Şimdi Ara

Kalibrasyonsuz multimetre alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir proje yürütüyoru mevcut multimetrem bozuldu, yeni bir multimetre almam lazım fakat fiyatı çokta olmaması lazım. Unit UT 204 ürünü almayı düşünüyorum. Kalibrasyon ek olarak 160 lira. Benım için gerekli olan değerler 10 - 30 amper aralığında akımlar, 10 ile 30 volt aralığında çalışıyorum yanı bir rf devresi gibi bir işim yok. Sizce kalibrasyonsuz almakta bir sorun olurmu ? Kalibrasyonsuz olursa ne kaybederim ?

• Fabrika çıkışı zaten kalibrasyonludur.
    Ayrıca kalibrasyona gerek yoktur.

Pensametre alacaksanız , amper ölçmelerinde dikkat etmeniz gereken;

Ac ve dc akım ölçebilen ampermetre olmalıdır.
    Alacağınız ölçü aletinin özelliklerini iyice inceleyin. Ucuz modeller de dc amper ölçme özelliği yoktur.
    UT204 modellerinde arka ekran aydınlatması yok diye hatırlıyorum. UT210E modeline de bakabilirsiniz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 27 Şubat 2021; 13:18:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt

Ama saçma değilmi tekrardan kalibrasyon seçeneği koyulmuş siteye.

Sizin tavsiye ettiğiniz üründe güzel aslında sanırım onu alacağım.

Bilgilendirme için teşekkürler.

• Saçma değil. Ticari kazanç seçeneği...
    Müşteri için tercih meselesi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzkaancom kullanıcısına yanıt

fabrikada yapılan kalibrasyon seri üretime bağlı olduğu için, daha kaba bir şekilde yapılmıştır. firma ise daha hassas bir kalibrasyon yapacaktır. gerekliliğine gelirsek, verdiğin değerlerde hata payının çok düşük olmasına ihtiyacın yoksa, boşuna masraf yapmış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 27 Şubat 2021; 23:48:52 >
  • Merhaba,

Bazı işler için cihazlarda kalibrasyon şartı olur. Kamu ihaleleri vs bahsediyorum. O işte kullanılacak ekipmanların akredite firmalar tarafından kalibre edilmiş olması şart koşulur ihalede.

Ama bu bahsedilen kalibrasyonun normal hobi kullanıcısı için bir gereği yok.

Kolay gelsin.

• Öncelikle kalibrasyon neden yapılır onu bilmek gerekir.

Eğer siz bu ürünü belli kalite sertifikalarına sahip bir şirkette kullanacaksanız, kalibrasyon kesinlikle gereklidir. Çünkü bağımsız kurumlar tarafından yapılan denetlemelerde ölçüm aletlerinin kalibrasyon sertifikalarına bakılır/bakılabilir. Ürünü yeni dahi alsanız kalibrasyon belgesi almanız gereklidir. Bakıldığında sizin de onaylı bir kalibrasyon laboratuvarından aldığınız sertifikayı sunmanız gerekir. Zaten ilgili laboratuvar kalibre ettiği cihazın üstüne kontrol ettiği cihazın üstüne kalibrasyon tarihini de belirten bir etiket yapıştıracaktır. Bu kalibrasyon belli aralıklarla tekrarlanması gerekir.

Hobi amaçlı kullanılan bir cihaz ise ve de çok hassas işler yapmayacaksanız gerekli değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam hobi denemez yani proje için kullanıyorum ama benden bunu denetleyen herhangi bir kurum yok, mili amperler yada mili voltajlar cinsinden bir çalışmam yok, 10 - 30 amper aralığında akımlar, 10 ile 30 volt aralığında çalışıyorum. Yinede sizlere danışmak istedim. Herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.