Şimdi Ara

Kaliteli MP3 yapma hk. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
25.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fred78

Arkadaşlar bu "normalize" işlemi nedir ? hangi programı kullanmamız lazım?

normalizing işlemi müzikteki seslerin patlama/çatlama vb. bozulmalar yapmaması için yapılır.. bunun sebebi yüksek seste riplenmiş olmasıdır.. normalizing işlemiyle patlama yapan bölümler normal seviyeye çekilir.. bazı mp3'ler buna ihtiyaç duymayabilir.. ayrıntılı bilgi forumda mevcut..

mp3 gain programıyla bunu yapabilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Orjinalden alıntı: fred78

Arkadaşlar bu "normalize" işlemi nedir ? hangi programı kullanmamız lazım?

normalizing işlemi müzikteki seslerin patlama/çatlama vb. bozulmalar yapmaması için yapılır.. bunun sebebi yüksek seste riplenmiş olmasıdır.. normalizing işlemiyle patlama yapan bölümler normal seviyeye çekilir.. bazı mp3'ler buna ihtiyaç duymayabilir.. ayrıntılı bilgi forumda mevcut..

mp3 gain programıyla bunu yapabilirsin..

EAC+Lame kurdum.Ekstradan normalize yapmaya gerek kalmadı.Şimdi orjinal Cd lerimi mp3'e dönüştürmeye başladım.Sonuç mükemmel.Yönlendirdiğin bu topic için teşekkürler EXcom_Zkko.Çok şey öğrendim.

• yardımcı olduysam sevindim.. bu arada normalizing'e nasıl gerek kalmadı? mp3 gain programıyla "maximizing features" açık haldeyken bi kontrol et derim..
  • arkadaşlar şuraya bi programı bi koysanız tam düzgününü bulamadım.
  • mp3 lerim arasında türk olan 32 kbps miş millet 320 de
    ben onu 32 de dinliyomuşum yuh bana be hiç de farketmedim
    ama arada buz dağı varmış titaniği yaranın 44 katı
  • Arkadaşlar bana ID3 tag lerini düzenleyecek bir program önerebilirmisiniz? En iyisi nedir? Bir de ben bunları şimdi teker teker mi kopyalayıp yazmak zorundayım.. Şarkı ismine göre internetten tag bulan ve onları yapıştıran bir şey yok mu acaba? Kesin yapmışlardır aslında ama..
  • Tag&Rename, benim kullandığım ID 3 Tag programı O dediğiniz özelliğe de sahip aynı zamanda.
  • Arkadaşlar istek üzerine rapide tekrar upload ettim Exact Audio Copy (EAC) 0.9 beta 4 programını.
    yukarıda kurulumunu ve kullanılmasının açıklamalarını yapmıştım. güle güle kullanın.

http://r...apidshare.com/files/4664224/Exact_Audio_Copy__EAC__0.9_beta_4.rar.html
  • arkadaşlar elimde olan ve internetten binbir zahmetle indirdiğim mp3ler bu başlığa göre gayet kalitesiz aslında. zaten çoğunluğu 128lik ama kimbilir nasıl bi halden 128liğe çevrilmiş. ayrıca benim bildiğim kadarıyla bu çevirilerde ses kartının da önemi büyük. ben bahsedildiğini görmedim burada. ya bahsedildi de gözümden kaçtı, ya da gerek yok.

konuya dönecek olursak bu arşivi kaliteli bi ibçimde nasıl tekrar kurabiliriz? bütün sevdiğim parçalar ayrı ayrı kişilerden ve aynı olanların da ayrı albümlerinden. yani cdsini almaya kalksam mp3 sayısı kadar cd almam lazım. mp3 satan sitelerden almaya kalksam onların mp3 satacam diye kaliteyi hiç umursamadan nasıl çevrildiği belli olmadan satışa sunuyolar. benim alet için şu yazıyo sitesinde:

