Şimdi Ara

Kakadu türlerinin bakımı? Ve kafes tür & fiyatları hakkında yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
42.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bahçede bir köpeğim var ama ev içinde de bir evcil hayvanımın olmasını istiyorum. Evde daha önce elimden muhabbet kuşları, su kaplumbağası ve hamster geçti. Şu anda ev hayvanım yok.

Başta iguana düşünüyordum dışarı çıkartıp dolaştırırım da diye. Ama pek iyi şeyler duymadım iguanalar hakkında. Bakımının bukalemundan daha kolay olacağını düşünüyordum sebze yedikleri için ama onlar için de mekan hazırlamak gerekiyormuş özel ısıtıcısından nem yapıcısına kadar. Ben sadece dallı bir ağaç üzerine bakmayı düşünüyordum. Ayrıca bazıları ağırbaşlı değil çok haraketli olabiliyormuş, yani dışarıda gezdirememe ihtimalim de var kaçıp gidebilir diyorlar. Ve karakteristlik özellikleri oluyormuş igunaların, yani eğer karakteri bozuk bir yavru alırsam büyüyünce de karakteri bozuk olacak ve istediğim gibi olmayacakmış. Bu yüzden ne kadar çok iguana istesem de şimdilik almaktan vazgeçtim.

Başta muhabbet kuşu türü düşündüm ama papağan cinsi almayı istiyorum şimdi. Birçok papağan türüne baktım, türleri araştırdım, büyük bir kuş istediğim için Kakadu türünde karar kıldım. Bağırma problemleri varmış ama kolay evcilleştirilebilen bir türmüş ve çok oyuncuymuş. Boyutları 33 santimden 50 santime kadar değişiyor türünden türüne.

Pembe kakadu da görmüştüm başka sitelerde ama evcilleştirmesi zor diye okudum. Ayrıca türkiyede bulunabilir mi bilmiyorum. En tatlı o duruyordu aslında. Ama aklımdaki tür şu anda Beyaz Kakadu ile Sülfür Kakadu. Alttaki bilgileri papağan türlerini araştırdığım siteden direk olarak aktarıyorum.

Adı: Beyaz Kakadu
    Latince adı: Cacatua alba
    Boyu:45 cm
    Ortalama Ömrü:40 Yıl
    Bakım Zorluğu: Zor
    Ses Seviyesi: Yüksek
    Konuşma Yeteneği: Orta
    Özellikleri: Kakadu ailesinin en iri üyesidir. Çok oyuncu ve kolay evcilleşebilen bir türdür. Bütün kakadu türlerinde olduğu gibi bağırma olayına karşı iyi eğitilmesi gerekir.

Adı: Sülfür Kakadu
    Latince adı: Cacatua galerita
    Boyu:50 cm
    Ortalama Ömrü: 40 Yıl
    Bakım Zorluğu: Orta-Zor
    Ses Seviyesi: Yüksek
    Konuşma Yeteneği: Orta
    Özellikleri: Çok oyuncu ve kolay evcilleşebilen bir türdür. Bütün kakadu türlerinde olduğu gibi bağırma olayına karşı iyi eğitilmesi gerekir.

Beyaz Kakadu için Kakadu ailesinin en iri üyesi desede Sülfür Kakadu'ya 50 santim yazmış. 5 santim o kadar da önemli değil. Ama Beyaz Kakadu için bakımı zor derken Sülfür Kakadu ya Orta-Zor yazılmış. Yani bir nebze bakımı daha kolay bu Sülfür Kakadu'nun öyle mi?

Size Kakadu papağanlarının bakımlarının nasıl olduğunu sormak istiyorum. Kaliteli bir papağan yeminin ve suyuna birkaç damla damlattığımız vitamininin dışında ne gibi bakıma ihtiyaç duyuyor? Kafesi ne kadar büyük olmalı? Ayrıca bu iki tür petshoplarda rahatça bulabileceğim bir tür müdür? Fiyatları ne kadardır? Ve kafes fiyatlarını da sormak istiyorum. Papağan kafeslerine baktım çünkü bir siteden; çok güzel birşeye benzemeseler de fiyatları 400-500 civarında seyredip 600 e çıktığı bile oluyordu. Bir papağanın kafesi nasıl olmalı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 4 Eylül 2009; 1:28:04 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kakaduların Bakımı, Kafes Seçimi ve Fiyatları

Kakadular, papağanlar ailesinin gösterişli ve sevimli üyeleridir. Rengarenk tüyleri ve ayırt edici tepe tüyleri ile bilinirler. Kakadu beslemeyi düşünüyorsanız, onların özel bakım ihtiyaçlarını ve kafes gereksinimlerini anlamak önemlidir.

