evet sanırım arkadaş "dokanmatik" ekran yapmaya çalışıyor
hayır ikiside değil ama kalay okist ti cam uzerinde tutabilirsem
bir çok şeyi gerçekleştirebilirim mesala ben su an için titayum diosit solar pili var o deneyi yapmak istiyorum
eğer başarabilirsem dokunmatik ekranda yapabilirim
ve buarada uzman_as arkadaşıma tşk. ediyorum yine burada ve konuma dahil olduğu için
dokunmatik ekranı ben yaptım ama saydam olmuyor aliminyum folyo ve karbon ile yaptım ve lcd ekrandada kordinatları yazdırmayı başardım
şimdi mousenin çalışma prensibini öğrenip bilgisayaımda uygulayacağım
hocam solar panel için birşey diyemiycem ancak dukunmatik bir mouse yapmak çook kolay. üstelik bu iş için kalay oksit karbon vs ile uğraşmaya hiç gerek yok. geçenlerde instructables da bir proje gördüm adamlar yanlızca webcam ve karton kutuyla dokunmatik bir yüzey yaratıp windowsu kontrol ediyolar. bana kalırsa bi araştır derim. aslşında güneş paneli yerinde fuelcell (yakıt pili) yapabilirsin. hem çalışma mantığı hemde yapılışı daha basit. sıvı hidrojen ve oksijeni nasıl temin edebilirsin bilmiyorum ama, ürettiğin güç solar panelden daha fazla olacaktır.
fulsel olayı nasıl oluyor
sizin dokunmatik ekran biliyorum webcamla yapılıyor ben pad yaptım işte ya ne işe yarar ise artık
ama seffaf olursa güzel olacaktı en azından arkası görünürdü yazılar yazardı gibi..vs.
siz fulcell olayını biraz açarmısınız sonra ben birazda interneten araştırım
fuel cell sıvı veya gaz hidrojen ve oksijenin yarı geçirgen 2 elektrot arasında reaksiyona sokulması ile eleketrik üreten bir nevii pil dir. yapısı basit olmasına karşın çalışma ısısı oldukça yüksektir. yaklaşık 90-100 derecelere kadar çıkabilir.elektrotların ve katalizölerin kimyasal yapısı hakkinda internetten biraz bilgi edinmen lazım.
Affınıza sığınarak bir şey sorucağım. Dokunmatik ekranlardan bahsetmişsiniz , bu ekranların tamiri yapılıyormu yapılıyorsa tamir eden birilerini biliyormusunuz?
cihaza bağlı olarak bu forumda uzman_as adında bi arkadaş yapıyodu sanırım:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme