Şimdi Ara

Kahve makinenize dikkat: İzleniyor olabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kahve makinenize dikkat: İzleniyor olabilirsiniz



    Bugün evimizde kullandığımız en masum elektronik alet bile bir silaha dönüşebiliyor. Yavaş yavaş ev aletlerinin akıllanması bilgi sızdırmak isteyen siber saldırganların da iştahını fazlasıyla kabartıyor.



    Kahve makinelerinde tehlike



    ABD’li araştırmacı Christopher Balding, ülkesinde kullanılan akıllı kahve makinelerinin veri sızdırdığını fark etmiş. Söz konusu kahve makineleri Kalern tarafından Çin’in Jiangsu bölgesinde üretiliyor.



    Ayrıca Bkz.Ethereum tehdit altında, yeni LUNA vakası mı?



    İnternete bağlı olarak yönetilen bu kahve makinelerinde bir yazılım paketinin ürün bilgisi, kredi kartı detayları, konum, zaman ve bazı kişisel bilgiler gibi verileri topladığı anlaşılmış. Veriler Çin’de depolanıyor.



    Araştırma sadece deniz aşırı ülkelerde mi yoksa Çin’de de mi verilerin toplandığı konusunda emin değil ancak ABD çapında böyle bir durum söz konusu. Sadece kahve makineleri değil akıllı özellikleri olan ve Çin’de üretilen ev aletlerinin pek çoğunda böyle bir ihtimalin olduğu belirtiliyor.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/86880/china-spying-on-you-through-your-coffee-maker-yeah-its-serious/index.html







  • Kahve makinesinden alışveriş yapıp kredi kartı numaranızı girmeyin!
    Önerilen bir Antivirüs kurulu bilgisayarınızdan yapın alışverişlerinizi. Mümkün olduğunca telefondan bile işlem yapmak istemiyorum şahsen, bilgisayarı açar Sanal Kredi Kartına limit ekler öyle alışveriş yaparım, ya da sanal cüzdan uygulamarından sadece cep telefonu numaramı girerek...

  • şimdi diyeceğim şu şu siteler yıllardır herşeyi topluyorlar çin toplayınca mı olay oldu

  • Sensörler sadece işini yapmıyor farklı dolaylı işlerde yapabilir. Özellikle robot süpürgenin çalışma ortamının haritasını çıkartıp belirli aralıklarla güncellemesi evinizdeki her engeli zamanla makine öğrenmesinden geçirerek bu engelleri tanımlayacak seviyeye gelebilir ki zaten duvarı tanıyacak seviyede. Ses algılama teknolojisi ile gelen ürünler sadece sesinizi algılayacak garantili sertifika ile size gelmiyor sadece bu teknoloji size bir ürünle satılıyor.

    Kısaca, evet olabilir ürünlerini geliştirmek için sizi dinliyorlardır veya sizin yerinize geçecek bir kahve makinesinin hedefine girmiş olabilirsiniz oh my goodness.

  • Şunu çok ilginç bir habermiş gibi yapmanın, teknoloji haber sitesi olup teknolojinin geldiği ve gittiği yönden bi haber yaşamaktan hiç bir farkı yok



    "Donanımhaber'e dikkat: İzleniyor olabilirsiniz"



    Anca bunun kadar ilgi çekici bir haberdir, geçiniz...

  • Sen de mi Brütüs!..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 16 Haziran 2022; 11:05:35 >
  • Yıllardır ABD menşeili markalar yapıyor bu haltı hatta casusluk cebimize kadar girmiş ve kimse bir şey demiyor.

    Çin'den nefret ederim ama bu haltı Çin de yapmış çok mu ?
    Karşı çıkılacaksa ikisine birden karşı çıkılsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88F831FC4 -- 16 Haziran 2022; 12:5:56 >
  • Toplamayan yok herkes topluyor btk google xiomi instagram alayi hepimiz tekiz tekimiz hepimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ladro L kullanıcısına yanıt
    Donanımhaber'e girince ilk başta farkedilmiyor ama biraz inceleyince habere rastlayabiliyorsunuz.

  • Böyle haberler ile Çin’den ürün almayıp Avrupa ve Amerika menşeili ürünlere mi yöneleceğiz?

    Burası Türkiye, F/P ürünü sunarsanız içindekine kimse bakmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunu diyen amerika mi simdi hahah, şöyle salak bi haberi yayınlamak bile nr kadar kalitesiz bir hareket

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ahada tost makineleri hepimizi ele geçiriyo

