< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (18. sayfa)

-
-
Merhaba.
Klima max. kapasiteye ortamın ihtiyacına göre çıkabilir. Yani iç ortam sıcaklığı,dış ortam sıcaklığı ve kumandadan,telefondan ayarlanan set değerine bakarak çalışma frekansını belirler. İç ve dış ortam çok sıcaksa bu esnada kullanıcı klimayı açıp talebi yüksek tutarsa (en düşük sıcaklığa,en yüksek soğutmaya ayarlarsa) kompresör max. frekansa çıkacaktır. Normal,ihtiyaca göre ayar seçildiğinde ise yine ortam soğutulup istenen sıcaklığa ulaşınca kendini kısacaktır. Yani ne kadar süre max. frekansta kalacağı cihazın çalıştığı mekâna bağlıdır.
16A sigorta takarsanız ve cihaz (klima veya başka bir elektrikli cihaz) 16 Amper'den fazla akım çekerse bir süre sonra sigorta atarak elektriği kesecektir.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bende 18 binlik Kaira klima var. Klimanın önündeki açıklığın minumum kaç metre olması lazım? Verimli çalışması için 2.20 metre yeterli midir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 25 Temmuz 2023; 8:15:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler
şuan 12 binlik hb da 12700 tl olmuş. daha dün 16700 idi. alayım hemen diyorum ? tavsiye eder misiniz ?
-
Aynen, hepsiburada fiyatları çekmiş , trendyol ve N11 de indirim yok. Hatta 24000 BTU'yu ben 19990 TL'ye almıştım N11 den, Şuan HB de 19299 TL fiyat iyi.
-
24 lüğe 32 ah sigorta çok gelir mi?
-
Ben 20A takacağım 24000 BTU 'ya , klima5505 açıkladı yukarıda, anma değeri o değerler. O seviyede bir akım çekmesi için çok ultra şartlar lazımmış.
-
10 Temmuz’da sipariş vermiştim. Cuma günü servise teslim edildi. Bugün montaj yapıldı. Fethiye’de baya hızlıymış ekip çok bekletmediler. Servis güzel çalıştı. Elektrik bağlantısı tamamlanmadı daha şimdilik prizden çalıştırıyorum. İlerleyen zamanlarda iyi/kötü yanlarını yazarım. Şimdilik gayet güzel, wifi kurulumu da yaptım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ben kendi adıma şöyle yaptım. Servis montajını yaptığında dış üniteden yarım metre bağlantı için kablo bıraktı ama bağlı şekilde. Elektrikçi gelip buna ek yapar dedi ve gitti. Ben de biraz inceledim buat çok uzakta kalıyor. Yatak odasının girişinde vuat var. Pencerenin alt kısmına kurulan dış ünitenin yakınında da priz var. Prizler zaten sigortalı. Oturduğum ev yeni. O prizi de kullanmıyordum. O yüzden 3x2.5 kablo alıp ucuna da fiş taktım. Sigortasız şekilde prize taktım. Sabit duruyor. Sigorta bağlamadım zaten odanın buatının sigortası tesisatta uygun. Sende de aynı şartlar varsa böyle yapabilirsin bence.
Arkadaşlar 19unda ürün kargoya verildi bilgisi geldi ama tls-daikin-teslim ile başlayan sitede hala hazırlanıyorda görünüyor. Bu süreç ortalama ne kadar sürüyor bilginiz var mi? Gına geldi cidden. Resmen ürünü yaz bitince takacaklar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benimde 19 u sevk bilgisi gelmişti, dün kargoya teslim edildi bilgisi geldi, yurtiçi kargo ile servise göndermişler bugün sabah servise teslim edildi ama ben aramadım onlar arayacak diye, onlarda aramadı yarın sabah arayıp randevu için konuşacağım.
-
Hangi tarihte almıştın hocam? Bir de hangi şehir?
18.07 de aldım, şehir Balıkesir
-
19 Temmuzda 24000 BTU almıştım N11 den. Bugün TLS den sevk maili geldi. Hazırlanıyor şeklinde yazıyor. CC ye ilgili servisi de almışlar.
Herhalde haftaya hafta başına kadar servise ulaşır, haftaya haftasonu gibi de kurulum olur diye umut ediyorum.
17sinde almışım ben de 19unda sevk maili geldi ama hala hazırlanıyorda. Şehir Denizli. Yarın arayıp darlayayım bari, ne kadar geç gönderirlerse kurulum da o kadar sarkacak çünkü geçen cuma montaj yapacak servise gittim o zaman bile persembeye kadar randevular full demislerdi
Arkadaşlar merhaba, klimayı aldığım günden beri bu konuyu takip ediyorum. Yorumları ilk okuduğumda bu kadar geç geleceğini bende düşünmemiştim. Bugün akşam 19:00 itibariyle klima takıldı hatta şuan buz gibi salonumdan yazıyorum.
