|
yoo sadece çakma pentairi kullanma yeter. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Mart 2022; 17:44:48 > |
|

2 Mobil
|
yoo sadece çakma pentairi kullanma yeter. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Mart 2022; 17:44:48 > |
|
merhaba. maalesef dediğiniz doğru piyasa tamamen sahte filtrelerle dolu durumda, eğer orjınal filtre fiziki olarak nasıl bunu bilemıyorsanız bir filtrenin orjınal olup olmadığını anlamanız çok zor olur.bu filtrelerin etiketlerini kopyalayanlar emın olun fatura vb belgelerinde shop layarak sahte hale getirebilir yıne yanıltabilirler. piyasada ürünün tamamını kopyalamak gibi bir durum şu anda mevcut değil,illaki farklı olan bir kaç yer oluyor.sahte filtrelerin tamamı etiketi değiştirilen filtrelerdir.yani şekil A markası filtrenin etiketi öıkarılıyor yerine PENTAİR bir filtrenin etiketini kopyalayarak ona yapıştırıyorlar ve esasen A marka olan filtreyi artık pentir olarak satıyorlar.Türkiyedeki durum bu şekilde ilerliyor. burda tüketinin dikkat etmesi gereken konu plastik kabartma baskılar olmalı,hepsinde olmasada çoğu markalı filtrelerde ya marka yada menşei ülkesi plastiğe kabartma olarak filtrede bulunuyor.en basit bu şekilde bir orjinallik kontrolu sağlayabilirsiniz başka yöntem olarak ise size satılan filtrenın orjınal halinin fotoğrafını yabancı kaynaklardan veya markanın internet sitesinden bulup filtre giriş-çıkış yerleri / uzunluk / kısacası etiket hariç diğer fiziki özelliklerini karşılaştırabilirsiniz.şu anda bunu yaparsanız mutlaka sahte filtre orjinal filtre ayrımını sağlarsınız. filmtec membranında karekodunu kopyalayıp başka membranlara yapıştırıyorlar,aynı şekilde burdada mutlaka fiziki farklıklar çıkıyor ama bunu anlamanız için elinizde birde orjinal filtre olmazk zorunda veya detaylı resimlerle karşılaştırma yapmalısınız.filmtec membran üreticisi dupontun bir uygulaması var DUPONT HOMEWATER,bu uygulkamaya karekodu okutursanız size orjınal olup olmadığını belirtecektir.kopya karekod olursada daha once okutulup okutulmadığını belirtecektir. filtrelerde bu şekilde orjına veya sahte olduğunu biraz uğraştırıcıda olsa anlayabilirsiniz ama tank ve muslukta bu ayrım neredeyse imkansıza yakın oluyor.çunku marka olarak sadece etıket bulunuyor.sadece orta kaynak çizgisinden bazı tankların hangi firmaya ait olduğunu anlamak mumkun fakat bundada orjinal tank elinizde bulunmalıkı kıyas edebilesinz. puretronwater olarak filtrelerin ispatı nasıl olur nasıl aldığım filtrenin orjinalliğinden emin olacağım derseniz yukarda açıkladığım gibi kullandığımız tim cihazlarda ki filtreler(hangi model olursa olsun) sadece etiket yapıştırma dan marka belirleyeceğiniz filtreler değildir.kullandığımız tüm filtrelerde ya plastik kabartma baskı yada karekod bulunur.bunun dışında her modelimizde hangi filtreyi kullandığımıza dair o filtrenin model ve marka numarası yazar,yabancı kaynaklardan filtrenin orjınalı ve puretronun size sattığı filtreleri kıyas edebilirsiniz. |
|
|
ihlas marka almayı düşünüyorum servis imkanı oldugu ve güvenilir oldugunu düşündüğüm için sizlerin önerisi nedir? İhlas markasından hangi modeli önerirsiniz aralarındaki farklar nelerdir? Yardımcı olursanız çok memnun olurum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brtkrn -- 20 Mart 2022; 22:30:48 > |
|
Su arıtma cihazı arayışında biri olarak HİDROTEK markası hakkında bilgisi olan var mı? sitesine göz attığımda nsf sertifikalı olduğu belirtilmiş ancak ürün özellikle de filtreleri hakkında bilginiz var mı? |
|
|
|
FC Bayern M ☆ Fenerbahçe SK ☆ Liverpool FC ☆ You Will Never Walk Alone ☆ |
|
hocam bende ihlasın Cebilon Silver modelini düşünüyordum ama diğer yandan araştırırken hidrotek firmasına denk geldim. nfs sitesinde markaya yönelik sertifikası mevcut ama tüm filtreleri kapsıyor mu bilemiyorum mh ye sorduğumda tüm ürün ve filtrelerinin nfs li olduğunu söylediler. Hidrotek sayfasında daha detaylı açıklaması güven konusunda artı iken ihlasın yaygın ağı daha avantajlı gibi. Hidrotek açık kasa ihlasla aynı fiyat ama kapalı kasası 500 tl daha fazla. yada yemişim nfs sini al 1000 tl lik sıradan bir set, sonra kaliteli filtrelerde değiştiririm diyorum. Sonuç ne dersen bende henüz karar veremedim. bi karar verirsen beni de bilgilendirirsen sevinirim. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 22 Mart 2022; 13:25:54 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Dediğim firma için nsf sitesine tekrar baktım sadece membran ve su tanklarının modelleri yer alıyor, dolayısıyla sadece bu parçalar sertifikalı olarak anlıyorum. firma sayfasında atık su olayının membrana göre değiştiğini 75 lik olanı 1-4 atık su oluştururken 100 lük membranda 1-1 atıksu oluştuğu bilgisi var ama ne kadar doğru bilemiyorum. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 24 Mart 2022; 12:38:55 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
1 haftadır ben de ekonomik bir arıtma cihazı bakmaya başladım. Yalnız her gittiğim yerde zam söylentisi var. Nitekim dün 1500 lira olan İhlas'lar 1700 olmuş. Merak ettiğim şeyler var. Cihazların filtre boyutları standart mı? Yani ilerleyen süreçte kendim istediğim filtreleri takabilir miyim ve bu filtrelerden verim alır mıyım? Bir de pompa filtreleme verimini etkiler mi? Bulunduğum daire için kimileri pompalı kimileri pompasız model öneriyor. Teşekkürler. |
|
fiyatı 920 tl bunların yerine daha uygun fiyatlı alternatifler var mı? |
|
|
122 sayfa konu olmuş hala tartışılıyor şöyle bir baktım bu konuya göre arıtıcı alacaksam yandık sonu yok. ama en azından şu ekonomik şu fiyatlı ama fiyatına göre çok iyi yada şu idare eder gibi bir sonuç yok |
|