Audio File Type
    MPEG 1/2/2.5 Layer 3,WMA,ASF,OGG

Bit Rate
    MP3, WMA : 8Kbps ~ 320Kbps / OGG : up to Q10

buna göre en iyi ogg sanırım ama p2p sitelerinden arama yapılarak bulunan ogg'ler de aslında kalitesiz bi mp3'ten convert edilmiş olabilir. bunu anlamak için de her mp3(ya da ogg) için ayrı ayrı dinleyerek analiz yapmaya kalksak işin içinden çıkılmaz.

sonuç olarak demem odur ki elimde sevdiğim şarkılardan oluşmuş bi mp3 arşivi var ve ben bunu "mümkün olan" en iyi kalitede dinlemek için ne yapabilirim?

• mp3 encode etmeyle ses kartının alakası yok. sadece dinlerken önemi var. elindeki mp3 leri en kaliteli şekilde dinlemek için hiç yeniden encode etmeden kullanman gerekir. yada müzik cd sinden yeniden encode edeceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: osman_goksel

mp3 encode etmeyle ses kartının alakası yok. sadece dinlerken önemi var. elindeki mp3 leri en kaliteli şekilde dinlemek için hiç yeniden encode etmeden kullanman gerekir. yada müzik cd sinden yeniden encode edeceksin

dediğim gibi hiçbiri müzik cd'sinden değil. hepsi internet kaynaklı. mp3 satan siteler istediğimiz şarkılar teker teker seçebilme imkanı sunsalar da kalite açısından hiçbir opsiyon sunmuyolar bildiğim kadarıyla.

elimdeki mp3 listesine göre bu parçaları yeniden indirmeye kalksam bu başlıkta yazanlara göre "güzel" ya da "kaliteli" olarak tanımlanabilecek şekilde nereden bulabilirim? ya da başka bi yolu var mıdır? kaliteli mp3 dinlemek istiyosak illa gidip onun cd'sini mi almak zorundayız? sonra bi kaç kaliteli formattan birine çevirip gerekiyosa normalize yaparak dinliycez öyle mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: osman_goksel

mp3 encode etmeyle ses kartının alakası yok. sadece dinlerken önemi var. elindeki mp3 leri en kaliteli şekilde dinlemek için hiç yeniden encode etmeden kullanman gerekir. yada müzik cd sinden yeniden encode edeceksin

evet ses kartıyla alakası yok ama cd sürücüyle birebir alakalı.

@ difference

aslında bir nevi evet. kaliteli mp3 veya flac veya ogg herneryse dinleyebilmek için orjinal cd den kendin rip yapman en ideali.
  • FLAC formatı için en iyi program hangisi? tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?
  • FLAC' ın kendi kodeki tabii ki, EAC+ FLAC kodeki, olayı çözer. Herhangi bir yardım lazımsa yardımcı olayım.

FLAC' ın kendi sayfası;
    flac.sourceforge.net

APE' i biçimini de öneririm;
    http://www.monkeysaudio.com/
  • quote:

Orjinalden alıntı: soundchaser

FLAC' ın kendi kodeki tabii ki, EAC+ FLAC kodeki, olayı çözer. Herhangi bir yardım lazımsa yardımcı olayım.

FLAC' ın kendi sayfası;
    flac.sourceforge.net

APE' i biçimini de öneririm;
    http://www.monkeysaudio.com/

nedense ilk senin mesaj atıcağını biliyodum. saol dostum. henüz dap alamadık ama, yavaştan başlayalım arşivi FLAC lamaya.

• Heheh, eyvallah

Hayırlısı hocam, iyi bir şey alırsın inşallah. FLAC, APE, WAVPACK bu üçünden hepsini teker teker deneyip, PC' ye en çok hangisi uyarsa onu kullanmanı tavsiye ederim.