Belki birilerinin işine yarar düşüncesiyle sipariş-kargo-kurulum sürecini anlatmak istiyorum.
06.07.2023 tarihinde Kaira DTXR35E 12000 BTU WiFi A++ 11.135 TL'ye klimayı n11 üzerinden Kaira Türkiye satıcısından aldım. Satıcıya durumun aciliyetiyle(evimde hastam var) ilgili bir kaç kez mail atsam da kimse yardımcı olmadı her seferinde yoğunluk var aciliyet bildirimi yapamıyoruz denildi.
13.07.2023 tarihinde Daikin tarafından mail geldi ürününüz yarın sevk edilecektir şeklinde fakat 14.07.2023 de sevk gerçekleşmedi.
17.07.2023 tarihinde Kocaeli-Şekerpınardan direk Gaziantep Daikin servise şeklinde kargolamayı yaptılar.
19.07.2023 tarihinde Gaziantep Daikin servisine ulaştı.(kargo hareketlerini maildeki linkten takip edebilirsiniz)
Aynı gün servisi aradım klimanın onlara teslim edildiğini söyledim, aşırı yoğunluk olduğunu 5-6 gün içerisinde gelip kuracaklarını söylediler, aciliyetimi belirtip süreci hızlandırmaya çalışsam da başaramadım.
Bugün 25.07.2023 de 18:00 da gelip klimayı taktılar, fakat dış ünitenin ön panel kapağı kargolama esnasında zarar görmüş çalışmasına engel olmadığı için kurulum yapıldı, fabrikadan parça talep edilecek ve geldiğinde servis gelip hasarlı kapağı değiştireceğini söyledi, gerek havanın çok sıcak oluşu gerekse uzun süre bekleme, hayati bir parça olmayışı vs durumlarını hesaba katarak dış ünitenin değişimini talep etmeden kurulumu kabul ettim.
Yaklaşık 5 saattir kullanıyorum, iç ortam sıcaklığı 30.9 derece olan 24m2 salonumu yaklaşık 30 Dk da 24.6 dereceye kadar düşürdü. Şuan 22 dereceye ayarladım, ilk 2 saatte 1 derece artırarak sonrasında her 1 saatte 1 derece artırarak uyku modunda sabaha kadar çalıştırmayı düşünüyorum.
İç ünitenin çalışma sesi gayet iyi insanı rahatsız etmiyor, sağa sola hava yön ayarını elinizle yapıyorsunuz ve güç uygulamanız gerekiyor.(kırılacakmış gibi geliyor ama merak etmeyin biraz sert sadece)
Wifi kurulumu çok basit, iç ünitenin kapağını yukarı kaldırın, dijital ekranı tutan vidayi sökün ve beyaz plastiği yerinden çıkartın usb bağlantısı karşınıza çıkacak, wifi özelliği için kutudan Usb belleğe benzeyen bir cihaz çıkacak onu usb bağlantı noktasına takın ve telefonunuza programı indirim bağlantıyı yapın.
Bunların dışında ben elektrik bağlantısı için servisin önerisi üzerine 6 metre 3*2.5 kablo 16 Amper sigorta kullandım.(Kutudan fiş vs çıkmıyor mecburen harici kablo çektirmeniz lazım)(ben 250 TL'ye maal ettim)
Elektriği iç ünitenin bulunduğu kısımdan çekecekseniz borunun geçtiği deliği kapattırmayın(macunu ve plastik kapağı var sonra kendinizde kapatabilirsiniz çok basit bir işlem)
Şuan itibariyle n11 de aynı satıcıda ürün 16.700 TL olarak görünüyor, bu güncel fiyatıyla açıkcası başka markalarada bir bakardım fakat 12.000 TL ve altı fiyatlara kesinlikle F/P ürünü diyebilirim. Gün içinde n11 ilanını ara ara takip edin fiyatı bir indirip bir yükseltiyorlar amaçları ne anlayamadım ama ben 1-2 gün takip ettim fiyat düşükken aldım.
Yazdıklarım umarım birilerinin işine yarar fikir oluşturur, bu arada son bir şey daha bugün almadığınız her şey yarın daha da pahalı olacak bu marka olup olmaması önemli değil eğer almak gibi bir niyetiniz varsa geciktirmeyin alın ben ertelediğim için pişmanım.
-
Bende Gaziantep te ikamet ediyorum. aynı tarihte aynı klimadan bende aldım fakat benimki henüz gelmedi. Sevkiyat Can Klima olarak gözüküyor. @kadirtuterrMuhtemelen sizede Can klima montaj yapmıştır. Neyse size 1-2 sorum olacak, montaj esnasında vakum yapıldı mı yapıldıysa siz mi istediniz yoksa kendileri siz istemeden mi yaptı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X