Şimdi Ara

Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
899
Cevap
54
Favori
66.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12 binliği 8500 liraya düşmüş yine, 8200 ken almadık, şimdi dipariş verdim artık. wifi işini merak ediorum bakalım nasıl olacak.

  • bir tanıdığıma 9.000 aldırmıştım 8,780 civarı iken. 3-5 gün sonra Daiken dan arayıp yerine 12.000liği aynı paraya versek olur mu demişler... cevap - tabi ki

  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt
    ECO var ama Self Clean uygulamada da bulamadım. Nerede gördünüz?
    Bu arada 12.000’lik olan Hepsiburada’da 8.500 bugün. Dolar çıkıyorken fiyat uygun geldi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Self clean işlemini diğer klimanın kumandası ile çalıştırıyorum. Fiyat gayet iyi bencede.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt
    Peki ekranda öyle bir ibare görüyor musunuz? Self Clean yaptığına emin misiniz yani?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ben 2. klimayı aldım. Artık bi yolunu bulup bu modu çalıştırmayı deneyeceğim. Umarım arka planda da böyle bir işlevi vardır. Benim anlamadığım madem bu özellikler var o zaman neden yokmuş gibi satıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    Kaira klimanın dış ünitesi yer olmadığı için çatıya koydurdum fakat aklıma takılan husus bunun bir zararı olur mu klima için? Özellikle yağmurlu havalarda klimayı çalıştırmamın bir sakıncası olur mu? (Bu arada Klima ısıtma modunda çalışacak.)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Yağmur,kar gibi dış etkenler dış ünite için hiçbir sorun oluşturmaz. Dış ünite bu şartlara dayanabilecek şekilde tasarlanmıştır.


    Ek bilgi olarak ; sadece denize yakın veya denize sıfır (yalı vb.) konutlarda çalışacak dış ünitelerin periyodik bakımlarıyla beraber ısıl iletkenliği yüksek korozyon önleyici boya (şeffaf sprey de olabilir) ile boyanması gerekir. Bu deniz tuzunun aşındırıcı etkisine karşı cihaz ömrünü uzatacaktır.


    Tuz ile teması olmayan dış ünitenin yağmur vb. etkenlere karşı korunmasına gerek yoktur,çatıda konumlandırılabilir.


    Çatıda bulunan dış ünitenin kuvvetli rüzgarlarda devrilme veya düşme gibi tehlikelere maruz kalmaması için çok iyi sabitlenmiş olması gerekmektedir.


    Ayrıca eğer dış ünite çok rüzgar alan bir konuma bakıyorsa bu fan motorunu yorabilir ve çok kuvvetli rüzgarlar esiyorsa bu esnada klimanın geçici olarak hata kodu vermesine sebep olabilir. Buna önlem olarak da klimanın emiş ve üfleme menfezlerine en az 30cm uzakta olacak şekilde iyi sabitlenmiş bir branda veya metal plaka yaptırabilirsiniz. Rüzgar dış üniteyi etkilemiyor veya kuvvetli rüzgarlar (yürürken adeta insanı hafif bile olsa itecek kuvvette olan,özellikle yağmur gelmeden önce esen kuvvetli rüzgarları kastediyorum) azınlıkta ise bu tedbire de gerek yoktur.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için, kar yağışı olmuyor bulunduğum yerde, o yüzden tek aklıma takılan yağmurlu havalarda ıslanma nedeniyle defrosting işlemini fazla yapmasına neden olup sorun yaşamaktı.
    Deniz 10 km uzakta o yüzden etkisi olmayacaktır ama yine de bu husus açısından kontrol edeceğim.
    Rüzgar konusunda emin olamadım, önünde çatı yükseltisi arkasında ise gizli derenin duvarı mevcut koruma sağlar diye düşünüyorum ama çok emin olamadım bu hususta. Bu konuyu kullanım esnasında hata verirse bahsettiğiniz çözümleri uygulamaya çalışacağım.
    Montaj esnasında duvara dübel ile sabitlediler, uzun vidalı mil kullanmadılar ama duvar sağlam demişti eleman :).
    Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim. İyi günler.
    Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • @klima5505


    Hocam yukarıda arkadaş paylaşmıştı bunu. Cihaz özelliklerinde Self Clean ve Eco modları normalde yok. Kumanda da yok. Ama uygulamada Eco modu var. Ayrıca arkadaşın da bahsettiği gibi başka bir kumanda ile Self Clean modu açılabiliyor. Acaba bu özellikler cihazda mevcut olup gizlenmiş olabilir mi çeşitli sebeplerle? Yoksa sadece basit yazılım hatası mı bunlar?

  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Fotoğraf paylaşmanız çok iyi oldu. Çatıya çıkma ihtimaliniz belki yoktur,zahmet vermeyeyim diye fotoğraf istemedim. Ancak şimdi çok daha iyi oldu.


    Parapet duvarına montaj yapılmış. Bu da hiçbir sakınca oluşturmaz,dedikleri gibi bu bölüm oldukça sağlamdır. Konsolu mermeri aşmayacak şekilde kesip uygun ölçüye indirerek montajı tamamlamışlar. Rüzgardan yana hiçbir sorun yaşamazsınız. Parapet zaten kondanserin neredeyse yarısına siper olduğu için fana işleyen rüzgarı perdeleyecektir,klimaya etki eden şiddeti kıracaktır.


