Şimdi Ara

Kan Tutması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün kimlikteki fotoğrafı yenileyeyim,yenilemişken de boş olan kan grubu bölümünü doldurayım diye sağlık

ocağına gittim.
    beni kan tuttuğunu bayılmamam için de parmağımdan alınmasını söyledim.alırken sıkıntı olmadı.oturup bi 5 dk dinleneyim dedim.gözlerim karardı,kulaklarım duymamaya başladı ve bayıldım.

Çok az miktarda kan alınmasına rağmen böyle olması moralimi bozdu.mezunum yeniden hazırlanıyorum tıp için.

tedavisi var mıdır yoksa vaz mı geçmeliyim tıp hayallerinden?

• Güncel
  • aynı sıkıntıyı bende yasıyorum ozellıklede hastanede ıken daha fazla etkılenıyorum iş hayatımdada bazen istenmeyen durumlara yol acıyor bır cok kez hastanede bayıldım tansıyonumu falan olctuler ama normal cıkıyor tıbbı bır acıklaması varmıdır bu durumun ?
  • alışması çok zor olur bence başka mesleklere yelken aç kannımca
  • Bilmiyorum şu an derslere odaklıyım.
    Alışacağımı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı bendede oldu .
    Biraz Soğuk algınlığı geçirmiştim fakat iyidim ogün. aile hekimliğinde rica ettim kan grubum için
    Kanı Aldırdık Elden Sözde arkadaşlar birşey olmaz dedi 3 damla kandı kana baktım biraz içim nahoş oldu ama birşey olmadı sonra kalktım yürüdüm lavabodan bir arkadaşı beklerken şıp diye oturduğum yerde
    Gözlerim Karardı. Birden yerde buldum kendimi allahtan doktorlar yetişti hemen toplardılar beni.
    Araştırıdım nedenleri
    Halsizsen olabilir
    Karnın açsa olabilir
    Yorgunsan olabilir
    Bir Rahatsızlığı varsa olabilir.
    Tansiyondan olabilir
    Güneş çarpmıştır olabilir birçok nedeni ve sebebi var. fakat Okadar kan görüp yaralanmamda birşey olmadı ama bu olay hayatım 2 defa başıma geldi birtanesi senin olay gibi diğeri elimi kestim sinir ve öfkeyle açtımda herşey üst üste geldi birde kanayan yeri suya tuttum içim kalktı 5 dk sonra bayıldım
    Hayatımda 2defa oldu birdaha olmasın istemiyorum
    Senin için zarar olmaz okumana devam edebilirsin bence

• 1 damla kanda bayılıyorsan kolu kesilmiş insan geldiğinde ne yapacaksın?

Hipnoterapiste gitmeni öneririm. Belki kökten kan korkunu iptal eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAN VERMEK !
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tna

Bilmiyorum şu an derslere odaklıyım.
    Alışacağımı düşünüyorum.

bence alışman zor olur.azıcık kanda bile böyle oluyorsan.

benimde küçükken elim bahçe demirine takılıp yırtılmıştı.ama nasıl kanıyor.pantolonum, kollarım hep kan olmuştu.sonra ben bayıldım.aynen senin söylediğin gibi gözlerim karardı hiçbir şey duymaz oldum.acıdan değil de kandan bayıldım.

şimdi kana bakabiliyorum ama doktorluk yapabilir miyim hayır.kısacası kan görünce bayılan insandan -istisnalar hariç- doktor olmaz.o tıp okuyup da bayılanların çoğu staj esnasında bayılıyor, senin benim gibi 1 damla kanı görünce fenalaşmıyorlar.
  • Kan zerre tutmaz beni lakin geçenlerde hastenede 5-6 tüp kan aldılar tahliller için. Damar yolunu 4. seferde buldu. Hayır iğne fobim de yoktur hatta kan alınırken bakarım çok hoşuma gider o tüpe doluşu falan ama bu son seferinde 5. miydi 6. mıydı son tüpe geldi hemşire, kan kesildi birden. Sokuşturuyor, eliyle bastırıyor falan tık yok damla akmıyor. Sokuştura sokuştura sinire mi değdirdi ucunu ne yaptı bilmiyorum kafada şimşek çaktı benim resmen. O tüpü de bitirdi zorla damla damla ama benim gözler karardı, birkaç saniyeliğine bayıldım sanırım hatırlamıyorum ama bayılmadın diyorlar. Bu durumu yaşayanlara tavsiyem eğer ayaktaysanız kesinlikle oturun, hatta mümkünse uzanın geçene kadar. Sonuçları 2 yerinden kırık bir burun ve tuz buz olup alnı sürülmüş tarlaya çeviren bir gözlük olabiliyor, tecrübeyle sabit.

