Şimdi Ara

Kaloriferi açınca aracımın iç camları neden yağlanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
31.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
    2000 model clio hb aracım var. klimasız model.
    Havaların soğumaya başlamasıyla kaloriferleri açmaya başladık ancak bu sene araçta böyle bir sorun oluştu.
    Aracın camlarını camsil ile silmeme rağmen kaloriferi açınca yarım saatte camlarım (ön, arka, yan camlar yani tüm camlar) buğulanmaya başlıyor ancak camlara hava verdiğimde bu buğu gitmiyor ve parmağımı üzerimde gezdirdiğimde resmen camın yağlanmış olduğunu görüyorum. havlu ile sildiğimde de yağ çok zor çıkıyor ve temiz durmuyor. Ayrıca arabaya bindiğimde hafif te olsa yağ kokusu alıyorum.
    Konu ile ilgili yardım bekliyorum. Kalorifer havalandırmasına bu yağ nasıl karışır ve hangi parça buna sebep olur.
    Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalorifer Açınca Aracın İç Camları Neden Yağlanır?

Kaloriferin açılmasıyla birlikte araç iç camlarında oluşan yağlanma, yaygın bir sorundur. Bu yağlı görünüm, araç kaloriferinden gelen sıcak havanın soğuk cam yüzeyleriyle temas etmesi sonucu oluşur.

Sıcak hava, cam yüzeyindeki nemi buharlaştırır. Ancak cam yeterince sıcak değilse, buhar tekrar yoğunlaşarak küçük su damlacıkları oluşturur. Bu damlacıklar, cam yüzeyinde yağlı bir film gibi görünür.

Bu sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsin:

• Camları Temizle: Camların yağlı görünümünün bir nedeni kir ve yağ olabilir. Camları temizlemek, yağlı filmin giderilmesine yardımcı olacaktır.
    • Kaloriferi Daha Yüksek Bir Sıcaklığa Ayarla: Camları daha hızlı ısıtmak, buharın yoğunlaşmasını azaltacaktır. Kaloriferi daha yüksek bir sıcaklığa ayarlamayı dene.
    • Camları Arala: Camları hafifçe aralamak, araç içindeki nemin dışarı çıkmasına yardımcı olacaktır. Bu da camlardaki buharlaşmayı azaltacaktır.
    • Klima Kullan: Klimanın soğutma özelliği, araç içindeki nemi azaltmaya yardımcı olabilir. Bu da camlardaki buğu ve yağlı görünümü azaltacaktır.
    • Hava Filtresini Değiştir: Kirli bir hava filtresi, araç içindeki nemi artırabilir. Hava filtresini düzenli olarak değiştirmek, camlardaki yağlı görünümü azaltmaya yardımcı olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, aracın kalorifer sisteminde bir sorun olabilir. Bu durumda, kalifiye bir tamirciye danışmak en iyisi olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni i20 camları kapanmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.