Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (481. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.636
Cevap
357
Favori
647.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
39. Sırada  bugün en iyi #28
Sayfa: önceki 478479480481482
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dalu

Merhabalar, Bms uyumlu(ince) 6 li filtreyi nereden bulabilirim acaba, servis yüksek fiyat çıkartıyor, internette bulduğum Netsu 6 li Bms uyumlu filtrelerin kalitesi nasıldır acaba. Teşekkürler

Bunları alabileceğim bir yer varmıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Solivagus

Etiketlemediğiniz için görmemişim, teşekkür ederim. Trendyol da 350 TL'ye gördüm sipariş ettim.

Tankım da 5 yılı doldu bu konuda uygun fiyatlı paylaşımı görünce onu da sipariş ettim.

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba, bugün siparişlerimi sisteme entegre ederek değişimi yapacağım.

Ancak bu tank ve ön filtre için herhangi bir yıkama yapmam gerekiyor mu? Açıkçası yapmam gerekiyorsa da nasıl yapacağım pek vakıf değilim. Elim yatkındır böyle şeylere ama sistemi bilmiyorum.

Aşağıda kullandığım cihaz ve beraberinde gelen filtre setleri yer alıyor.

NSF Onaylı Royal Green Lux Plus Su Arıtma Cihazı

• royal green elit su arıtma cihazı için 6 lı filtre seti alacağım sitesinden.

cihaz 4 yıllık. tank-hortum vs değişmeli mi ?

bir de indirim kodu oluyordu, alabilir miyim ?

ön yıkama yaparsanız iyi olur.

detaylı yıkama prosedürü

1.Tank Vanası kapatılmalı ve arıtılmış su musluğu açılmalıdır. Pompalı modellerde fiş prize takılmalı ve küresel vana açılmalıdır. Atık hattının gideceği yer, bir gider hattı olmalı ve önü açık, su birikintisi oluşturacak bir yer olmamalıdır. (Mutfak tezgâhının giderine bağlamanız uygun olacaktır)

2. Sedimet Filtre ve Aktif Karbon Filtre (1.ve 2. Filtre) beraber yıkanır, çıkan siyah su Blok Karbon Filtreye veya (1 mikron sediment)( 3.filtreye) verilmeden dışarı tahliye edilmelidir. Berrak su elde edildikten sonra 1.ve 2. filtreden geçen su ile Block Karbon (3.Filtre) yıkanır ve blok karbondan çıkan siyah su da dışarı tahliye edilmelidir. (4.ve 5. Varsa 6.filtreye bu su verilmemelidir) Block Karbon (3.filtre) filtre 5 dakika boyunca yıkanır.

3. İlk 3 filtreden çıkan temiz su ile – Membran Filtre (4.Filtre) takılmadan- Post Karbon (5.Filtre) yıkanır ve içindeki su tahliye edilir. Cihazınızdan berrak bir su aldıktan sonra varsa mineral ya da Ph filtre (6. Filtre) yıkanır ve berrak bir su alıncaya kadar bu işlem devam eder.

4. Membran filtre (4.Filtre) membran housing yuvasına contaların alt kısmında kalacak şekilde yerleştirilir, (bu contaların ıslatılarak ve sağa doğru çevirilerek yuvaya oturturulması gerekmektedir) ve housing kapağı kapatılır. Membrana su verilir. membrana giren ilk su tanka ve post karbona ya da varsa mineral filtreye girmeden dışarıya atılmalıdır. Mebrandan 8 litre su alıncaya kadar su direkt olarak dışarı tahliye edilmelidir (bu süreç 45 dakika sürecektir)

5.Tank vanası açılmalıdır ve temiz su musluğu kapatılmalıdır. Arıtılmış temiz su tanka dolmalıdır bu işlem 45 dakika sürecektir. 45 dakika sonunda tankı en az 1 defa doldurulup, temiz su musluğu açılarak, tahliye edilmesi gerekmektedir.

6.Bu işlemleri tamamladıktan sonra cihazınız temiz ve güvenli su üretecektir. Afiyet olsun.

• ctnuyr kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkürler 🙏

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Atık su üretmeyen bir cihazı cihaz olarak almayın kendinizde oluşturabilirsiniz daha uyguna gelir.tank membran gibi parçalar olmayacak çunku.ama içme suyu olarak eğer damacana su kullanıyorsanız tadı size garip gelir alışamayabilirsiniz.sudaki tortu renk koku kloru alır çok ufak kirleticileri alamaz.içme suyu olarak kullanacaksanız verim alamayabilirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam hiç anlamıyorum bu işlerden uğraşmamak adına hangi cihazı tavsiye edersin hazır olarak

Atık su üretmeyen isterseniz biraz araştırıp link atayım size zaten seçenekde az o grupta çok tercih edilmediği için ama atık üreten gruptan bakarsanız pompalı ve selenoid valfli olursa atık oranı baya azalır.

