Şimdi Ara

Kalorimetre adaletsizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar lütfen imdadımıza yetişin.
    Tokinin 62 daireli binasında oturuyorum. Binanın yarısı dolu.
    Bu ay okuyucu firma değişti ve tablo aşağıdaki resimdeki şekilde oldu.
    Firma 15 derece için bir tüketim değeri belirlemiş ve 30 daire bunun altında kalmış. Yani ya adamlar yakmamış.
    Sonra altında kalanları bu tüketim değeri üzerinden (en alt düzey oluyor) faturalandırmışlar. Olan bizlere oldu. Evin sıcaklığı 21 dereceyi geçmezken 500 tl fatura ödüyorum.
    Üstelik havalarda iyiyken Bu nasıl iştir bir bilen cevap versin...
    Tamam mevzuat evi 15 derecede tut diyor da adam yakmazsa bunun yaptırımı yok mu.

• Merkezi sistem kalorimetre en adaletli çözüm yolu.Her daire yaksın yakmasın en az 15 C ısınma parası alınıyor...Lakin sizde boş daire çok olunca onlara sabit 15 C faturası ekleyip size normal tüketim yüklemişler..Sonuçta bu bina gaz ile ısınıyor...Boş daireye adam 22 C faturası kesemez..Kalorimetre yazıyor..Evler doldukça faturanız düşecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Mart 2014; 9:55:39 >
  • Dökümleri incelerseniz hiç kullanmayanda yaklaşık 2oo TL ödüyo ....Sizin mantıkla gidersek ben oturmuyom,hiç ödememem lazım diyebilir....Sistem ii..İstanbulda boş duran daireme aylık 1oo birim öderken,4 yıldır 3o birim ödemekteyim...Çokda menunum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expertadvisor -- 22 Mart 2014; 7:49:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rezidans dairede Yaşam+Kurallar
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.