Şimdi Ara

Kalem - Kağıt - Silgi - Traş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cetvel...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silgi
  • aslında ben günümüz uçlu kalem dünyasında çok fazla ihtiyaç olmayan, ne etliye ne sütlüye karışan bir zımbırtı olduğu için kalemtras dedim. ayrıca iç güzellik olduğu kadar dış güzellik de önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalem.
  • Kalem
  • Kalbim kağıt gibi tertemiz olduğu için ,kağıt olmak isterdim.:)
  • Kalem
  • Kalem ve kalem traş olmak isterdim. Hem yazmak hem yazmaya olanak sağlamak isterdim sanırım...
    Gerçi yazıyorum ara ara da olsa da kalem traş olmayı becermek için epey yol daha lazım. Kalemden, tahtadan anlamak ne kadar nasıl yontacağını iyi bilmek lazım.
  • kalem olmak isterdim...
  • silgi olmak isterim

söyle analizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Hemen, aceleyle cevap Vermeyin. Şöyle iki dakka düşünün, tartın ve sonra cevap verin. Mümkünse tercihinizi izah edin.

Diğer türlü verilen cevapların çok fazla bir anlamı yok. En azından sizi hiç tanımayanlar için.
  • Bizim bu dört nesneden hiçbiri olma durumumuz yok. Zira yazan yazdı üzerimize... Ne silebiliriz ne de baştan yazabilir veya yazdırabiliriz.

Fena oldu be
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Bizim bu dört nesneden hiçbiri olma durumumuz yok. Zira yazan yazdı üzerimize... Ne silebiliriz ne de baştan yazabilir veya yazdırabiliriz.

Fena oldu be

Dostoyovski alert
  • Kalemtraş hocam. Analizi isterim Cidden çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qrznBot -- 2 Temmuz 2012; 18:55:44 >
  • hiçbir şey düşünmeden yaptığım ilk tercih kalemtıraş oldu.

bu aralar biraz sinirli oluşumdan, halletmem gereken sorunların dağ gibi olmaya başlamasından dolayı hırçınlığımın dışa vurumu olarak yorumladım bunu.

düşününce ise kağıt olmak mantıklı geldi. kalem ile kağıt arasında gittim ama kağıdı seçtim.
    kalem geçici, kağıt ise kalıcı hafıza gibi bir şey. o kitabı basan matbaa değil, o kitaptır değerli olan.

kalem, bir kitabı okuyup o kitaptan sonsuza kadar ayrılmak gibi bir şey benim için. okuduklarımı hafızamda çok kaba hatlarıyla tutabiliyorum, 5-6 kere okuduğum sarıkamış ile ilgili her kitaptan hala aklımda çok fazla şey olmaz, oraya buraya aldığım notlardan hatırlarım bilgileri.

kağıda gelirsek, kağıt benim için bir kitabı okuduktan sonra o kitabı elimin altında bulundurmak gibi bir şeydir. kitapları okurken not yapışkanlarıyla önemli yerleri belirtirim. bu da benim için o bilginin sonsuzluğu demektir.

yani benim için kalemin bilgisi, bir kitabı bir kere okuyup da yıllar sonra kaba bir tabirle "şu kitapta genel olarak xxx döneminde yyy makamının yaşadığı sorunlar anlatılıyor" demek gibi bir şey iken; kağıdın bilgisi o kitaptan net alıntılar yapabilmek, o bilgilere sonsuza kadar sahip olabilmektir.

• Kağıt.

Tabula Rasa
  • Silgi olmak isterdim. Böylece hem yazılanları görebilir hem de gereksiz harfleri silerek bırakacağım harflerle kendimi ifade edebilirdim.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalemtraş

şunu mu düşündün?

kağıt = toplum, kültür.
    kalem = birey.
    silgi = devrim, karşı devrim.
    kalemtraş = öğretmen, eğitmen, fikir adamı

kalem ve silgi her zaman bitecek ve yenileri gelecektir. kalemtraşlar kalemleri ve silgileri eğiterek kağıda güzel eserler bırakma amacında olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 1 Temmuz 2016; 13:12:02 >
  • Kalem traş. Çünkü ben olmazsam kalem işlevini devam ettiremez, silginin işlevini yitirmiş, artık yazamaz hale gelmiş bir kalem ile bağı kalmaz. Tüm bu eylem zincirinin ardından kağıt her zaman boş kalmaya mahkum olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 13 Eylül 2016; 4:49:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.