vücutta herhangi bir değişiklik olurmu. kan verirsek kanımız yenilenirmi vücut zindemi olur
vb.................
herangi bir sağlık problemin olmaması lazım.yaş kaç
23
quote:
Orjinalden alıntı: İSKORPİT-X
vücutta herhangi bir değişiklik olurmu. kan verirsek kanımız yenilenirmi vücut zindemi olur
vb.................
Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS , Hepatit B , Hepatit C gibi hasatlıkların taramasından geçer. Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan bütün yakınlarınıza Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.
bir mucize bekleme.ben verdiğim zamanlar vücudumu acaip rahatlamış hissediyordum.aldıkları kirli kan.vücut alınan kirli kan yerine temiz kan üretiyor. sağlık açısından iyi birşey .askerliğini yapmadıysan askerden sonra verirsin.
3 ayda bir bağış yapıyorum.....Kendimi iyi hissediyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki
quote:
Orjinalden alıntı: İSKORPİT-X
vb.................
Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS , Hepatit B , Hepatit C gibi hasatlıkların taramasından geçer. Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan bütün yakınlarınıza Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.
23 yaşındayım kilo67 1,77 boy
acaba kan verirsem suratıma yüzüme renk gelirmi vb.... kilo alırmıyım
Hiç bir şey öyle birden olmaz,önce kan sayımı yaptır (bağış için gittiğinde ücretsiz yapılıyor) eğer hemoglobin düzeyin bağış için uygunsa düzenli olarak bağışta bulun (3 ayda bir) bir kaç bağıştan sonra değişiklikleri iyice farkedersin ancak kilo olayı sanırım psikolojik,bağışta bulunan kişi "ben kan verdim,kanım azaldı güçten düşmiyim" diyerek normalde yediğinin 2 katı yemeye başlarsa kilo elbette alır ancak öğünlerinde ve miktarında değişiklik olmazsa ne kilo alır ne verir
Kirli kan alınıyor kanın temizleniyor demiş bir arkadaş. Akciğer dediğimiz organ bunun için var. Akciğerinizde sorununuz yoksa zaten kanınız burada temizlenir. Kan vermenizle alakası yoktur. Zaten eritrositlerin (kırmızı kan hücreleri) bir yaşam süresi vardır ve bu süre civarında ölürler, zaten yerine kırmızı kemik iliğinden yenileri üretilerek dolaşıma katılır. Kandaki yağın düşmesine gelince, beslenmeniz, karaciğer fonksiyonlarınız ve diğer metabolik faaliyetleriniz aynı şekilde çalışmaya devam ettikçe ömür boyu kan verseniz de ilgili hastalıklara yakalanırsınız.
Kısacası, kan vermenin zararı yeteri miktarda kan verilirse yoktur. Faydası da yoktur. Yüzünüzün rengi düzelmez, bilakis matlaşır, çünkü vücudun kan volümü düşmüştür. Fazla kan alınırsa halsizleşirsiniz ve bunun gibi belirtilerle karşılaşırsınız.
Ancak kan vermek iyidir, kana ihtiyacı olan hastalara, kan kaybı riskli operasyonların korkusuzca yapılmasına bir katkı sağlamış olursunuz. Bu bilinçle kan vermelisiniz.
sağolunnnnnnnnnn
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme