Şimdi Ara

Kalorifer böceklerinden kurtulamıyoruz -YARDIM-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gündüzleri kaybolup geceleri ortaya çıkan kalorifer böceklerinden kurtulmak için dün evi bir güzel ilaçlattık. Bu sefer kurtulduk derken eve döndüğümüzde berbat bir manzarayla karşılaştık; böceklerin hepsi evin içinde akşam yürüyüşüne çıkmıştı.. Dünkü ilaçlamadan sonra böcek sayısında ciddi bir artış oldu ve eskiden günde 4 böcek görüyorsam, bugün 14 böcek falan gördüm.. Daha önce, piyasada bulabileceğimiz her türlü zehri kullandık, ilaçlama şirketi de bir işe yaramadı. Hastalık taşımalarından korkuyoruz. Nasıl kurtulabiliriz bu böceklerden,tavsiyeniz var mı?

• Ne tür böcek bunlar hocam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuva yapmışlardır. Evi boyatmayı düşünün bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalorifer böceği deniyormuş. Şöyle tipsiz bi şey. Fotoğrafını görünce bile kaşıntı tuttu her yanımı :)

• Sisyphus kullanıcısına yanıt
    İşe yarayacaksa onu da deneyelim. Durum gerçekten ciddi çünkü.
  • muzlupuding kullanıcısına yanıt
    Sizi hayvan haklarına şikayet edecem

Edit:Şaka

Edit:Evi boyatın problem biter

Tecrube

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 7 Nisan 2014; 1:06:33 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muzlupuding

Yumurtalarını genelde duvar diplerine, çatlaklara, kapı kirişlerine falan bırakıyorlar. Ben bu sorunu hiç yaşamadım ama ailemin oturduğu evde de benzer durum mevcut, onlar ne zamandır boyatmayı düşünüyorlar. Bana da mantıklı geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

quote:

Yumurtalarını genelde duvar diplerine, çatlaklara, kapı kirişlerine falan bırakıyorlar. Ben bu sorunu hiç yaşamadım ama ailemin oturduğu evde de benzer durum mevcut, onlar ne zamandır boyatmayı düşünüyorlar. Bana da mantıklı geldi.

Alıntıları Göster
    Bizim işyerinde de şu uzun bacaklı sivrisinekler türedi , cam kapı açamıyoruz , aşırı derecede çok var , ne yapacaz bilmiyorum.Allahtan ısırmıyor bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Bizim işyerinde de şu uzun bacaklı sivrisinekler türedi , cam kapı açamıyoruz , aşırı derecede çok var , ne yapacaz bilmiyorum.Allahtan ısırmıyor bunlar.

Alıntıları Göster
    arkadaşım onun ilacı aşağıdaki linkte dibini kurutur ilaçcılarada fazla para ödemezsin güvenle kullanabilirsin kenin fısfıs ile etrafa yap kokusuz dur evi kapatmana gerek yoktur.kendim kullanmaktayım güvenli..

bayer http://www.meleklermekani.com/threads/karincalardan-kurtulmak-icin-ne-yapmaliyim-diye-soranlar-gelsin.221609/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 7 Nisan 2014; 16:42:28 >

• computeron kullanıcısına yanıt
    Yarın gidip alıyorum bundan. Deneyelim bakalım, olmazsa badana yapacağız. İki tane muhabbet kuşum var evde, bu zehri fısfısladıktan sonra kuşları evden çıkarmak gerekir mi?
    gerek yok çıkarmaya alacağın yer zirai ilaç satan yerler.. buralardan ucuz olarakta alırsın alırken ölçüsünü sor..

çıkabilecek delik kapı eşiği tezgah altı vs yerlere fısfısla , sanırım 1 kapak 1 litre su ile karıştırıp sıkılmakta,,, kumaş halı vs. yerlerde leke yapmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 7 Nisan 2014; 22:36:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

gerek yok çıkarmaya alacağın yer zirai ilaç satan yerler.. buralardan ucuz olarakta alırsın alırken ölçüsünü sor..

çıkabilecek delik kapı eşiği tezgah altı vs yerlere fısfısla , sanırım 1 kapak 1 litre su ile karıştırıp sıkılmakta,,, kumaş halı vs. yerlerde leke yapmaz
    sana bir yöntem söyliyeyim . ben bu yöntemle bu sorunu ortaan kaldırdım. böceklerin yuva yapacagı her yeri çekomastik ile kapatacaksın. özellikle kapı kenarları , dıvarla yerin birleştigi yerler ve gördügün her türlü boşluk. bu şekilde yuva yapacak yer olmayacagı için zamanla yok olacaklar.
  • quote:

Bizimde okulda böyle camları açtığımız anda doluyolar

Dediğiniz ilacı aldık. Neredeyse her gece, böceklerin çıkabilecekleri yerlere fısfısladık. Zehirle besleniyormuş gibi daha da çoğaldılar. Yine kurtulamadık
    bu ilaç kullandıktan sonra etrafta böcekler çok görünür ve ileride ölür. bizde de aynı olmuş idi..

birkere sıktıktan sonra aynı yere sıkma öldükten sonra önlem için 1 ay sonra sık.. veya sıkma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 16 Nisan 2014; 15:38:09 >
    Zehri görünce yuvalarını terk edip ortalığa çıkıyorlar, zamanla ölürler diye düşündük biz de ama hiç etkilenmiş gibi değiller. Bir tane bile ölüye rastlamadık. Aşırı hareketliler ve çok çabuk çoğalıyorlar. Evde yatılı misafirimiz var bir de. İyice rezil olduk
  • quote:

Zehri görünce yuvalarını terk edip ortalığa çıkıyorlar, zamanla ölürler diye düşündük biz de ama hiç etkilenmiş gibi değiller. Bir tane bile ölüye rastlamadık. Aşırı hareketliler ve çok çabuk çoğalıyorlar. Evde yatılı misafirimiz var bir de. İyice rezil olduk
    hocam bunlar bizim dilimizde hamamböcekleridir bizde aynı gruba girer bu türler :) 'sheltox' marka böcek ilacı bulabilirsen öneririm baya etkili ondan ziyade kimsenin bilmediği bnm çalşıtığım işyeri için en gerekli olan malzemem SPERAGUM'u önerrim kendisi temizlik ve bakım amaçlı bi üründür %100 kimyasal parmak izinizi yarım saatliğine eritir kokusu ağırdır ama bırak kalorifer böceğini bir filin bile kafasından aşağı döksen saniyeler içinde ölür aseton gibi uçucu ve yanıcıdır anında havaya uçarsınız ama alırsan böceği gördüğün anda bi miktar dök gık diye gider bi kere fare kovaladım zehir yemiş meğersem affallıyodu ilacı döktüm ve acısına son verdim ilacı övmüyorum hocam asıl özelliği kauçuk merdane vs. gibi maddeleri temizleme ve besleme açısından kullanılır alırsanda gözüne kaçırma derim acıdan otoyola fırlamışlığım var insan sağlığı açıısndan pek sağlıklı da değildir

ya uygulamada birşey var yada üründe çok kişi almıştır memnunda kalmıştır bunuda zıraatçi arkadaşım verdi ürünün son kullanma vs. tarihini kontrol edin yada bildiğiniz zıraat ilaçları satan yere bir danışınız ürün çakma olabilirmi diyede düşünmeye başladım..

hastane otel vb. yerlerde de kullanılıyor bu ilaç..
  • quote:

bunları kanadından tutup atıyorum dışarı

• Bence boya işini ciddi olarak düşün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.