kanıtı. İlkortaya atıldığındaki konjoktüre bak, şimdikine bak. Bu ülke insanının tamamı doğruların peşinden gitmiyor, algıların peşinden gidiyor. Böyle kedi köpek dalaşı iki tarafı daha da katı yapıyor. Projenin yapılmaması özellikle CHP için siyasi geleceği için önemli görüyor, İmamoğlu bir üst makama sıçrama hamlesi görüyor, RTE karşıtları için RTE'yi yenme fırsatı görüyor. Başbakanı bile RTE'ye savaş açtığı bir ortamda RTE'nin aptalca tamam yenilgiyi kabul ediyorum, siniyorum mu demesini bekliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Aralık 2019; 21:14:59 >
  • Birde şu İstanbul da yaşamayıp bu proje hakkında konuşan, atıp tutanlar yokmu. Öldüresim geliyor, İstanbul da yaşayan vatandaş ister olumlu ister olumsuz istediğini düşünür söyler, yav sen kimsin neye karışıyorsun? İstanbul da ağır bir nüfus şişmesi var. Kapasitesinin çok üstün de, eeee bu projeden sonra nüfus patlamaya devam edecek. Anadolunun izbe yerinde yaşadığın için söylemesi kolay, gel sabah trafiğini çek bu İstanbulun. Herkes istanbulu dizilerde ki gibi sanıyor galiba. Burda çok insan yaşıyor, dahası için boş alan yok. Konuşmayın İstanbul da yaşamıyorsanız, gelin adım metrekare başı 3 insan görün de ozaman söyleyin bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siyasi olarak düşünüldüğü için bu karşı çıkmalar. O daracık boğazda kılavuz kullanmadan geçen gemiler boğazı yaksın kavursun perişan etsin de ondan sonra yazarsınız buraya dövlet nirdaaaa diye..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten amaç o yabancı gemiler boğazdaki yalılar için tehlike oluşturduğu ve boğazdan bedava geçtiği için bu kanal yapılmak isteniyor bu kanal yapıldığında bu gemiler ücretli geçecek ama gelin görünki kanal için çevre katliamı yapılacak ve kanalın çevresine lüx restaurantlar ve villalar yapılacak buda rant sağlayıp zengini daha zengin yapacak işte bu yüzden kararsızım

• Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir çevre katliamı? Amazon ormanları mı kesilecek? Yada pkknın yaktığı ormanların onda biri kadar ağaç mı yok edilecek. Ki herhangi bir projede x ağaç kesilecek taşınacak ise proje sonunda x ağaçtan kat ve kat fazlası ekiliyor yerleştiriliyor.
    Bir başkası da nüfus zaten çok yoğun Anadolu'dan iyice göç alacak vs vs demiş. Kanal istanbulda konuşulan istanbulda deprem riski olan yerler kentsel dönüşüm ile kanal İstanbul çevresine taşınıp nüfus ve trafik yoğunluğu azaltılacak bir nebze. Bunu gerçekleştirirler mi bilemeyiz tabi.
    3.havalimanına köprülere yollara Marmaraya Yht.ne herşeye karşı çıktılar yahu herşeye karşı çıktılar.
    Zamanında devletler nükleer bombaları envanterine koyarken bu zihniyet boğaz köprüsüne hayır diye eylem yapıyorlardı.

• Çevre katliamı vs tartışmaya gerek yok. Önemli ama bence 2. Plan. Hatta rant bile 2. Plan.
    Ancak Montrö sözleşmesi varken kendi elimizle sözleşmeyi geçersiz kılmak çok büyük bir risk. Kanaldan sadece 1 gemi bile geçse sözleşmeyi feshetme hakkı doğar diğer ülkeler açısından. Bu da uluslararası hukukta boğazların askeri gemi geçişine açık olduğu maddeyi yürürlüğe sokar.

Bakın Birleşmiş Milletler sözleşmelerine göre boğazlar, tüm ülkelerin ortak kullanımına açıktır, hiçbir devletin malı değildir. Ancak Türk boğazları açısından Montrö sözleşmesi imzalandı ve kendi hukuki sözleşmesi mevcut oldu. Askeri gemi geçişleri o sayede bizim kontrolümüzde. O sözleşme iptal olursa ülkenin işgali meselesi yani o çok üstüne vardıkları beka meselesi ortaya çıkar ki dönüşü olmaz bunun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bu boğazlar antlaşmasının 29 Ekim 2023'te yani Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılında biteceğini duymuştum bu doğrumu ? Proje 2020'de başlasa 4 senede hayli hayli biter

• Raz Muay kullanıcısına yanıt
    Ne güzel ya keselim yerine yenisini dikeriz. Bu çevreyi seviyoruz politikası değildir. Hele ki hayati önem gerektiren bir ihtiyacı karşılamayan bir proje için kesinlikle çevre katliamıdır.

Her şeye karşı çıkıyorlar demek ki bu doğrudur demek hangi safsataya giriyor bilmiyorum ama ağır saçmalıyorsunuz.

Bu kanal 1 getiriyorsa 10 götürüyor. Türkiye'nin geleceğini uzun dönemde etkileyecek bir projeye kısa ömürlü bir insanın karar vermesi halka sorulmaması garabetten başka bir şey değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis bunun için Türkiye geneli bir referandum yapsın büyük ihtimal kazanır.
  • Mirror of Deception kullanıcısına yanıt
    Boşuna çevre duyarı kasmana gerek yok.
    Sizin gibi sözde çevrecilere kalırsa iş ohooo Marmaray yapıldı diye İzmiri sel aldı söylersiniz.

• Benim anlamadığım nokta bu kanaldan geçiş zorunlumu olacak isteğe bağlımı

• Boğazdan,bedava geçme hakkı varken ,para ile bir tane rus gemisini kanaldan geçirin ,gidip bu kanalın inşaatinde bedavaya çalışacağım.
    Adamlar 1000 dolar para vermemek için klavuz kaptan bile almıyor bunlar kanaldan rus gemilerini para ile geçirme hayalinde.
    Ayrıca günümüzde artık karşılıklı kaza imkansız çünkü haftanın 3 günü karadenizden marmaraya tek yön,4 günüde marmaradan karadenize tek yön geçiş var,yani gemi kendi kendine bir yalıya çarpmazsa kaza ihtimali sıfır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 26 Aralık 2019; 0:4:52 >
  • Arkadaşlar ülkenin çoğunluğunu şu sokak röportajlarındaki tipler oluşturuyor ne referandumu şaka mısınız

• Evet kesin zorunlu olacak, nasıl şehirlerarası otobüsler, kapalı münübüsler, pikaplar kamyonetler, kamyonlar ve tırlar FSM köprüsünden geçmeleri yasak ve sadece YSS köprüsünden FSM'ye göre çok daha fazla ücret ödeyerek geçtikleri gibi bu gemilerde artık elini kolunu sallayarak boğazdan bedava değil artık ciddi ücretler ödeyerek geçecekler tabiki buda diğer ülkelerin işine gelmez ve yapılmaması için karşı çıkacaklar

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.