Şimdi Ara

Kalıcı dövme ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
15.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün kalıcı Atatürk imzası yaptırdım sol kolumun iç tarafına. dövmeyi yapan bana vazelin sür 10gün boyunca dedi, su vurma gibi bi uyarı yapmadı. ben vazelin sürüyorum, bugün bi kaza oldu ve kolum bir müddet ıslak kaldı. kurularken sanki boya kalkmıs gibi gelio, imzanın sonudaki "k" harfinin bir parçası kopmus gibi. böyle birşey mümkün mü, boyanın deriden kalması? yoksa peçeteye çıkan boyalar deri üstünde fazladan kalan boyalar mı? saatlerdir bunu taktım kafaya bi açıklarmısınz rica etsem...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalıcı Dövmeler: Bakım ve İyileşme

Kalıcı dövmeler, cildinize pigment yerleştirilerek oluşturulan kalıcı sanat eserleridir. Dövme yaptırdıktan sonra, cildinizin iyileşmesi ve dövmenin güzelliğini koruması için uygun bakımı uygulamanız önemlidir.

Dövme İyileşmesi

Dövme iyileşme süreci genellikle 2-4 hafta sürer. Bu süre zarfında dövmenizi temiz tutmalı, nemlendirmeli ve güneş ışığından korumalısınız. Dövme iyileşirken, aşağıdaki ipuçlarını takip etmeniz önerilir:

• Dövmenizi günde iki kez nazik bir sabun ve suyla yıkayın.
    • Dövmenizi tamamen kuruttuktan sonra, üzerine ince bir tabaka dövme bakım kremi sürün. Dövmeye vazelin sürülür mü sorusunun cevabı hayırdır, çünkü vazelin gözenekleri tıkayabilir ve iyileşmeyi geciktirebilir.
    • Dövmenizi sıkı giysilerden veya sürtünmeden koruyun.
    • Dövmenizi güneş ışığından uzak tutun. Güneş ışığı dövmenin rengini soldurabilir ve hasar verebilir.

Bakım İpuçları

Dövmenizin iyileştikten sonra da uygun bakımı uygulamanız önemlidir. Bu, dövmenizin rengini korumasına ve güzelliğini yıllarca sürmesine yardımcı olacaktır. İşte dövme bakımınız için bazı ipuçları:

• Dövmenizi düzenli olarak nemlendirin. Nemli cilt, dövmenin renginin korunmasına yardımcı olur.
    • Dövmenizi güneşten koruyun. Dışarı çıkarken dövmeniz üzerine güneş kremi sürün.
    • Dövmenizi sert kimyasallardan uzak tutun. Sert kimyasallar dövmenin rengine zarar verebilir.
    • Dövmenizin üzerine aşırı alkol içeren ürünleri uygulamayın. Alkol dövmenin rengini soldurabilir.

Kalıcı dövmeler, uygun bakımla uzun yıllar boyunca güzelliklerini koruyabilirler. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek dövmenizin güzelliğini yıllarca koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: xraydeniz

Arkadaşlar dün kalıcı Atatürk imzası yaptırdım sol kolumun iç tarafına. dövmeyi yapan bana vazelin sür 10gün boyunca dedi, su vurma gibi bi uyarı yapmadı. ben vazelin sürüyorum, bugün bi kaza oldu ve kolum bir müddet ıslak kaldı. kurularken sanki boya kalkmıs gibi gelio, imzanın sonudaki "k" harfinin bir parçası kopmus gibi. böyle birşey mümkün mü, boyanın deriden kalması? yoksa peçeteye çıkan boyalar deri üstünde fazladan kalan boyalar mı? saatlerdir bunu taktım kafaya bi açıklarmısınz rica etsem...

dövmeyi yaptırdığın kişiye sormak en mantıklısi. Kafana da takma o kadar yine duzeltilir yapılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xraydeniz

Arkadaşlar dün kalıcı Atatürk imzası yaptırdım sol kolumun iç tarafına. dövmeyi yapan bana vazelin sür 10gün boyunca dedi, su vurma gibi bi uyarı yapmadı. ben vazelin sürüyorum, bugün bi kaza oldu ve kolum bir müddet ıslak kaldı. kurularken sanki boya kalkmıs gibi gelio, imzanın sonudaki "k" harfinin bir parçası kopmus gibi. böyle birşey mümkün mü, boyanın deriden kalması? yoksa peçeteye çıkan boyalar deri üstünde fazladan kalan boyalar mı? saatlerdir bunu taktım kafaya bi açıklarmısınz rica etsem...

Ben 2 sene once unlu bir dovmeciye sol koluma buyuk bir dovme yaptirdim ancak
    bana 1-2 gun dus yapma yapacaksanda ustunu folyu ile iyi sar dedi.Vazelini ise 4-5 gun surup biraktim.
    Ertesi gun bu isi yaptigindan fazlaligin peceteye yapistigini dusunuyorum ama gormek lazim...

• birşey olmamıştır biraz kabuk atar başta onun içindir zaten 2 güne deriye işliyor dövme geri kalan zaman ise iyileşme süreci
  • Selamlar,

Kalıcı dövme dediğimiz şey, dövmenin derinin 1-2 milimetre altına iğne ile doldurulmasıdır. Yapım aşaması gayet basit ve sadece yetenek istese de bakım aşaması ve sonrası gerçekten özen istiyor.

Güzel, kalıcı ve kolay solmayan bir dövme için öncelikle Intenze veya Mom's gibi bilinen markalarda bir mürekkep kullanılmalı. Ayrıca deriye çok derin girilmemeli ki, deri bunu bildiğimiz kesik gibi yara sanmasın, öyle müdahale etmesin yaraya.
    Yapım aşamasından sonra vazelin ve hatta aslında bepanthene gibi bir krem sürmek hem yaranın daha sağlıklı bir iyileşme süreci göstermesine hem de çok kuru veya çok nemli olmamasına yardımcı olur. Ayrıca bakterilere karşı korur.

Şimdi asıl sorduğun nokta: Dövmeden boyanın kalkması oldukça sık rastlanan durumdur. bildiğin hiç boya kalmadığı da olur, erken boya kalkan yerin soluk kaldığı da. Bunun sebebi olarak bana iki şey söylendi
    1. (ve benim mantıklı bulduğum) Dövme boyası derinin altında tam yer edinmeden vücuttan atılıyor. Bu yara kabuğunun erken soyulması sonucu orada iz bırakması gibi bir şey.
    2. Boya deri altında yeteri kadar kalmadığı için bulunması gereken yerdeki hücrelere işleyip onların pigmentlerini değiştiremiyor.

Dediğim gibi bana 1. sebep daha mantıklı geldi. Yine de iki durumda da olgunlaşmamış bir dövme yarası kavlatılırsa oradaki boya gidebilir ve kötü bir görüntü ortaya çıkabilir. Ayrıca dövme üzerinde büyük alanlı sivilce veya yara gibi deformasyonlar da dövmenin kalitesini bozacaktır.

Son olarak güneş ışığına (özellikle yazın, öğle saatleri ve öğleden sonraları) maruz kalırsa solma yapar, fazla kilo alımlarında (15-20 kilo ve fazlası.. öyle 5-7 kilo ile fark etmez) dövme şekli bozulabilir. Kas konusunda, 1000 dövmeliden birisi belki dövmesinin bozulacağı kadar kas yaptığı için çok düşünme derim.

• Beyler benim de ufak bir sorum olacak kesin degil ama dovme yaptirabilirim 17 yasindayim vucut gelistirme yapiyorum acaba tamamen bitince mi yapsam hani kas buyuyor ya sekli bozulur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.