Şimdi Ara

KALICI ÖZGÜVEN KAZANILAMAZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun arastirmalarim ve çabalarım sonucu bu kaniya vardim. Her seyi denedim. Internette tavsiye veren butun güven abidelerinin sozlerini hayatima gecirdim. Ama elde ettigim seyler hep gecici ozguvenler oldu. Yani anlikti her sey.

Çabalamayi ne zaman biraksam eski halime geri dönüyordum. Ve sonra anladim ki eger siz hayata loser başladiysaniz loser bitireceksiniz demektir.

Uzun uzun yasadiklarimi anlatamam ama deneyimledim bütün bunlari. Kendimi cok iyi hissettigim zamanlar oldu. Asiri özgüvenli hissettigim anlar oldu. Hala da ara ara oluyor. Ama sadece o anda hissettiriyor. Sunun gibi dusunun. Bir konuda uzmansaniz. O konuda ozguven eksikligi pek yaşamazsiniz.

Bu da bazi konularda çabalayinca uzmanmissiniz gibi davranmaya benziyor. Bu yuzden rol yapmak gibi bir sey oluyor ve gercekten bi uzmanliginiz olmadigi icin cabalamayi kestiğiniz an çöküş yasiyorsunuz.

Bu uzmanliklar da zaten genellikle cocukken olusan seyler. Uzmanlik diyince kafaniz da karismasin. Futbol basket kizlarla iletisim erkekler arasinda iletisim liderlik sosyallik vs. Vs. Bunlarda uzmanliklar yetenek veya cocuklukta gelistirmekle alakali seyler.

Eger berbat bir cocukluk gecirdiyseniz ne yazik ki telafi etmek mumkun olmuyormuş bunu anladım.

Ama çabalamaya devam edicem tabiki. Belki daha fazla ugrastikca sonuçlar degisecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben çocukluktan gelen yetiştirilme tarzının, aile davranışlarının ve psikolojisinin ve çevredeki insanların, özgüven üzerinde büyük etki olduğuna inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

Ben çocukluktan gelen yetiştirilme tarzının, aile davranışlarının ve psikolojisinin ve çevredeki insanların, özgüven üzerinde büyük etki olduğuna inanıyorum.

Katılıyorum bu yoruma

Küçükken ailenin çocuğa korucu gibi bakması,ona hiç sorumluluk yüklememesi veya değer vermemesi çocukta özgüvensizliğe neden olabiliyor.

Tabii küçükken yaşanılan travmalarda cabası

• Maalesef arkadaşlar, bu işin ne yetirişilme tarzı ile nede çevreyle alakası var.

Tamamen tiple alakalı. Tip yok ise de,kendini sevmelisin. Kendinle barışık olmalısın. İnsan kendini severse özgüveni olur.

• Hayat her zaman aynı değil. Bazen özgüvenin yükselebilir yada düşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxiousu

Maalesef arkadaşlar, bu işin ne yetirişilme tarzı ile nede çevreyle alakası var.

Tamamen tiple alakalı. Tip yok ise de,kendini sevmelisin. Kendinle barışık olmalısın. İnsan kendini severse özgüveni olur.

Tipim gayet iyi hocam. Tek basima curutuyorum tezinizi. Cok guzel kizlardan teklif de aldim. Ama is tipte degil iste ne yazik ki. Ayrica kizlarla iliski icin tip onemli olsa daho hayatin her alaninda kendini tipinle kurtaramazsin.

Olaya sadexe karsi cins olarak bakmamak lazim. Erkekler arasinda da ozguven onemlidir. Nasil kizlar guzellik icin birbiriyle yarisiyolarsa erkeklerde kendi aralarinda rekabet duygusuyla ozguven yaristiriyorlar.

Dis gorunus ilk izlenimdir. Coook asiri bir yakisliligin yoksa zaten normal de olsan cirkin de olsan ne kizlar icin ne erkekle4 icin durum degismez insanların bakis acisi degismez. Erkek zaten hemcinsindir. Kadinlarsa tipten cok fizige bakarlar dis görünüste oncelikle. Tipin de asiri iyiyse seninle gelip tanismak isterler.

Tabi her seyi ozguvenle kisitlamamak lazim. Aslinda yasanan tum sorunlari bir baslik altinda toplayacak bir kelime gerekiyor buna da ozguven eksikligi diyoruz. Oysaki cocuklukta yasanan travmalar aile ici siddet vs. Sadece ozguveni degil daha bir cok karakter ozelliklerini de etkiliyor.

Mukemmelliyetcilik gibi kararsizlik gibi boktan karakter ozelliklerine sahip olabiliyorsunuz.

Iste isin kotusu bunlar ne tanriya dua etmekle geciyor ne cabalamakla. Belki bir umut bilincalti egitimiyle değiştirilebilir bunu denemedim. Psikologlar pahali oluyor.

• Kazanılır. Psikiyatriste sonra psikoloğa gidip sorunlarını çözeceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven ve Kin Duygusu
    8 yıl önce açıldı
    Özgüven,teknoloji ve kızlar..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kesnek kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum. Özgüveni bi yerlerden okuyarak yada dışarıya bakarak kazanamazsin zaten. Aktarılabilir birşey değil, sadece kendin kendine ogretebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.