Şimdi Ara

!!! KAMU DAVASI LÜTFEN YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkeze iyi günler abilerim ablalarım benm acil bi konuda yardım almam lazım
    başımdan geçen bi olayı sizlere aktarıcam

Kısacası Birgün ben çalışdığım dükkanın karşısında hurda ve plakası üstünde olmayan motor gördüm saat 12:00 civarlarındaydı
    ustama falan sordum sahipsiz motordur birisi geldi bırakdı dedi sonra orada bulunan bi kaç esnafa sordum onlarda birisi geldi bırakdı
    sahipsiz motor birisi alsın götürsün diye bırakdı dediler ((bnde okula gidiceğim için çalışıp para biriktiriyodum)) neyse saat 5:00 oldu motorun yanına gelen giden yok
    ben ustamdan izin alıp bi arkadaşımı daha aradım motara bakması için sonra inceledik motor çalışmıyo zaten tamamen dökük sonra satmaya karar verdik saf aklımızla
    herneyse bi 50 100mt iktire kaktıra yolda tanımadığımız bi hurdacıya 25tl karşılığında satdık aradan 1-2 saat geçdi motoru aldığımız yere polis ler gelmişdi
    bende görünce polislere olayı anlatıp bnm alıp satdığımı söyledim.................
    uzun lafın kısası adam şikayetci de değil davacıda ama polisi arayıp motorum çalındı dediği için savcı karşısına çıkıp ifade verdim ve savcı da bana hak verdi kasıtlı olarak yapılmıl bişi deil dedi
    olay olalı 2 ay oldu dün mahkeme kağıdı geldi ve okuyunca şok oldum!!!!!
    Mahkeme kağıdında ŞÜPELİLERİN TCK 141/1 MADDESİ VE 31/3 MADDESİNE GÖRE AYRI AYRI KAMU ADINA CEZALANDIRILACAKDIR yazıyodu napcağımı bilemedim
    Not===1997 DOĞUMLUYUM 15 YAŞIMI DOLDURDUM İLK SUÇUM VE KASITLI OLARAK DA YAPMADIM ADAM ŞİKAYETCİ DE DEİL KAMU DAVASI OLDUĞU BELLİ SİZDEN TEK İSTEDİĞİM
    NE YAPMAM GEREKDİĞİ VE BÖYLE SAÇMA Bİ DURUMDAN HAPİS CEZASI ALIRMIYIM LÜTFEN BİLGİLENDİRİN ŞİMDİDEN ÇOK TŞK LER....

• aynısı bir arkadaşın başına geldi idam ettiler
  • Mahkeme celp'i o, tırsma boşu boşuna..
    141/1 malvarlığına karşı işlenen suçlar, 31/3 ise yaş'la ilgili bir madde.
    Sonuçda yırtarsın bir şekilde, ama elalemin motorunu sen neden satarsın ki be birader
    Birinci madde de 1 ila 3 yıl arası hapis cezası isteniyor, 2.madde de ise yaşdan dolayı 3/1 indirim alıyorsun.
  • Ya abi yapma valla 3buçuk atıyom hayatımda ilk defa karakol savcı yüzü gördüm

herkez bişi olmaz diyo ama içim rahat etmiyo bnm

• TCK Madde 141 - (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

31/3 maddesi :Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde onsekiz yıldan yirmidört yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde oniki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların üçte biri indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası oniki yıldan fazla olamaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen abi o maddeleri bende okudum bi kaç tane kendi adıma mahkemede savunabileceğim madde buldum ama anlamadığım konu
    Çoğu kişi anca alsan alsan adli para cezası alırsın diyor onada razıyım
    ama maddeleri okuyunca of ulan ne kadar salağım demek geliyor içimden kasıtlı olarakda işlemediğim bi suç yani sahipsiz sandım

• tek yapabileceğimiz avukat tavsiyesi vermek,hangi ildesin,bi avukat önereyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15 yaşında ceza ehliyetin var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImLeGeNq

Aynen abi o maddeleri bende okudum bi kaç tane kendi adıma mahkemede savunabileceğim madde buldum ama anlamadığım konu
    Çoğu kişi anca alsan alsan adli para cezası alırsın diyor onada razıyım
    ama maddeleri okuyunca of ulan ne kadar salağım demek geliyor içimden kasıtlı olarakda işlemediğim bi suç yani sahipsiz sandım

para cezasını şöyle alırsın,hapis cezasını gün olarak paraya çevirirler onu ödersin ama önce mahkemeye gitmen lazım,emin değilim ama.