Kendi Su Arıtma Cihazını
    Kendin Tasarla × 1
    Kasa Seçiniz: Açık Kasa (+2,500₺)
    Housing Seçimi: 2'li Housing (+1,200₺)
    1. Filtre: Purtrex 5 Micron (+300₺)
    2. Filtre: KX Matrikx CTO (+600₺)
    4. Filtre (Membran) : Vontron ULP 75 gpd Membran (+520₺)
    5. Filtre (Alkali / Mineral Filtresi) : İstemiyorum
    6. Filtre (Post Karbon / Tatlandırıcı): C.C.K 10 inch (+350₺)
    Pompa Seçimi : Basınç Pompası (+2,000₺)
    Valf Seçimi : Selenoid Valf (+600₺)
    İkinci Membran Seçimi : İstemiyorum
    Tank Seçimi: Tankpac PAE 8 litre NSF (+1,600₺)
    Musluk Seçimi : Sus 304 (+550₺)
    Kaçak Su Kesici: İstemiyorum
    Uv Filtre : İstemiyorum
    Montaj - Kurulum: İstiyorum (+900₺)

Bu set gayet iyi bir set pompalı ve selenoid valflı şekilde

Kredi kartı tek çekimde 9900 tl
    Havale eft ödemesinde 9400 tl ye geliyor dh indirimleriyle

• Kapalı kasa için 3'lü ön arıtma için ne tavsiye edersiniz f/p olarak.

5 mikron sediment

Gac karbon

Cto karbon

Şeklinde arıyorum.

benim "Puretron Regnum" arıtma sistemim yüksek ppm değerleri vermeye başladı? Geçen mart ayında filtre değişimi yapmıştık.

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

en son yapılan değişikleri Whatsapp'ta şöyle listemişsiniz:

purtrex

kx

2551

omn post

Arıtma musluk suyundan aldınız sanırım bu değeri yani alkali filtreden geçtikden sonra 55 tds.membranın yıprandığını anlamak için saf su değeri almanız daha ölçülebilir olur ona görr membran değişimi yapılabilir

hocam ben çok anlamam açıkcası. sizden servis yönlendirmesi isteyeceğim.

• Değerli dostlar ben annemle babama bir arıtma cihazı alacağım. Su içmek ve yemeklerde kullanmak amaçlı. En büyük sorunları suların kireçli olması. 8-12 bin TL arası bir bütçe ayırabilirim. En verimli kullanabilecekleri marka model hangisidir acaba? Yaşlı insanlar, bir yardımcı olursanız sevinirim.

• jinduw J kullanıcısına yanıt
    Hocam kireç bilimsel verilere göre kabul edilebilir düzeyde ise insan sağlığına zararlı değildir. Maden suyundaki kireç oranı çok yüksektir. Kireç demek sudaki kalsiyum ve magnezyum demektir. Yaşlı insanların kemik erimesi riskine bağlı her kaynaktan mineral alması yerinde olur.

Montajsız &amp;amp;amp;amp;amp; Elektriksiz &amp;amp;amp;#8226; Sıfır Atık Su &amp;amp;amp;#8226; Uzun Ömürlü Paslanmaz Çelik &amp;amp;amp;#8226; NSF &amp;amp;amp;amp;amp; WQA Sertifikalı
    Doğal mineralleri koruyan aktif karbonlu yer çekimi teknolojisi
  • Merhabalar. İçme suyu arıtması anlamında değil de genel ev şebeke suyundaki tuzdan kurtulmak mümkün mü? Şebekeye kuyu suyu verildiği için çok yüksek kireç ve sıfır klorlu bir suyumuz var. (test yaptım tds 1200-1300 ppm, klor sıfır, fransız su sertliği 30 un üzerinde).)Daire girişine bağladığımız bir su yumuşatma cihazı ile kireçten büyük oranla kurtuluyoruz. Ama banyo musluklarında, duşakabinlerde vst...hala kireç lekesi gibi lekerler oluyor. Suyun tuzlu bir tadı var, sanıyorum bu sebeple oluyor.

arıtma sonrası 3ay sonrası tds 25 ph 10.5.

başlarda ph 11.5 tu 3 ay sonra 10.5 lara düştü. ph bana yüksek geliyor sağlığımızı etkiler diye endişe ediyorum. düşürmek için ne yapabilirim şimdiden teşekkür ederim.
    1. Purtrex 5 Micron
    2. Omnipure GAC
    3. Kx Matriks CTO
    4. Filmtec 75 gpd Membran
    5. Omnipure 2551 Mineral Filtre
    6. Pentek IC 101 L

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.