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birincisi dinlemek çok kolay , ikincisi neredeyse akıllı her cihaz ile dinlemek mümkün. Bunun dışında mikrofon veya hoparlörü olan her cihaz zaten en tehlikelisi ama bizi izlemek vakit kaybı zaten. Yani benim saklayacak hiçbir şeyim yok mesela , kendime ait hiçbir şeyim yok. Onu geçtim saklayacak da hiçbir şeyim yok , ülkemizin de hiçbir şeyi olduğunu sanmıyorum. Olsa bu kadar değersiz paramız olmazdı, batmış ya da savaşta olan ülkelerin para birimleri bizimkinin bir kaç katı ise nerede yanlış yaptık diye oturup diye düşünmek lazım. Gerçi bence düşünmeye bile gerek yok, icraat yoksa düşünsen bile hayal etmekten ne farkı var. üç beş parçayı bir araya getirip milli cihaz geliştirdik şuraya sattık demekle olmuyor. Onu herhangi birisi yapabilir. Yani parçaları alıp birleştirip milli cihaz yaptık, diyerek yıllardır insanlar kandırılıyor. Bakın Hindistan'a Jaguar'ın, Ford'un ,Land Rover'ın fabrikalarını satın alıyor ve milyonlarca araç üretip satıyor. Bakın Çinlilere Volvo'yu1.8 milyar dolara ,Pirelli'yi 7.1 milyar dolara, 360 milyon euroya,ünlü Alman beton makineleri ve beton pompaları imalatçısı Putzmeister'i ,sinema-tiyatro zinciri AMC Entertainment'ı 2,6 milyar dolara ,Brezilyalı Petrogal Brasil'i 4.8 milyar dolara , Smithfield Foods, 4,7 milyar dolar ,Kanadalı petrol şirketi Nexen'i 15.1 milyar dolara aldı, IBM'in kişisel bilgisayar bölümü, İsviçreli Addax ,Denizlerin Ferrari'si olarak bilinen İtalyan yat markası Ferretti ,Toshiba vs o kadar fazla ki bunlar sadece bir kaç tanesi ve yüzeyde yapılan işlemler. Biz ise ülkede üretim yapa her şeyi satıyoruz , hatta üretimi olanların bile ürettiğimizden fazlasını yurt dışından alıyoruz. Nasıl gelişebiliriz ki hepsini toplasan tek seferde kaybolan 128 Milyar Dolar Etmiyor!





  • bir kahve makinası neden internete bağlansın ki?

  • mustafacoban M kullanıcısına yanıt

    Web siteleri, daha fazla satış ve kazanç için reklam amaçlı veri toplar. İstihbarat veya politik amaçlarla toplanan veriler gibi devasa, gereksiz veriler sıradan sitelere bir şey katmaz gereksiz trafik yükü, güvenlik ve işlem maliyeti oluşturur.


    Fakat Abd, İngiltere, Almanya, Rusya veya Çin gibi devasal devletlerin ve hükümetlerinin bu konudaki gücü, imkanı ve hedefleri çok daha farklı ve etkili olabilir.


    Abd veya Almanya'da, İngiltere'de böyle bir şey açığa çıkarsa o hükümet veya senatörler sıkıntılı süreçler geçirir fakat Rusya ve Çin'de böyle kaygılar, problemler yoktur diye tahmin ediyorum. Bu sebeple Rusya teknolojik ve tecrübe bakımından Abd, Almanya seviyesine ulaşamayacak türden farklı bir dev olsa da Çin, Abd - Almanya ile birebir aynı olmasa da bir çok konuda üretim, teknoloji ve tecrübeli personel gibi ciddi avantajlarla Rusya'nın yapamadığını, yapamayacağını yapabilecek kadar totaliter ciddi bir güç ne yazık ki.


    O kadar Çinli firma dururken onca ülke Huawei'yi bir çok hizmetten dışladı. Xiaomi, Oppo, ZTE bunlar kötü ürünler mi yapıyor? Hayır. Huawei - Çin ve Abd arasında nasıl bir sorun yaşadı da devletler arası gerilim de özel bir parametre ve ambargolara tabi oldu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Haziran 2022; 0:37:31 >




  • kendileri tüm dünyayı dinliyolar merkeli bile dinleyen abd çin dinlediğinde güvenlik tehditi oluşturuyor ama kendileri dinlediklerine sorun yok.

  • Herkesin bir dijital imzası var artık, bankadan para çekerken bile izleniyoruz, kahve makinesi izlemiş çok mu? Telefonlardan bile isteseler dinlerler, bir yazılım değil mi? Dinleyip izlemedikleri ne malum? Google yeni reklam modelleri üzerinde çalışıyor, fiziksel bir mağazaya girdiğin zaman ürün tanıtımı vs. gibi reklam modelleri çıkacak, konum bilgisi ulaştığı zaman mümkün.


    Whatsapp üzerinden tatil muhabbeti yapın facebook ve instagram'da tatil reklamları çıkıyor, çokta takılmamak lazım.

  • Kahve makinenize dikkat: İzleniyor olabilirsinizMuffinyoutube
    Season 20 Episode 10
    https://www.youtube.com/watch?v=5ycYsxGXIaA
  • Evdeki french press e baktım o bana baktı sonra salona gittim uyarıyı almıştır diye düşünüyorum Kahve makinenize dikkat: İzleniyor olabilirsiniz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    2025 ÇİNDEN VİZE ALAMAYAN DH ÜYESİ konuyu görür gibi oldum Kahve makinenize dikkat: İzleniyor olabilirsiniz 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.