Şimdi Ara

Kan bağı akrabalık bulunmadan engelli aracını kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle sorum şu şekilde bizim %90 üzerinde engelli aile dostumuz var aynı binada yaşıyoruz. Onun belgesiyle bir araç alsam benim kullanmam mümkünmüdür +sı -si nelerdir?

not: aracı hem kendim hemde engelli şahsın işleri için kullanacağım.

" Özel tertibatı olmayıp, engellilik derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak bizzat ithal edilen araçların tescil belgelerine ve bilgisayar kayıtlarına, “Araç sahibi engelli kişinin eşi, kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup, beş yıl içerisinde Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi yasaktır.” şeklinde şerh konulur. Ayrıca ithal araçların gümrük şahadetnamelerinde, yukarıda belirtilen şerh dışında varsa diğer şerhler de tescil belgesine işlenir."

• Bazı aile dostları vardır ki akrabadan ötedir eğer öyle bir hukukunuz var ise alın yoksa bulaşmayın derim. Engelli kişide mental bozukluk var mı yoksa sadece fiziksel mi? Ona göre cevap vereyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mental bir sorunu yok.Bulaşmayın deme sebebiniz aracı sahiplenme durumundan ötürü mü

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.