Şimdi Ara

Kalorifer Peteklerimi Değiştirmem Gerekiyor Mu? Uzunlukları Yeterli Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evimi tadilat yaptıracağım, kombi peteklerim 12-15 senelik oldu, sizce değiştirmem gerekiyor mu? Kombi petek uzunlukları yeterli midir? Apartmanın arka cephe dışarıdan yalıtımı var, tadilat sırasında 1 cm ısı yalıtım ile arka tarafı içeridende ısı yalıtımlı yapacağım. Ön cephe ise sadece içeriden 2 cm ısı yalıtım malzemesi yapılmış, ön cephenin dış ısı yalıtımı yok.

    Ev İstanbul Avrupa yakasında, çıkmaz sokakta ve ara kat, tavan yüksekliği 2,80.
    Salon = 3,86 x 4,41 = 17,02 metrekare (radyatör genişliği 140 cm)
    Oda 1 = 3,14 x 3,02 = 9,48 metrekare (radyatör genişliği 80 cm)
    Oda 2 = 2,91 x 3,38 = 9,83 metrekare (radyatör genişliği 80 cm)
    Oda 3 = 2,54 x 3,61 = 9,16 metrekare (radyatör genişliği 80 cm)
    Holde 60 x 50 cm petek var. Holdeki peteği iptal etmeyi düşünüyorum.
    Mutfakta petek yok. Diğer odalardaki petekleri 80 cm'den 1 metreye çıkartayım mı? Tavsiyeniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 30 Ocak 2018; 16:16:6 >



  • Güncel...
  • Oda genisliklerinize gore ve bulundugunuz ile gore petekler normal gibi..yogusmali kullaniyorsaniz ve 50 dereceyi hic gecmediyseniz ve isinmaniza yetiyorsa ilaveye gerek yok bence..

    Tadilat eger sil bastan sifirlamaksa her seyin yeni olsun derseniz 1 m2 ye 9 ila 10cm olacak sekilde guncelleyebilirsiniz..evinizin planini bilemeyecegim ama holdeki petegi iptal etmeyin bence..hatta mutfaga en az 70 80 cm lik bir petek ekletirseniz mutfaginizda gayet sicak olmus olur..benim gorusum bu yonde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • petekleri zaten değiştirecekseniz ve ısınmada sorun yaşıyorsanız uzatın. 80 likleri 100cm yapabilirsiniz. ama petek iptalini bende tavsiye etmiyorum kullanmadığınız zaman vanasını kısabilirsiniz veya kollektörden kapatabilirsiniz ama tesisat yerinde dursun. ne olur ne olmaz. her canınız istediğinde tesisatı değiştiremiyorsunuz çünkü. bende gerek yok diye koridora petek koydurmadım diğer odalardan gelen ısı yeter diye şimdi çok pişmanım koridor ısınsın diye hiç girip çıkmadığım 2 odanın da peteklerini açmak zorunda kalıyorum fazladan alan ısıtmış oluyorum. diğer türlü ısınmıyor.
  • Kombi Demirdöküm Atron, yoğuşma özelliği yok. Mutfak apartman havalandırma boşluğuna doğru bakıyor ve tek kanat pencere var, şu ana kadar mutfakta soğuma gibi sorun yaşamadık. Sıfırdan bir tadilat yapacağım, banyonun kapısını zaten açık bırakıyorum. 50x70 cm havlupan banyo ve hol için yeterli olmaz mı? Salonun kapısını çok açıp kapatmıyoruz. holde ki havlupanı iptal etmiş olsam yerine 80 cm'lik diğer odalardaki havlupanları 1 metreye çıkarmayı düşünüyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeterli olsa bile (hol kac m2, diğer odalarla pozisyonu nasıl, kullanımı nasıl gibi birçok değişkeni bilemeyeceğimiz için) tesisat dursun orda ne olur ne olmaz ısınamazsan alternatifin olur. iptal edersen tekrar tesisat çekemezsin.
  • 1 metre genişliğinde, 4 metre ve 3 metre olmak üzere L tipinde toplam 7 metrekare hol var. 50 cm yüksekliğinde, 70 cm genişliğinde holde bir tane petek var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.