Bakım

• Beslenme: Kakadular, tohumlar, meyveler, sebzeler ve peletler dahil olmak üzere çeşitli bir diyete ihtiyaç duyarlar. Diyetlerine uzman veteriner hekimler tarafından önerilen takviyeler eklemek faydalıdır.
    • Barınma: Kakadular için büyük, ferah bir kafese ihtiyaç vardır. Kafes, bol miktarda yer ve tırmanma olanakları sağlamalıdır.
    • Sosyalleşme: Kakadular sosyal hayvanlardır ve düzenli etkileşime ihtiyaç duyarlar. Onlarla konuşun, onlara oyuncak verin ve onları günlük olarak kafeslerinden çıkarın.
    • Bakım: Kakaduların tüylerini düzenli olarak temizlemek önemlidir. Ayrıca tırnaklarını kesmeniz ve gaga sağlıklarını kontrol etmeniz gerekir.

Kafes Seçimi

• Boyut: Kafes, kakadunun rahatça hareket etmesine ve kanatlarını açmasına izin verecek kadar büyük olmalıdır.
    • Malzeme: Kafes, kemirme ve tırmanma gibi kakadunun davranışlarına dayanacak kadar sağlam bir malzemeden yapılmalıdır.
    • Tasarım: Kafes, kakadunun yemek, uyumak, oynamak ve sosyalleşmek için ayrı alanlar sağlamalıdır.
    • Aksesuarlar: Kafese tüneklere, oyuncaklara, su ve yemek kaplarına ihtiyaç vardır.

Fiyatlar

Kakadu fiyatları türüne, yaşına ve sağlık durumuna göre değişir. Genel olarak, daha yaygın olan türler daha düşük fiyatlı olma eğilimindedir. Nadir veya özel türlerin fiyatı daha yüksek olabilir.

Kakadular, sevgi dolu ve dikkat çekici evcil hayvanlardır. Ancak, onlara uygun bakım ve kafes sağlamak için ciddi bir zaman ve kaynak yatırımı gerekir. Bakım ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değilseniz, bir kakadu edinmek sizin için uygun olmayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ulan yanlış yere açmışım konuyu, Bekleyin taşıtayım. İlk defa bir konuyu yanlış yere açtım
  • Kakadu anime değildir kaç kere söyleyeceğiz yahu.

• yavru sultan papağanı temin edebilirsin ismi cockatiel dieye geçer ingilizcede kakadulardandır ... konuşma işi pek yavan olsada eğer 20-30 günlük arası yavruysa kedi-köpek(evcillik açısından) gibi oluyorlar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_efendi -- 4 Eylül 2009; 17:20:14 >
  • Kakaduları sordum soruşturdum, araştırdım öğrendim.

PetShopçum 1000-1100 tl arasına yavrularını getiririm dedi. Oyunculuklarına bayılıyorum. Daha önce Beyaz Kakadu bazı yerlerde ise Şemsiye (Umbrella) Kakadu diye adlandırılan türü beslemiş. Benim istediğim Sarı başlı Sülfür Kakadu. Hala papağanlar hakkında öğrendiğim çok şey var. Alma aşamasına geçtiğimde bu ikisinden birine karar verip bir yavru sipariş edeceğim.
  • inanılmaz sıcak kanlı, dost canlısı bir papağan türü..
    ama çok bağrıyorlar! sürekli ilgi istiyorlar! yoksa basıyorlar çığlığı.. iyi düşün derim ve jako öneririm!
  • kafes ihtiyacı olarak kuşun büyüklüğünü göz önüne katarsak 75-75-50 'ye yakın jakolarda kullanılan kafeslerden almalısınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kuslara kafes değil de tunek gider yoksa sitrese girer. diğer papagan turlerine gore daha gürültücüdürler sabahın 7 sınde 8 de seni uyandırana kadar oter durur. diğer papagan turlerinden de daha cok evi kirletirler tuylerinin içinde pudra gibi beyaz parçacıklar dökülür.
    almadan önce iyice arastır besliyen birinin evine git imkann varsa. diğer papağanlarla kıyaslnıca konuşkan da sayılmazlar.
  • Konu bayağı bir eski gibi son zamanlarda kakadu almaya niyetim var fakat nereye sorduysam iyisiyle kötüsüyle 4000den aşağı fiyat söyleyen hiç olmadı.Fiyat fazla değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat Alper

Konu bayağı bir eski gibi son zamanlarda kakadu almaya niyetim var fakat nereye sorduysam iyisiyle kötüsüyle 4000den aşağı fiyat söyleyen hiç olmadı.Fiyat fazla değil mi?