• ben izmir balçovadayım abi

savcının karşısına çıkcağım zaman devlet avukatı vermişlerdi o avukatda o gün merak etme ceza yemessin mahkeme açılırsada korkma git demişdi ceza yemessin merak etme demişdi
    ama savcının karşısına çıkdığım zaman söylemişdi bu mahkeye olduğu zamanda aynı avukat gelcek galiba
    annemin bi akrabası var avukat onla konuşduk mahkeme kağıdını al konuşuruz ama merak etme demişdi
    Ah ulen nelere bulaşdım okula da gidiyom 2. senem zaten hayatım kararacak
  • Şark kurnazı, ona sordum benim değil dedi, buna sordum benim değil dedi. O zaman alabilirim. Elalemin uyanığı sen misin arkadaşım..
  • ya niye artniyetli bakıyosunuz tamam aldım suçluyum ama o zamanlar bunun bu kadar sorun yaratacağı aklımın ucundan bile geçmedi kasıtlı olarak çalsam
    niye polise diyim abi ben onu sahipsiz sanıp hurdacıya satdım deyim

O OLAYDAN SONRA ZATEN ADAM BENİ YANINDA ÇALIŞMAMI İSTEDİ 2.5 HAFTA ONUN YANINDA ÇALIŞDIM VE BU KONU AÇILINCADA ADAM
    BİZ O MOTORU BİLEREK KOYDUK BİRİSİ ALSIN GÖTÜRSÜN DİYE DEDİ NEDEN PEKİ ABİ DEDİM ODA OLM MOTOR HURDA VERGİ BORÇU VİZE Sİ FALAN VAR
    BİRİSİ ALIRSA KUTULURZ DEDİ BİZ NE BİLELİM ŞASİ NO SUNDA SORUN YARATIR BELKİ DİYE POLİSİ ARAYIP SÖYLEDİK DEDİ------------- AMA ADAM KARAKOLDAKİ
    İFADESİNDE NEDEN SÖYLEMEDİ BUNLARI BİLMİYORUM KURNAZ HERİF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImLeGeNq -- 25 Eylül 2012; 18:46:49 >
  • Hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde davrandığın için motorun sahibi şikayetçi olmasa bile yargılanırsın.
    Ancak mahkeme delil yetersizliğinden hakkında beraat kararı verebilir.
  • ABİ HEPİNİZDN ALLAH RAZI OLSUN İÇİMİ Bİ NEBZE RAHATLATDINIZ

ZATEN BU OLAY KARŞISINDA ÇOĞUNUZ ŞAŞIRIP KALMIŞINIZDIR

HA BİDE 25TL KARŞILIĞINDA HURDACIYA SATDIM AMA HURCADICI O AKŞAM BULDULAR ADAM PARASINI İSTEDİ BENDEN BENDE
    MECBUREN VERDİM YANİ ELİME BİŞİDE GEÇMEDİ B..KU B..KUNA BAŞ AĞIRISI SİNİR STRESS GEÇİRİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImLeGeNq -- 25 Eylül 2012; 19:05:56 >
  • ADAMLAR HIRSIZLIK YAPIYOR GÜPEGÜNDÜZ CEZA ALMIYOR SENMİ ALACAKSIN..KAFANI TAKMA GEREKLİ PROSEDÜR İŞLER VE ALLAH IN İZNİYLE CEZA FALAN ALMAZSIN..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanarya_avcisi

ADAMLAR HIRSIZLIK YAPIYOR GÜPEGÜNDÜZ CEZA ALMIYOR SENMİ ALACAKSIN..KAFANI TAKMA GEREKLİ PROSEDÜR İŞLER VE ALLAH IN İZNİYLE CEZA FALAN ALMAZSIN..

Abi inşlallah dediğin gibi allahın izniyle ceza almam çok tşk ler konuyla ilgilenip vaktini ayırdığın için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.