• Sizin yine iyi konuyu okurken ben fena oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korku filmlerini izle, dexter izle korkunu nasil yendigini goreceksin
  • ben tıpta okuyorum . geçen gün millet birbirinden kan alıyodu. kan tutan bi arkadaş bayıldı. ilerde ne gibi sorunlar yaşar atlatabilr mi bilmiyorum ama 3. sınıfız. seneye stajlar başlayınca daha çok bayılır sanırsam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slash

Kan zerre tutmaz beni lakin geçenlerde hastenede 5-6 tüp kan aldılar tahliller için. Damar yolunu 4. seferde buldu. Hayır iğne fobim de yoktur hatta kan alınırken bakarım çok hoşuma gider o tüpe doluşu falan ama bu son seferinde 5. miydi 6. mıydı son tüpe geldi hemşire, kan kesildi birden. Sokuşturuyor, eliyle bastırıyor falan tık yok damla akmıyor. Sokuştura sokuştura sinire mi değdirdi ucunu ne yaptı bilmiyorum kafada şimşek çaktı benim resmen. O tüpü de bitirdi zorla damla damla ama benim gözler karardı, birkaç saniyeliğine bayıldım sanırım hatırlamıyorum ama bayılmadın diyorlar. Bu durumu yaşayanlara tavsiyem eğer ayaktaysanız kesinlikle oturun, hatta mümkünse uzanın geçene kadar. Sonuçları 2 yerinden kırık bir burun ve tuz buz olup alnı sürülmüş tarlaya çeviren bir gözlük olabiliyor, tecrübeyle sabit.

Ben aynı durumu 2 tüpte yaşadım. İlk denediği 2 tüp bozukmuş dediğine göre kan alanın. 2tüp kanı aldıktan sonra midem bulanıyououououuo diye fırlamıştım odadan, tuvaletin dolu olduğunu görünce odaya çağırmıştı gel buraya kus diye. O sırada pamuktan birşey koklatmıştı (adını bilmiyorum halen) hayatımı kurtarmıştı, kusmamıştım.

• bendede var hemde fena şekilde biraz düşünsem bile gidiyorum hangi dr a sorsam piskolojik kendin yenmen lazım dediler, dedilerde ben üstüne gittikçe daha beter bi hal alıyor
  • Bence hipnozla tedavi edilebilir.
  • hastanede kan alınan insanları görünce gözüm kararıyo bırak benden almayı
  • Birebir aynı problemden muzdaribim. Bu konuda ne yapabiliriz bi çözüm arayalım kader arkadaşlarım. Problemimiz psikolojik belliki kan vermeye başlayınca problem yok ama ortalara gelince göz kararıp tansiyon düşüyor ve bayılma hadisesi gerçekleşiyor. Hemşire reaksiyona girdi demişti benim için. Vay beee demiştim. Geçen hafta işyerinde birine kan lazım oldu patron hepimizi aldı götürdü. Ben veremem bayılıyorum desemde dinletemedim. bişey olmaz dedi. Sonra hemşire tam kan alacağı anda o sihirli sözcüğü söyledim. "Ben reaksiyona giriyorum" .. bu sözlerden sonra sen dışarı dedi.. Ve bu arkadaş veremiyor dedi.. aslında yırtmak için söylememiştim. Bi çözüm bulsalar şu bayılma işinede insanlara faydam dokunsa yenmek istiyorum bu fobiyi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.