Evet, fiyat çok fazla. Konunun açıldığı tarihte o fiyatlara 70-80 santim boyu olan mavi-sarı Ara papağanları satılıyordu. Kakaduları ise 1000-1500 lira arasına bulmak mümkündü.

Papağanlarda şöyle bir durum var. Şimdi kedinin, köpeğin yavrusu tercih edilir ve yavrusu pahalıdır; hayvan büyüdükçe satılamaz hale gelir; alanı da olmaz. Fakat papağanlarda 6-8 yaşındaki hayvanlar bile; hele ki üç beş kelime de öğretildiğinde veya elinizle verdiğiniz çekirdeği yemek ya da kavun karpuzu ısırmak gibi yetenek(!)lere sahip olduğunda 1000 liralık fiyatını 3500-4000 liraya çekiyorlar. 500-600 liralık amazonlar için de aynısı geçerli. Üç-beş kelime öğretildiğinde 2000-2500 liraya satıyorlar.

Bu yüzden tavsiyem yavruyken alınıp yetiştirilmesi. Papağan bakımı ve eğitimi ile ilgili her türlü konuyu bulabileceğiniz siteler var. Google'da arama yapmanız yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

quote:

Orijinalden alıntı: Murat Alper

Konu bayağı bir eski gibi son zamanlarda kakadu almaya niyetim var fakat nereye sorduysam iyisiyle kötüsüyle 4000den aşağı fiyat söyleyen hiç olmadı.Fiyat fazla değil mi?

Evet, fiyat çok fazla. Konunun açıldığı tarihte o fiyatlara 70-80 santim boyu olan mavi-sarı Ara papağanları satılıyordu. Kakaduları ise 1000-1500 lira arasına bulmak mümkündü.

Papağanlarda şöyle bir durum var. Şimdi kedinin, köpeğin yavrusu tercih edilir ve yavrusu pahalıdır; hayvan büyüdükçe satılamaz hale gelir; alanı da olmaz. Fakat papağanlarda 6-8 yaşındaki hayvanlar bile; hele ki üç beş kelime de öğretildiğinde veya elinizle verdiğiniz çekirdeği yemek ya da kavun karpuzu ısırmak gibi yetenek(!)lere sahip olduğunda 1000 liralık fiyatını 3500-4000 liraya çekiyorlar. 500-600 liralık amazonlar için de aynısı geçerli. Üç-beş kelime öğretildiğinde 2000-2500 liraya satıyorlar.

Bu yüzden tavsiyem yavruyken alınıp yetiştirilmesi. Papağan bakımı ve eğitimi ile ilgili her türlü konuyu bulabileceğiniz siteler var. Google'da arama yapmanız yeterli.

hocam naptınız aldınız mı ?

• Mr.Loney kullanıcısına yanıt
    Yok, almadım hocam. Karavan lazım ona. Evden 1-2 hafta uzak kalacağınızda kime güvenip de emanet edeceksiniz ki. Ya da ileride bir toprağa çivi çakarsam o zaman almayı düşünebilirim.
  • zerre kadar aklın varsa o papaganı alma bende heveslenip aldım atsan atılmaz satsan satılmaz oldu ilgilenme tüylerini yoluyor 4 defa sattım 4 kez geri geldi adamlar sattıgım fiyatın 200 300 lira aşşasına bana geri getiriyor benim omzuma kendi geliyor seviyorum adamın karısını ısırmış agrasif oluyomuş bagırıyomuş günlük banyo yaptırcan oyun oynuycan 4 saat ilgi istiyor hamna kusu artık oyun havası felan acıyorum 1 saat oynuyor işin kötü tarafı eşimi ve misafirleri yanına yaklaştırmıyor size iyi gelebilir ama bi tek benim elimden yem yiyor işime ara verip doyuruyorum karnını eşimlede sorunlar başladı bu nalet yğzünden kuşa 4 saat ayır bize kıcını dön yat olayı oluyor artık bizim odanın dısında kalınca bagırıyor komsular sikayet etmesin diye odaya alıyorum karım yatak odamıza kadar soktun helal olsun diyor bi yanda vicdanım diger yanda karım 70 80 yılda bununla gecmez yani dostlar bu papagan tam bi baş belası o kadar para verip bu belayı almayın gnlük 4 5 saati ibadet etseniz cennete gidersiniz ve 400 lirada masraf aylık cıkıyordiyorum iste almayın almayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• prosstica P kullanıcısına yanıt
    Hangisi var sizde? Alba mi?

• Kakadu cok ilgi ister. Kepek sorunu vardir ama muhtesem canlılar sadece papagan alirken degil kedi kopek vs alirkende uygun şartlar varsa oyle sahiplenilmeli yoksa gercekten büyük gunah bir canlıya aci cektirmenin vebali gercekten kotu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.