Burada ise kayıpsız formatların kapıştırması var, ayrıntılı bir döküman okumanı tavsiye ederim;
    http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Lossless_comparison
  • Elimizde olan 128 kbps değerli bir MP 3 parçasını VMA formatına dönüştürürken hangi değeri tercih etmeliyiz. Ya da tersinden VMA 128 ise MP 3 kaç olmalı. Arşivimin yarısı MP 3 Yarısı VMA formatında. Bu işlemdeki kazanç yada kayıpları hesaplamak istiyorum da.(Dinleme kalitesi açısından)
  • quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

Elimizde olan 128 kbps değerli bir MP 3 parçasını VMA formatına dönüştürürken hangi değeri tercih etmeliyiz. Ya da tersinden VMA 128 ise MP 3 kaç olmalı. Arşivimin yarısı MP 3 Yarısı VMA formatında. Bu işlemdeki kazanç yada kayıpları hesaplamak istiyorum da.(Dinleme kalitesi açısından)

yanılmıyosam, sen WMA ya çevirirken misal 224 ü seçsen bile converter program eski bit rate in el verdiğimi maksimum oranda çeviricektir. 128 ise 128 i seçebilirsin sen. gerçi bu 2 formatı her yazılım ve mp3 çalar destekliyo, zahmetli bir iş yani neden çeviriyosun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wq

quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

Elimizde olan 128 kbps değerli bir MP 3 parçasını VMA formatına dönüştürürken hangi değeri tercih etmeliyiz. Ya da tersinden VMA 128 ise MP 3 kaç olmalı. Arşivimin yarısı MP 3 Yarısı VMA formatında. Bu işlemdeki kazanç yada kayıpları hesaplamak istiyorum da.(Dinleme kalitesi açısından)

yanılmıyosam, sen WMA ya çevirirken misal 224 ü seçsen bile converter program eski bit rate in el verdiğimi maksimum oranda çeviricektir. 128 ise 128 i seçebilirsin sen. gerçi bu 2 formatı her yazılım ve mp3 çalar destekliyo, zahmetli bir iş yani neden çeviriyosun?

İki sebeple çevirmeye ihtiyacım var. Otomobilimin seti mp 3 çalıyor VMA desteği yok. Bazı sevdiğim albümleri CD'ye kaydedip otomobilde dinlemek istiyorum. Bunun için VMA olanları MP 3 yapmam gerekiyor.

İkinci sebep; VMA formatı daha az yer kaplıyor diye biliyorum. Cretive Zen Vision M kullanıyorum. Özellikleri sayılırken , tam kapasitesi kullanılırsa 7500 MP 3 veya 15.000 VMA parça alabilir diye yazıyor. Yoksa ZVM her ikisinide desteklediği için çevirmeye gerek duyulmaz aslında. VMA olursa arşive daha çok parça atmak olanağı olacak bu duruma göre.

Bu arada; bu iki formattan hangisini tercih etmeli sence ? Orjinal CD den riplerken hangi format daha üstündür ? Bu konuda da bilen arkadaşların tavsiyelerini öğrenmek isterim.

Format dönüştürme işlemini ZVM ile gelen kurulum CD si içinde gelen dönüştürücü ile yapıyorum. ve bu işlem sırsasında standartı proğramın kendisi belirlemiyor. İstediğin değerleri seçebiliyorsun. Ama dediğim gibi kalite konusunda kaygılarım var. En ideal değerleri bulmaya çalışıyorum.

• @ vuralkan

arkadaşım hangisinin tercih edilmesi gerektiği inan bana tamamen kişisel bir tercih. mesela ben yüksek kbit de çevirdiğim Variable rate WMA ların tizlerine bayılmıştım ama çok yer kaplamıştı. dolayısıyla tüm arşiv için yapılabilicek bir şey değil. bence sen düşek kbit değerlerinde aynı şarkıları hem WMA hem de MP3 olarak bi çevir ve sonra en iyisinin hangisi olduğuna senin kulağın versin, sonuçta sen sinliceksin. ama arabada dinliceksen ve eğer bass ağırlıklı müzikler dinliceksen, bass frekanslarında benim kulağıma MP3 formatı daha başarılı gibi gelmişti ama yine söylüyorum algılama meselesi kişiden kişiye değişebilir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.