< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (123. sayfa)

-
-
Tamam paraya kıyalım dedim puretron dan mütevazi olan modeli ks11 i alalım dedim onunda pompalı modeli stokta kalmamış. Pompasız olunca basınç yeterli de olsa verimi düşük oluyor sanırım.
Birde açık veya kapalı kasa olayını tam anlayamadım kapalı daha iyi değil mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.pilliadam.com/2020/05/28/su-aritma-cihazlari/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Konuya bir göz atın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
KS11'de kullanılan tankpac purefer marka filtreler stoklarımızda bulunmadığı için ks11 satışa kapalı. Dilerseniz yine nsf onaylı muadil filtreler kullanarak, aynı fiyat üzerinden yardımcı olabiliyoruz. Pompalı modelde basınçtan ziyade atık su oranı %20-25 oranında daha az oluyor pompasız modele göre. Kapalı kasa/açık kasa ise tamamen görsele hitap eder, başka bir fark bulunmamakta. -
Arkadaşlar Kuşadasında oturuyorum ve bölgedeki su tuzlu. Bırakın içmeyi çay için bile kullanamıyoruz. Özellikle tuz sorununu çözecek bir arıtıcı önerisi lütfen. Selamlar saygılar....
Merhaba, bizde ihlasın arıtma var, suyun ısınma problemi vardı geçen gün filtre değişti pompaya bakım yapıldı yağlandı temizlendi ama ısınma geçmedi ve 2 bardak su alınca su bitiyor sebepleri ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Alacağınız tüm ters ozmos cihazlar tuz sorununuzu çözer. Sizin dikkat etmeniz gereken alacağınız cihazda kullanılan filtrelerin sertifikası, kalitesi vb. unsurlardır. -
Değerli forum kullanıcıları, 123 sayfalık bu konu başlığı altında yorum yapan, tavsiyelerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler.
Umarım bu mesajımı doğru kişiler görür ve birisi yardım eli uzatır, gerçekten evime alacağım su arıtma cihazı için o kadar çok araştırma yaptım ki, allak bullak oldum.
Yönlendirmelerinize talip olduğum ve bilgilerinizi rica ettiğim sorum, aşağıdaki gibidir.
İstanbul / Çekmeköy - Alemdağ mah. yaşıyorum, burası ormanlık ve su basıncının düşük olmadığı bir semt, çok havadar ve doğa ile iç içe, ormanlık. Evime TEZGAH ALTI SU ARITMA CİHAZI almak istiyorum. Taleplerim aşağıdaki gibidir;
1-Alacağım su arıtma cihazının (sanırım doğru ismi NFS, belki yanlış biliyorumdur, siz lütfen düzeltin) tüm parçalarının su arıtma cihazı standartlarına uygun malzemeden üretilmiş olması ve hijyenik olması. (Hortum, vb. parçalar.)
2-Tankının paslanmaz, yosun tutmaz, kireç yapmaz ve antibakteriyel olması.
3-Filtrelerinin ve membran(umarım doğru yazmışımdır) filtresinin kesinlikle çok kaliteli olması ve lezzetli, kanserojen madde içermeyen, kaliteli bir su içmek istiyoruz. Senelik filtre değişimi ücretleri konusunda çok cimri olmamak ile birlikte paramızı da sağa sola savurmak niyetinde değiliz.
Umarım parça, filtre, servis ve ürün konusunda sorun yaşamayacağımız bir cihaza yönlendirilirim, bu konuda değerli tecrübe ve yönlendirmelerinize talibiz,
Saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkanMuratDemir -- 29 Mart 2022; 14:42:14 >
-
Bu konu ile ilgili bir kaç güne forumda yazı yayınlayacağım. Okuduktan sonra kafanızda çoğu şey netleşir.
Çok teşekkürler, dört göz ile bekliyorum. Şayet ne kadar erken bilgi alırsam sizden, o kadar daha mutlu olurum, biraz acil ihtiyacımız...
-
Bence asıl sorun şu ki herkes ya damacana kötü ya da arıtma kötü diye tartışmaya giriyor. Ama şu var ki bazı bölgelerde istesenizde şebeke kullanma şansı yok. Su tuzlu çünkü yemek hariç çay bile yapamazsınız. Bu durumda iki kötüden birini tercih etme durumundayız. Söyleyin damacana mı arıtma mı ?
Damacaların nakliye süreci ve doldurulan şişelerin üç dört senelik olduğunu düşünürsek herşeyi gözümün önünde ve benim takibimde olduğu için arıtma cihazı derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 31 Mart 2022; 12:18:13 >
Merhaba, benim şöyle bir sorunum var. Mutfakta ya da başka bir yer de bir süre musluk açılıp kapatılınca, arıtma cihazından guruldama sesi geliyor. Açıp kapağı bakınca bir borusunun guruldama esnasında titreşimini görüyorum. Eskiden de olurdu ama sanki artık sürekli oluyor. Bunun çözümü nedir, yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar. Çetin abiden xmaster arıtma cihazı aldım. Hem havale hem forum indirimi yapıldı. Ürün denilen zamanda kargolandı. Çetin abiye servisi nasıl çağıracağımı sorduğumda servisi bile kendi ayarlamış aynı gün geldiler. Ayrıca ben tabi su arıtmadan anlamıyorum. Servis filtrelerin çok kaliteli olduğunu söyledi. İlk defa arıtma kullanmama, hep Saka damacana kullanmama rağmen suyun tadını hiç garipsemedim hemen alıştım. Nişanlım ve kayınvalidem kendi evinde başka marka su arıtma kullanıyor bunu yeni evimize aldık. Tadının daha güzel olduğunu söylediler. Çetin abiye buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.
damacana fiyatlarının hızla artmasından ben de su arıtmaya geçmek istiyorum. Bir iki haftadır baya yazı okudum biraz kafam karıştı.
Benim tek istediğim babamın kendi evinde kullandığı conax class su arıtma cihazının yaşattığı şişkinliği yaşamamak. Bu arıtmadan su içtim mi affedersiniz çok fazla gaz yapıyor. Filtre bilgisi için Bağlantısı aşağıda var. Bana nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz?
Kendim de toplayabilirim hazır paket de alabilirim yeterki şişkinlik yapmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacesmebasi -- 2 Nisan 2022; 18:37:54 >
cihazda daki shut off valf bunu yapar.genelde çoğu cihazda olur bu ses.arıtmaya başlarken veya arıtma kapanırken kısa süreli titreme sesi gibi gelir.bu bir sorun değildir.ama bu ses gid gide sıklaşıyor ve süreside uzuyorsa cihaza giren su basıncında sorun olabilir.özellikle ilk(sediment filtre) tıkanması bu sesi yapar.
-
bu cihaza alkali filtre takın hocam. biocerayı öneririm.
özellikle arıtılmış su gelen cihazlarda bu sorun oluyor(binada yumuşatma sistemi varsa)
-
1 damacana su için Maliyeti ne bu cihazların arkadaşlar?
aynı sorunun cevabı için buradayım . damacana veya 100 litre su üzerinden kaç lira maliyeti oluyor bu cihazların
-
Bir buçuk sene sonunda amorti ediyordu ben araştırırken. Ama bir de şu var damacana kullanırken sadece içiyordum . Çay falan yapmıyordum ya da meyve sebze temizliğini yapmıyordum. Şimdi hepsini arıtmadan yapabiliyorum .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X