    Deniz mesafesi çok fazla. Bu nedenle tuz detayını göz ardı edebilirsiniz. Bahsettiğim durum yalı,denize yakın otel veya yine yakın konumda olan konutlar için geçerli. Bahsettiğiniz mesafede deniz tuzu klimaya etki edemez.


    Bu uygulamada klimanın hata kodu vereceğini hiç zannetmiyorum,yukarıda belirttiğim gibi parapet duvarı bu rüzgarı engelleyecektir.


    Saplama (tij,gijon) atılmaması sorun oluşturmaz. Bu işlem daha çok zayıf duvarlarda uygulanmaktadır.


    Bahsettiğim dış ünite devrilmesi gibi durumlar parapet bulundurmayan düz kiremit çatılı yapılar için geçerli oluyor. Sanki dış ünite yerdeymiş gibi çatının eğimi çok düşük ise yer takozu ile dış üniteyi çatıya bırakıp gidebiliyorlar (Kaira için demiyorum,herhangi bir markanın servisi de yapabiliyor). Bu tarz montajlarda da kuvvetli rüzgar dış ünite devrilmesi veya düşmesi gibi durumlara yol açabiliyor. Ancak sizin klimanızın uygulamasında bu tarz riskler bulunmamaktadır.


    Hayırlı olsun,güle güle kullanınız.


    Saygılarımla...





  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Üretimi yap"tır"an firmanın taleplerine göre üretici firma üretim yapıyor. Bunu yaparken de üretimi yaptıran firmadan istediği özelliklerin bilgisi alınıyor. Buna göre üretici fiyat çıkarıyor. Şu şu özellik eksik olsun derseniz kumandası ona göre üretiliyor. Ama kart seri imalat olarak aynı özellikleri içerecek şekilde üretiliyor. Bu nedenle bu özellikler üretimi yaptıran firma tarafından istenmemiş olsa da üretimi yapan firma aynı kartı klimaya taktığı için bu özelliklerle birlikte geliyor. Ama bu olay sadece Kaira-Midea arasında olan ve yeni olan bir durum değil. 15-16 yıl önce de aynı olay muhtelif markalarda mevcuttu. Hatta o dönemler bazı markaların en alt modellerinde fan modu bile yoktu. Yani kumandada sadece fan özelliği yoktu. Ama aynı markanın bir üst (fan modu bulunan) modelinin kumandasından fan moduna basınca normalde fan modu olmayan en alt model cihaz fan modunda çalışabiliyordu. Yani uzun yıllardan beri uygulanan bir olay bu. Yazılımı değiştirmekle uğraşmayıp kumandayı ona göre üretiyorlar.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Evet bu birçok teknolojik üründe uygulanıyor zaten. Bunda da öyle demek. Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Saygılarımla...

  • Merhaba arkadaşlar. Kaira 12 binlik almıştım kullanıyorum ama kafana bişey takıldı.

    Resimde sağdaki sıcaklık değeri neyi gösteriyor? Dış ortam desem değil oda sıcaklığı değil?



    Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları

    Az önce 30 küsürdü şimdi 29 oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 22 Kasım 2022; 7:51:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam biri iç biri dış sıcaklık. Hangisi hangisi bilmiyorum ben MSmartHome üzerinden bakıyorum o yazıyor iç dış diye :)

    Dış ünitede sıcaklık sensörü var oradan alıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

    klima 26 derece sıcak modunda çalışıyor hocam. üstte hava durumu var, yanındaki ev işareti de mantıken evin iç sıcaklığı olmalı ama ev soğuk, sabaha karşı 30 derece olmasına imkan yok. zaten klimayı yeni açtığımda da sıcaklığı yüksek gösteriyor uygulama.


    yanlış ölçüyor o zaman Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları 

  • Klima iç ünite sıcaklığı diyor ona
    Oda sıcaklığını nasıl hesaplıyor acaba ? Ünite sıcaklığı - 5 falan hesap mı yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. öncelikle verdiğiniz bilgiler tavsiyeler için çok teşekkür ederim. kendi evime 2 airfel 1 kaira olmak üzere tavsiye ettiğiniz airfel sigma ve kaire modellerinden 15-20 tane aldırmışımdır çevreme, hepsi de memnun.


    klimalarda oda sıcaklığını ölçmek için sanırım kumanda üzerinde bir alıcı olması gerekiyor, bu kumandada yokmuş. Airfel ve Kaira aynı klima. bir arkadaş kumanda anakartında buna müsait yer olduğunu ve alıcıyı alıp ufak bir lehimle takabileceğimizi yazmıştı, forumda fotoğrafları da paylaşmıştı. garantisi biten airfel için bu işlemi yapmak istiyorum. tavsiye eder misiniz ? Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları 


    aliexpress de favorilere eklemiştim o zaman ama şimdi bulamadım ürünü. ürünün adı neydi ?

    buna benzer bişeydi ama bu mudur ?



    Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.