< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (17. sayfa)

-
-
klimayı nethomeplus haricinde başka uygulamadan kullanan varmı nethomeplus pek stabil degil gibi.
-
Arkadaşlar bu klima dış ünite elektrik bağlantısını gözümde canlandıramıyorum yardımcı olurmusunuz. Delikten kablo geçirme muhabbetinde kaç metre elektrik kablosu satın almam gerektiğini neye göre hesap edicem? Klima dış ünite arka balkona kurulucak %90. Sigorta kutusu ile arasında 20 metre olacak, belki sağdan soldan geçirme muhabbetleriyle dahada uzayabilir. Ben şimdilik 5 metre kablo alsam bu montaj işi bittikten sonra kendim ek yapsam olurmu? Yoksa illa dış ünite sigorta kutusu arasını ölçüp o mesafede kablomu alayım?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dediğin gibi ek yapılabilir aradan o 5 metrelik kabloyu geçirirsin sonra klimacıya da danışırsın durumu sonra ek yapılır.
-
Bu aslında size bağlı. Dış üniteye elektrik hattı verilmesi şart. Dolayısıyla ister iç ünitenin gaz hattı için açılan delikten geçirebilirsiniz, isterseniz elektrik tesisatından dış üniteye daha kısa bir yol varsa o noktadan matkapla deldirip oradan da elektrik kablosu geçirebilirsiniz. Bu tamamen dış ünitenin takılacağı konumla elektrik kaynağının mesafesine bağlı; ölçüp ona göre kablo alırsınız. Klima için takılacak sigortayı da iç ünitenin yakınına veya duvardaki elektrik kaynağının yakınına da takabilirsiniz. Görsel açıdan nasıl uygun görürseniz artık.
Ekleme: elektrik hattını illa elektrik panosundan çekmenize lüzum yok; odada/balkonda buat varsa oradan bağlantı yapılabilir. Hatta en kötü ihtimalle odadaki veya balkondaki aydınlatma anahtarları veya prizlerden bile bağlantı alınabilir. Balkon veya oda estetiğini de bozmayacak şekilde bir kablo hattını kafanızda canlandırın, her şey çözülür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 23 Temmuz 2023; 10:33:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam yatak odasında buat var. Dış üniteyi sigortasız bağlayabiliyormuyuz direk? Sadece iç üniteyemi sigorta gerekiyor?
Kusura bakmayın hiç bilgim olmadığı için soruyorum. Ona göre kablo siparişi vericem ve kaliteli kablo fiyatlarıda baya artmış, boşu boşuna ekstra masraf yapmak istemiyorum.
Bu markada elektrik hattı sadece dış üniteye bağlanıyor, iç ünite enerjisini dış üniteden alıyor (dış ünite - iç ünite ara bağlantı kablosu gaz borusuyla beraber dış üniteye servis tarafından bağlanıyor ve bu hat zaten klimaya dahil, bunun için ekstra bir şey almanıza gerek yok).
Özetle, siz sadece dış üniteye bir hat çekeceksiniz, sigortayı da bu hatta bağlayacaksınız. Geri kalanı servis hallediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vay canına, Hocam yatak odasındaki buattan elektrik alsam. Oradaki kabloda sonuçta sigorta hattına bağlı. Direk o hattın sigortasını yenilesem olurmu? Yatak odasındaki diğer cihazlarıda sıkıntısız kullanabilirmiyim? Bilginiz varmı?
Bahsettiğiniz buat en yakın konumsa ve oraya bağlamak isterseniz, evet oradan bağlayabilirsiniz.
Sigorta konusunda, neden buatın hemen çıkışına bağlamıyorsunuz? Buattan 15-20 cm kablo çekip sigortayı bağlar, sigortadan da dış üniteye birkaç metre kablo çekersiniz. Masraftan dolayı kaçınıyorsanız, sigorta fiyatı pek fazla değil. Ben 12000 btu klima için 16A Legrand marka sigorta + 8 metre 3x1.5 bakır kabloya 175 lira vermiştim Birkaç hafta önce.
Sigorta cihaz için güvencedir. Sigorta takmazsanız da klima çalışır. Hatta ben direkt prize takıp çalıştırdım bir süre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 23 Temmuz 2023; 12:27:31 >
Yok hocam masraftan dolayı değil, bilgi sahibi olmamamdan dolayı :) yoksa bu şekilde ben bile montaj yapabilirim sanırım. Nası yapmam gerektiğini anladığımı düşünûyorum.
Gönülden teşekkür ediyorum vakit ayırdığınız için. Hayırlı günler diliyorum.
Hocam son olarak ben araştırdığımda 3x2.5 kablo diye okuduğumu hatırlıyorum 3x1.5 24.000 btu için yeterli olurmu ne düşünürsünüz?
Bunu bende merak ediyorum, sigorta da 16A mı 20A mı olmalı emin olamadım.
Ben 12000 btu aldım, Daikin servisi arayıp sorduğumda 16A sigorta + 3x1.5 kablo önerdiler. 18000 veya daha yüksek kapasiteler için servisten bilgi alın derim.
Sigorta, kablo bağlantısı aslında kolay. Sadece siz bağlayacaksanız ana sigorta panelinden ilgili odanın şalterini kapatın ki elektrik çarpmasın. Yine de tedbiren elektrik kontrol kalemiyle kontrol edin.
Bağlantı işi basit. Mavi nötür, sarı yeşil toprak, kahve faz. Bu şekilde biliyorum, siz bunu araştırın, teyit edin, bağlantınızı yapın. Kablo uçları da çıplak kalmasın, elektrik bandıyla yalıtımını yapın.
Şimdi Kaira nın sitesini inceledim. Orada gövdelere göre maksimum KW değerleri yazıyormuş.
P=I.V formülünden
12000 BTU 3,6 Kw
3600/220=16,36A
18000BTU 5,2 Kw
5200/220=23,63A
24000 BTU 7 Kw
7000/220=31,81A
Çekme potansiyelleri bulunuyor.
12000 BTU 16A sigorta koyulursa klima tam güçte çalışmaz gibi geldi bana.
Hesaba göre 12000BTU 18A, 18000BTU 24A ve 24000BTU da 32A üzeri bir sigorta ile kullanılmalı. Piyasada bulunan sigortaları bilmiyorum ama kapasitenin altında sigorta kullanmak bana mantıksız geldi.
Peki klimalar belirtilen maksimum güç değerine hangi koşullarda ve ne kadar süreliğine çıkabiliyor?
16A sigorta ile 3520watt değerine kadar mı çıkabilecek cihaz?
Bana servis 16c önerdi özellikle 16a neden önerilmiş farklı bilgiler var anlamadım.
Tutarsızlık nerededir acaba? Alt ve üst çalışma kapasiteleri bunlar ve modele göre değişir normaldir. En verimli klima 12 btu olduğu bir çok kaynakta var üst sınırı o yüzden yüksek eğer ondan dolayı dediyseniz.
16A yazdığımdaki A amper değeri. Sizin yazdığınız c ise sigırta/şalter tipi.
Mesajı yazdıktan sonra bende anladım amper olabileceğini sildiğimi zannediyordum silinmemiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X